Monika B. (hranolka2) ID 9337 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Americký čučoriedkový koláč
[ recept č. 2070 zo dňa 26.8.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 25 g masla 90 g kryšt.cukru 1 vajce 90 ml šľahačkovej smotany 150 g hladkej múky tuk na vymastenie formy PLNKA: 500 g čučoriedok 1 PL strúhanky 80 g práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Recept na túto dobrotu mám z jedného časopisu,ale tento koláčik je skvelý.Super kombinácia šťavnatách čučiek s krehkým cestom.Ešte,že nás svokrovci zásobili čučkami a môžem túto pochúťku robiť aj v zime :-)) Dala som mu názov americký,lebo má tvar koláča,aké sa pečú v Amerike.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si potrebné surovinky,bez ktorých by to nešlo :-)) |
![]() |
V miske si zmiešame cukor s vajcom a maslom |
![]() |
Pridáme šľahačkovú smotanu a na záver hl.múku a rukami vypracujeme takéto cesto.Na 15 minutiek dáme do chladničky schladiť :-) |
![]() |
Zatiaľ si formu vymastíme tukom, ja som použila tortovú formu.Kto má okrúhlu formu na koláčik,tak si vymastí túto. |
![]() |
Pripravíme si mňamky plnku :-)) čučky zmiešame s cukrom a so strúhankou a dobre premiešame |
![]() |
Vychladené cesto rozvaľkáme,preložíme ho do formy a trochu vyvýšime okraje,aby nám čučky nevytiekli či nevypadli po vyklopení :-) |
![]() |
Čučoriedkovú plnku dáme na koláčik a šup s ním do trúby. Vo vyhriatej trúbe na 200° C pečieme tak 15 až 20 minút |
![]() |
Takto nejak vyzerá upečený koláčik.Ale u nás to bolo len chvíľku :-)) |
![]() |
Rýchlo sa to zmenilo na takýto stav :-)) Pri pečení čučky zmäknú,pustia šťavu a celé to osladia.Prajem dobrú chuť a dúfam,že vám bude chutiť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Alexandra P. (sasa) ID 1312 (28.8.2007, 10:55) |
Ahoj Monika, prosím ako "uzatváraš formu" ??? Nejde do rúry otvorená??? ď. Saša  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (28.8.2007, 15:33) |
júj,zle som to napísala najprv uzatvorím formu a tak do nej natlačím cesto.pod uzatvorením myslím,že tú tortovú "zatvorím" zboku,aby sa nerozširovala a cesto pri pečení nestratilo svoj tvar.Dúfam,že som to objasnila,tiež píšem ako taký tatár  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Alexandra P. (sasa) ID 1312 (28.8.2007, 15:36) |
ahaa - takže vlastne zatvoríš len tú "obruč".... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (28.8.2007, 15:39) |
Nóo tak som to chcela napísať,len mi to nenapadlo,že obruč ďakujem a dúfam,že koláčik bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |