. .. .. .. .. .. .
. .

NEVYDARENA PISKOTA - RECEPT 20377

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 27374 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


NEVYDARENA PISKOTA


[ recept č. 20377 zo dňa  ]


NEVYDARENA PISKOTA


POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia,muka,olej,cukor,prasok do peciva

POSTUP PRÍPRAVY

myslela som,ze sa mi uz konecne podari,no zasa nie.po upeceni ostane nizka ako ked ju vylejem na plech.neviem kde robim chybu,mozno je to zlou rurou,mozno viac skusat.neviem,no tentokrat som sa rozhodla,ze do kosa nepojde.aj ked malo,ale predsa.rozdelila som upecenuna polovicu,jednu cast naplnila kremom,druhou castou prikryla,navrch na tenko natrete kremom a dzemom,posypane grankom.plat som mala zatazit /podla mamky na dlhsie/ja som od zlosti zatazila na 10 minut,a tak vyzeraju ako vyzeraju :-(recept pre nesikulky :-(
<< KURACIE PRSIA V JOGURTE podla GABRIELA V.(GRAZIELA) | NEVYDARENA PISKOTA | Fialová kniha na "60" >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila Z. (jarkomirka) ID 184732 (28.1.2011, 16:39)
Nepodarila sa mi! namiesto muky som dala pomlete orechy, ale trubu som neotvarala.. zvrchu skrupina, vnutri surove, asi treba novu trubu :-(
ODPOVEDAŤ
jela k. (jeja40) ID 88481 (23.11.2009, 13:42)
...ja robím tak, že šľahám od bielok, pridám kr. cukor, potom žĺtka a nakoniec zľahka vmiešam múku a trošku prášku do peč. Mne sa ešte nestalo, že by sa mi piškóta nevydarila... Takto ma to naučila moja mama a to je perfektná cukrárka. (clamp)
ODPOVEDAŤ
mária k. (piškota) ID 37132 (23.11.2009, 13:30)
Ahoj Mirka, :-$,že si sa vynašla.Piškótové cesto sa nevydarí aj vtedy,ak šlaháš hroooozne dlho.Dobre vyšlahané cesto je o hodne belšie,ako pri začatí miešania,a stačí na 1.stupni šlahať,aby sa cesto dobre nadýchalo. ;-)som múdra,lebo som sa na takúto istú moju chybu opýtala odborníčky,ktorá nám viedla kurz pečenia vlani,a odvtedy mám všetko ok. (L) (L),maja
ODPOVEDAŤ
Anna d. (ancika) ID 85192 (22.11.2009, 17:19)
Ja robím piškótu tak, že vyšľahám z bielkov sneh a postupne do neho zašľahávam práškový cukor, potom tam jemne všľahám žĺtky a múku s práškom do pečiva, nakoniec jemne zamiešam 1 pol.lyž. oleja-na 6 vajec. Pečiem pri 180-200 stupňov asi 5-7 minút , keď sa pečie pri nižšej teplote dlhšie tak je piškóta vysušená.
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (22.11.2009, 15:15)
a aký máš recept na piškótu?
ja robím ako ešte moja babka robila a nikdy nespľasla ani nič podobné... koľko vajec, toľko lyžíc kryštálového cukru, toľko lyžíc polohrubej múky a niekedy dám aj trošku prášku do pečiva(podľa druhu koláča)..
žltka vyšľahám s cukrom do penista, pridám múku (ak dávam prášok do pečiva tak ho rozmiešam v múke). osobitne vyšľahám sneh z bielkov a zľahunka varechou zmiešam cesto.. pečiem asi na cca 170-180°pár minút, cca 10-15 (podľa výšky koláča) a rúru tiež neotváram počas pečenia... u nás je to klasika recept na piškótu a zatiaľ sa teda nestalo, žeby sa nevydaril...
ODPOVEDAŤ
Nataša Búciová (nataly_1) ID 39877 (28.10.2010, 15:19)
ahoj a nedávaš žiadnu vodu, alebo olej?
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (28.10.2010, 19:29)
nie, to je úplne najjednoduchší recept čo som robila ešte keď som bola malá a pomáhala doma a fakt sa vydaril vždy... ja ju robím napr do koláča oblíž prst
ODPOVEDAŤ
eva d. (karmelka) ID 119207 (22.11.2009, 13:31)
presne ako vraví mamka-rúru neotvárať!!! do rúry vkĺzne chladnejší ľuft a cesto spľasne. recept máš dobrý? overený, vyskúšaný? sneh musí byť tuhý, nesmie sa ani pohnúť. a skúsila by som namiesto oleja v ceste použiť radšej vodu. ja niesom vyučená cukrárka, ale myslím, že olej urobí cesto ťažkým. niekedy ho tiež pridávam, ale len málinko. ale do každej piškóty pridávam vodu, pridávam ju k žĺtkom a horúcu. aj žĺtky s cukrom treba mixovať dlhšie, potom ešte chvíľu s tou vodou. A kypriaci prášok miešať do múky, lebo vraj ak sa stretne s tekutinou skôr, ako má, začne kypriť skôr než treba a potom je cesto zgegnuté... :-$
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (22.11.2009, 13:23)
ked sa mne nieco nepodari :-$pomrvim piskotu,pridam co ma napadne a su z toho gulky obalene v kokose ;-)aj teraz mam odlozenu v chladnicke taku kokosovu piskotu-vydrzi az do vianoc a gule budu na svete (dance) (dance) (dance)mnaaaaaam :-p :-p :-p (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (22.11.2009, 13:25)
super napad,to ma mohlo napadnut ako prve *-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (22.11.2009, 13:23)
babky,uz aj som zmenial fotku :-D troska odstali v chladnicke,vyzeraju inac ako predtym na foto :-D co ma potesilo najviac,ze manzel sa oblizal a opytal sa,ci som bola u mamky pre kolacik ^o) nebudem odpisovat kazdej z vas,lebo kazdej jednej by som napisala to iste :-) ze ruru som otvorila pocas pecenia asi 2 krat/ked to mamka precita,bude kricat,ze mi zdvoraznovala-RURA SA NEOTVARA/ a sneh nebol az taky tuhy alebo tvrdy ako pise JANKA.B. tazkze nabuduce budem mixovat dlhsieeee (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.11.2009, 13:27)
mirka,rura sa otvara najskor po 20-25 min., inak ti to splasne. svagor robi tak,ze najprv dvierka len tak na sekundu pootvori,len par cm a potom otvori normalne. neviem,comu to pomaha,ale on si stoji za svojim,ze mu piskota nikdy nesplasla. co ani mne,kedze tych prvych 25 min. ruru nikdy neotvaram ;-)
ODPOVEDAŤ
alena a. (Lilly006) ID 31057 (22.11.2009, 13:07)
+o( co si smutna...to len fotka nie je moc dobra...urcite bola chutovo dobra. ako aj Janka pise, ani mne sa to vzdy nepodoba na to,co by to malo byt. (kocka) Neboj nic
sak skus napisat ten recept, podla coho si to robila, su tu viacere skusene kucharky, poradia Ti
(L)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (janulkag) ID 33411, mimibazar.sk/janulkag (22.11.2009, 12:59)
:-) :-) :-) :-) :-) Neviem ako si robila tú piškótu, možno si to mala trošku dlhšie mixovať, ... pokiaľ si robila sneh osobite, bol dosť tvrdý??? - alebo si počas pečenia otvárala rúru, a vtedy zvykne cesto spľasnúť. *-) *-) *-) *-) Ale nabudúce sa to už možno vydarí. (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (22.11.2009, 12:57)
Mirka, ja tiez obcas nemam kolacik podla obrazka ale vzdy spapame chutovo je vzdy (Y) iba tie tvary su na (N)
ale ved lyzicu mas doma aj ty (jidlo) (jidlo) (jidlo)
drzim palce na buduce (L)
ODPOVEDAŤ
eva d. (karmelka) ID 119207 (22.11.2009, 12:56)
Mirka, ako presne robíš piškótu a koľko tých surovín presne si použila? Dobre ti hreje rúra? Alebo si neotvorila rúru počas pečenia? Niekde sa musela stať chyba, skúsme ju odhaliť... a napraviť... *-)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (janulkag) ID 33411, mimibazar.sk/janulkag (22.11.2009, 12:53)
*-) *-) *-) *-) *-) Ja by som tú piškótu ešte za tepla vyklopila na čistú utierku, zrolovala a nechala vychladnúť, potom by som opatrne rozrolovala, ;-) ;-) ;-) ;-) natrela tým krémom a zrolovala - a bola by super roláda (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (22.11.2009, 13:24)
v tej zlosti ma to vobec nenapadlo,ale nabuduce ak nevyjde,tak. spra....... pisala som,ze vyjde takze :-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (22.11.2009, 12:41)
8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Marta K. (Marta44) ID 19398 (22.11.2009, 13:01)
(kocka)peč pomenšie, aby stačila napuchnúť (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu