Adriana B. (Aďka27) ID 32431 |
 |
Oblasť: Brezno |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 15.1.2008 |
Naposledy: 13.10.2014 22:10 |
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)
Bryndzové tyčinky
[ recept č. 20772 zo dňa 1.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kvások: 1 dl mlieka, 20 g droždia, 1 lyžička cukru***300 g polohrubej múky, rovná lyžička soli, 125 g bryndze, 125 g Hery, 1 žĺtok ***na potieranie: bielok, dve lyžičky vody ***na posypanie: rasca, sezamové semienka, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
....vyskúšajte, sú na schrumkanie...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Pripravíme si kvások: do teplého mlieka pridáme rozmrvené droždie, cukor, premiešame a necháme postáť aspoň 10 min. (v pôvodnom recepte sa uvádza, že sa droždie má rozmrviť do múky, raz som to skúšala, ale nebolo to celkom ono, tak som si urobila v recepte ešte pár zmien)
![]()
K preosiatej múke pridáme pripravený kvások,
![]()
zvrchu zľahka premiešame, pridáme nakrájané maslo, nakrájanú bryndzu a žĺtok,
![]()
vymiešame veľmi lepkavé cesto, ktoré zakryjeme a necháme postáť v chladničke 2-3 hodinky.
![]()
Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, jemne pomúčime aj zvrchu /cesto po vybratí z chladničky nenaberie veľmi na objeme, ale stiahne sa a výborne sa s ním potom pracuje na doske/,
![]()
vyvaľkáme natenko – asi na 2 mm,
![]()
vodorovne predelíme na polovicu a radielkom nakrájame zvisle úzke tyčinky, ja som ich krájala asi tak na šírku 7-8 mm.
![]()
Cesto potrieme bielkom, v ktorom sme vymiešali dve lyžičky vody /v pôvodnom recepte bolo uvedené celé vajíčko na potieranie, ja som využila bielok/, posypeme celou rascou, dala som aj sezamové semienka, jemne posolíme,
![]()
zľahka som ich ešte pritlačila na cesto.
![]()
Jednotlivé kúsky prenesieme na plech (keď budete odoberať cesto z dosky, každý kúsok sa ešte trošku natiahne a je lepšie ich ukladať po šírke plechu), ktorý vystelieme papierom na pečenie, môžete ich dať aj bližšie k sebe, nabehnú skôr do výšky
![]()
a upečieme pri teplote 190° C cca 6-7 min. Musíte si dĺžku odsledovať, upečené tyčinky majú mať jemný zlatistý nádych. Po vychladnutí ich stačí prikryť servítkou v nádobke, alebo ju nechať pootvorenú, aby si udržali chrumkavosť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jana Š. (chustecka) ID 116382 (27.5.2015, 12:19) |
Práve som ich upiekla a teda pre mňa dosť sklamanie, po tých ospevných komentároch. Čakala som viac bryndzovú chuť, toto je také akoby bez chute, neutrálne. A to som dala menej masla a viac bryndze.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (18.8.2013, 14:56) |
uzaSNE SU |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.12.2010, 16:49) |
chystame sa piect aj tento rok. dvojitu davku, samozrejme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (26.4.2010, 11:48) |
Aďka tyčinky som včera napiekla a sú vynikajúúúúce ďakujem za super receptík a tu sú moje http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=690180  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.2.2010, 22:43) |
Napečiem na oslavu. Filipko... aj Deny Tyčinky ľúbia....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 22:58) |
Zlati, budem sa tešiť, sú fajnučké, daj mi potom vedieť A nech sa oslava vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (23.2.2010, 14:17) |
Adi tyčinky sú úúúúúúúúúžasnééééé , neskutočná dobrota, kto má rad bryndzu tak si pochutná, výborné a tu sú moje http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=667765, ďakujem za skvelý receptík budem robiť častejšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 21:27) |
Heni, ďakujem krásne, veľmi si ma potešila, ako vždy Tieto tyčinky sú ozaj vynikajúce, tiež sme sa ich nevedeli dojesť, keď som ich piekla prvýkrát a aj u nás patria medzi najobľúbenejšie Ďakujem aj za krásne , veľmi potešilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Milada S. (Miuša) ID 52646, mimibazar.sk/miusa (31.12.2009, 0:21) |
Aj ja som ich dnes napiekla na zajtrajšieho Silvestra ..sú úplne mňam mňam ..akurát tiež neviem ako ich skladovať aby boli aj zajtra také fajné..ja som ich nechala na taniery a prikryla alobalom ..ďakujeme za super receptík a prajeme Vám pekného Silvestra a úspešný Nový rok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 21:18) |
Miladka, ďakujem za krásny komentárik , reagujem neskoro, ale tyčinky by mali byť chrumkavé, stačí ich len takto prikryť, ja to radšej upresním aj do receptu. Ďakujeme, aj my želáme všetko dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.12.2009, 10:52) |
Adka, tak tieto tycinky su absolutne uzasne. len mam strach,ze ich bude malicko malo,jedna davka. pustili sme sa do nich uz vcera a napodiv mi to celkom slo aj s tym radielkom, asi som uz velka zena http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=638102 dakujeme krasne za recept,urcite sa u nas udomacni a krasne sviatky prajem a este jedna otazka, ako ich skladujes? zatvorene v doze ci len tak na vzduchu? mala som vcera traumu,tak som ich dala do sacku a nechala polootvorene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 21:12) |
Jani, ja som sa nejak zamotala v komentárikoch a mnohé som si nevšimla, dúfam, že sa nehneváš Dobre si spravila, tieto tyčinky držím v nádobke, ale nezatláčam vrchnák, stačí ich prikryť aj servítkou, aby boli chrumkavé. A veľmi sa teším, že vám chutili, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (15.12.2009, 16:35) |
..vcera som ich piekla.. a su fakt super.. s radielkom bola vazne zabava.. ..dakujem za recept..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.12.2009, 0:30) |
Silvinka, mne sa už krížili aj oči, aj ruky od krájania, veď to je na tom ceste aj vidieť Veľmi sa teším, že chutili, aj ja ich budem piecť. Krásne vianočné sviatky želám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.12.2009, 17:26) |
Adulka,kvoli tymto tycinkam som si kupila radielko chystam sa ich upiect na vianoce. juuu,tak sa na ne tesim, dobre padne popri tolkych kolacikoch aj nieco slane  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.12.2009, 17:35) |
Si podarená S radielkom je to bleskovka, je to super vecička Dúfam, že budeš spokojná. Jani, tyčinky sú dosť krehké, tak aj po upečení ich prenášaj na rovnú podložku a opatrne, nech sa Ti nelámu, po vychladnutí sú super. A že nevieš, čo sme mali včera? Idem ešte stiahnuť a napísať Ti komentárik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.12.2009, 18:00) |
ja som s radielkom nikdy nevedela krajat,vzdy mi to utekalo az do "het" tak snad som uz na to vyzrela asi urobim kratsie tycinky,budem ich prevazat k nasim,tak aby mali viac ako struhanku no to som zvedava,co ste mali cakaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.12.2009, 0:34) |
Jani, skús si krájať len polku cesta, nie celé naraz, ako ja a nemusíš sa báť, sú trocha krehkejšie, ale nebudeš mať z nich strúhanku, potom mi daj vedieť Krásne Vianoce želám celej rodinke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.12.2009, 11:25) |
veru,tak to vyskusam. ved nemusim mat pravitkove tycinky,ze? mozu byt aj trosku geometricky nepravidelne potom urcite napisem a este sa chcem opytat,kedy by si ich odporucala piect? rozmyslam,ci 23. alebo rovno 24.12. domov ideme az 25.-teho,tak aby ich kazdy ochutnal v ich najvacsej slave a krasne a hlavne pohodove sviatky prajem aj tvojej rodinke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.12.2009, 11:15) |
Janka, ďakujeme Jasné, šak to nie sú pravítka a nepravidelné tvary sú teraz v móde No, ak sľúbiš, že sa do nich nepustíte, kľudne ich peč aj skôr, inak ich stačí piecť aj 24.-teho doobeda, aby si nemala zhon Budem na Teba myslieť, držím Ti palce, nech sa vydaria a hlavne, aby chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.12.2009, 11:20) |
Zuzanka, vyskúšaj, sú veľmi chutné a krehučké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (2.12.2009, 9:20) |
Adrika,opat nadhera aj ,aj receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.12.2009, 11:18) |
Ďakujem Martinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.12.2009, 1:16) |
Mňam, dala by som si tak pol plecha by som zvládla Vyzerajú veľmi prudko papavé a už ich mám v svojom receptári. Aďka, vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.12.2009, 8:02) |
Kristínka, nie je za čo, vyskúšaj. Sú také tenšie a veľmi dobrou chuťou, tak som zvedavá, čo na to povieš. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (1.12.2009, 23:14) |
Ďakujem Alenka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.12.2009, 20:02) |
tak tieto tyčinky isto skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (1.12.2009, 23:13) |
Ivetka, skús, sú fajnučké, včera podvečer upečené, dnes poobede padli posledné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |