. .. .. .. .. .. .
. .

Výborný Guláš - RECEPT 21058

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 110954 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Výborný Guláš


[ recept č. 21058 zo dňa  ]


Výborný Guláš


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ľubovoľného mäsa (alebo kombinácia viacerých druhov mäsa, napr bravčové + hovädzie), 0,5 kg cibule (čím viac cibule, tým lepšia chuť, kľudne môže byť toľko cibule, koľko mäsa), 40 g mletej červenej papriky, 2 rajčiny, 2 zelené papriky, 0,5 až 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, drvený kmín, čierne korenie, prípadne čili paprika, majoránka, gulášové korenie (nemusí byť), prípadne hríby

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu smažte do zlatista alebo mierne hnedasta, pridajte zeleninu a smažte kým zmäkne a poriadne sa vysmaží, odstavte hrniec na bok a prisypte mletú č. papriku, pomiešajte. Dajte hrniec na oheň a pridajte mäso, osmažte ho do hnedasta, pridajte soľ, koreniny, pretlačený cesnak, podlejte mäso trochou vody (do 2/3 mäsa) a duste. Často miešajte. Keď je mäso takmer mäkké, zalejte ho vodou a varte. Pridajte zemiaky, prípadne hríby a varte, kým nebudú zemiaky mäkké. Zásmažka nie je potrebná, ak dodržíte pomery, alebo podľa potreby.


Takýmto istým postupom môžete pripraviť aj Držkovú polievku. Len s tým rozdielom, že predvarené držky treba osmažiť len veľmi krátko, pridajte koreniny, posmažte, zalejte vodou a varte asi hodinu. Zemiaky nepridávajte.Pridajte zásmažku.

Ak chcete, môžete si urobiť verziu kotlíkového gulášu, ktorý obsahuje málo vody. Ten má byť hustý, to znamená, že mäso neustále treba dusiť a nezaliať na záver vodou, ako vo vyššie uvedenom recepte na guláš. Podávajte s knedlou.

Dobrú chuť!
<< Cereálne musli tyčinky | Výborný Guláš | Úžasná rajčinovo fazuľová polievka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu