Veronika Ž. (zinaz) ID 43809 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Orechová roláda s čokoládovým krémom a roláda s vaječným likérom
[ recept č. 20854 zo dňa 4.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
korpus na jednu roládu: 3 vajcia, 80 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky (ak chceme napr. orechový korpus, tak 70g múky a 30g orechov)
čokoládová plnka: maslo, cukor podľa potreby, Zlatý klas, čokoláda
plnka s vaječným likérom: 250 g masla, 100 g práš. cukru, 100 ml vaječného likéru
džem
POSTUP PRÍPRAVY
Pri týchto roládach som sa tiež inšpirovala z knižky Veľká domáca cukrárka.
Korpus: žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Hmoty zľahka spojíme a vmiešame múku, príp. ak chcete tak aj trošku citr. kôry. Hmotu rozlejeme na plech cca 30 x 40 cm, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňov asi 8 - 10 min. Po vychladnutí dáme dole papier. Žiadne rolovanie za tepla, príp. aj s papierom na pečenie, ako to býva v iných receptoch na rolády. Potrieme džemom a plnkou a až potom zrolujeme. Odporúčam odkrojiť okraje rolády ešte pred rolovaním, korpus sa nebude na koncoch lámať, ale pekne sa to zroluje. Povrch potrieme plnkou a ozdobíme. |
 | Angelika G. (angie82) ID 197025 (11.11.2011, 10:10) |
Vyzerajú krásne, len sa do nich zahryznúť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |