Radoslava M. (Radinka) ID 16100 |
Oblasť: Kysucké nové Mesto |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.5.2007 |
Naposledy: 29.1.2025 18:58 |
Aktualizácia: 25.9.2014 21:16 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Margot - bábovka
[ recept č. 2038 zo dňa 24.8.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 šľahačková smotana 33%, 2 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky /alebo 2/3 hladkej +1/3 celozrnnej/, 2 PL oleja, 1 hrnček práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 väčšia čokoláda Margot, čokoládová poleva /nemusí byť/
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept nie je môj, objavila som ho na stránke nanicmama.sk. Dnes som ho robila,bol super a chcem sa oň podeliť aj s vami. Margotku si postrúhame na väčšom strúhadle, všetko ostatné vymiešame, nemusíme robiť sneh z bielkov, pridáme postrúhanú Margotku,premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku,alebo môžete to dať aj na menší plech a pečieme pri 190-200st približne 35 minút. Ja som piekla v bábovkovej forme dlhšie - skoro hodinu. Vytiahneme z rúry,necháme chvíľu vo forme a potom vyklopíme. Môžeme poliať čokoládovou polevou alebo stačí posypať práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým. Keď som spomínala tie vajcia, teraz som to skúsila bez snehu z bielkov ,ale asi to budem robiť aj so snehom. Cesto bude trochu iné. Skúste,uvidíte. Ale chuťovo je super. |
Radoslava M. (Radinka) ID 16100 (29.8.2007, 19:42) |
Skúšala som tento recept s oddelenými žĺtkami a bielkami. Vyšľahala som si sneh a nakoniec som ho zamiešala do cesta. Bolo trochu "nadýchanejšie" ako s celými vajciami. Piekla som ju pre svokru a veru,ku káve hneď padla za obeť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |