Janik G. (janicekBJ) ID 61360 |
 |
Oblasť: Bardejov |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.10.2008 |
Naposledy: 2.10.2019 22:49 |
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Maslovo-arasidove susienky
[ recept č. 20415 zo dňa 22.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
150 g hladkej muky, 1/2 CL soli, 1 CL prasku do peciva, 70 g masla, 100 g arasidoveho masla , 100 g cukru (kludne aj menej, na mna su so 100 g sladke az az), 1 vanilkovy cukor, 1 vajicko
POSTUP PRÍPRAVY
Recept z kalendara,ktory ma uz dlho pokusal,lebo arasidove maslo milujem. Tych 100 g cukru je uz polovicna davka oproti povodnemu receptu, ale nabuduce dam este menej. a asi dam viac arasidoveho masla a uberiem obycajneho,aby boli fakt arasidove. Ani som tu ten recept nechcela davat,ale muzovi susienky napodiv strasne chutia, tak mozno sa zapacia aj niekomu dalsiemu.
a aj tu zdoraznujem moj osobny tip na vylepsenie, skuste niekolko kuskov (radsej menej,na kostovku) zlepit po 2 obycajnym cerstvym maslom vymiesanym s arasidovym maslom (pomer tak 1:1). a toto uz bez cukru, len tak,aby bolo citit tie arasidy. Samozrejme drzat potom v chlade.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Takze zmaknute maslo (robila som s cerstvym,nie palmarinom) a arasidove maslo spolu vymiesame, pridame cukor, zase vymiesame (staci vareskou, zbytocne spinit mixer,slahac,robot,cokolvek), pridame vajicko a nakoniec muku zmiesanu s praskom do peciva. Z vymiesaneho cesta odoberame malou lyzickou a v rukach urobime gulicku velkosti lieskoveho az vlasskeho orecha, podla toho ake velke susienky chceme mat. Ukladame na plech s papierom na pecenie a mierne ich stlacime. v recepte pisali,ze oni sa rozleju na placky same,ale moje zostali take "piskotkove". Nechame medzi nimi aspon 4 cm,aby mali kde rast. Pri 180 - 190 stupnoch pecieme, kym nezozlatnu, trva to asi 10-12 min. Ja som piekla 2 plechy naraz,tak niektore su trosku zlatejsie ako ine :-p
Nechame vychladnut. V uzavretej nadobe su chrumkave, ked ich nechame postat na vzduchu trosku zmaknu. |
![]() |
Jeden z poslednych pohladov na susienku ;o)
MOJ TIP, naozaj odporucam: Kedze sa mi zdali prisladke niektore som po 2 zlepila arasidovym maslom vymiesanym s obycajnym maslom. uz bez sladenia. mne ta kombinacia velmi chuti - susienky su sladke a plnka mierne slana...presne to,co mam rada na arasidovom masle :o) ale kludne spojte aj cokoladovym kremom, co mate radi :o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.11.2009, 21:50) |
No, tuším si budem musieť kúpiť arašídové maslo, ale nemám šajnu, ako chutí, no veď vyskúšame...papa a pracuj na tej diplomke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.11.2009, 22:11) |
hej,a k tej chuti.... no chuti to arasidovo. trosku slano. skvele. ale nie kazdemu to chuti vyskusaj potom na vianocku alebo sendvic,nejake biele pecivo a na vrch trosku dzemu,prip.s medom je to tiez celkom fajn. alebo s kolieskami bananu a este poradim,v lidli zvyknu mat akciu, aby si nelutovala "vyhodene" peniazky,keby nechutilo vlastne,upecies susienky,tak ti to bude jedno  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.11.2009, 21:57) |
skus,ja ho mam rada na biele pecivo s dzemom. ale nie kazdemu chuti. ved ked nebude,nieco z neho upecies diplomovku nechcem najbizsie 3 dni ani vidiet. radsej sa pustim do toho prekladu na zajtra,uz by som aj isla spat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (22.11.2009, 21:45) |
Janik,susienky vyzeraju super.. a trosku podobny receptik ako ten Lubkin ak su rovnako dobre,tak neni o com  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.11.2009, 21:52) |
no fakt tie lubkine som este neskusala. hladala som aj na anglickych a americkych strankach arasidove recepty a vsetky boli v podstate rovnake,podobne... musime vymysliet nieco nove kazdopadne, spojene s tym nesladenym kremom mne chutia o 120% viac ako suche  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |