Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Makove venceky v bielej cokolade
[ recept č. 20106 zo dňa 14.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g Ramy alebo Perly ( v povodnom recepte je Rama Cilinese, je to krem, ale som ho neodstala:(, takze som pouzila maslo podobne Rame ), 100 g pr. cukru, 1 vanilka (pouzila som 2 KL vanilkoveho extraktu), 1 vajce, 200 g polohrubej muky, 75g Solamylu, 50 g nemleteho maku, 100 g bielej cokolady (na namacanie), 1-2 PL oleja k rozpusteniu cokolady,
POSTUP PRÍPRAVY
Ked som zbadala tento recept, tak som ho hned zaradila do kategorie: "Musim vyskusat!" No a skusila som a som s nim velmi spokojna. Jednoduche, rychle a chutne. Keksiky kludne mozu byt ozdobou vianocneho , ci velkonocneho stola. Nabuduce urcite urobim z dvojitej davky a verim, ze budu aj krajsie:).
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
maslo, praskovy cukor a vanilkovy cukor (ja som pouzila 2 KL vanilkoveho extraktu) vymiesame mixerom dopenista
![]()
do naslahneho masla pridame vajicko aeste spolu preslahame
![]()
pridame muku zmiesanu so Solamylom a makom. Uz len rucne premiesame
![]()
pomocou cukrarskeho vrecka nanesieme na plech vylozeny papierom na pecenie venceky- pouzijeme co najvacsiu spicku
![]()
venceky pecieme pri 175 stupnoch (teplovzdusna rura) asi 10 minut. Maju byt iba svetlunko ruzove
![]()
vychladnute venceky namacame do rozpustenej cokolady a nechame odkvapkat na mriezke. Mne z tejto davky vyslo cca 40 vencekov o velkosti 5 - 5.5 cm
![]()
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (20.12.2009, 21:21) |
Adrianka, tak tieto su moje posledne tohtorocne vianocne! Uz su uskladnene pri ostatnych. Su perfektne! Taka super zmena! Velmi sa mi pacia a aj chutia! Dakujem za receptik! Krasne Vianoce!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.12.2009, 22:08) |
Andrejak, som rada, ze si spokojna s receptom a tesim sa , ze sa vydarili a hlavne, ze chutili. Krasne sviatky a v novom roku vsetko najlepsie zela Ada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (10.12.2009, 22:05) |
Adrianka, myslis ze by sa kolaciky dali robit aj cez taku tu pistol na kolaciky? mam ich v plne cez vikend...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.12.2009, 23:14) |
Andrejka neviem, nepoznam pistol na kolaciky. Podla toho ake cesto ide do pistole. Musis si vediet sama zhodnotit. Na obrazku je pekne vidiet aka asi je konzistenicia cesta. Asi som moc neporadila, lutujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (11.12.2009, 23:57) |
ja ju mam uplne novu... zatial som ju pouzila len na jeden krem... asi sa rozhodnem ked zamiesim... a uvidiiiime....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.11.2009, 22:07) |
Nechápem, ako mi mohol tento receptík uniknúť, už aj tlačím a určite vyskúšam, zase niečo nové, ja budem fakt na tieto za hviezdu...Ale od januára bude nutná návšteva neďalekého ihriska...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.11.2009, 23:20) |
Darinka, tak k tej navsteve ihriska sa pridavam aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (23.11.2009, 22:16) |
Darinka, tak to sme dve. Mňa čaká tá nutná návšteva ihriska od marca PS: koláčiky vyzerajú svetovo:o) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.11.2009, 23:18) |
Lucka, dakujem pekne. Od takej sikulky pochvala vzdy potesi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.11.2009, 7:38) |
receptík ma zaujal, už aj odkladám, zíde sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.11.2009, 20:06) |
Ivka, tesim sa , ze zaujal.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (17.11.2009, 11:57) |
Vyzeraju krásne tieto koláčiky, recept mám už pripravený na vianočné pečenie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.11.2009, 23:51) |
Lubka, urcite na vianocnom stole dobre vyniknu a budu aj chutit.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.11.2009, 20:33) |
vyskusam aj jaaaaa,na makove este nemam nic pripravene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.11.2009, 19:55) |
tak co,evi,ako to dopadlo s tym vetom? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.11.2009, 20:29) |
Janik, venčky sú chuťovo fajn mladšia si nvedela vynachváliť a že ich mám robiť častejšie a moja rada nie len pre teba držte sa tej Ramy, ako si správne podotkla Rama má viac tuku, ako Veto a asi preto sa mi v rúre trochu ( dosť) roztiekli , asi takto http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=621607 no aj napriek tomu, že na vzhľad nic moc, už je po nich a aj muffinky padli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.11.2009, 22:06) |
Skvele Ja uz nabuduce robim z duplovanej davky/ Sparali sme ich jedna radost.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.11.2009, 20:38) |
Evi,podla mna vyzeraju super aj takto a som dost prekvapena,ze tak pekne vysli aj s tym Vetom. Cakala som,ze to dopadne horsie. si odvazna,ja by som to asi neriskovala ale vidis,odvaznemu stastie praje. hlavne,ze ste si pochutili a ze si sa zbavila casti tvojho milovaneho Veta Uz tusim,ako vyuzijes zvysok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (15.11.2009, 11:04) |
Adi, prosim ta, ako robis bielu cokoladu na namacanie? nemozem najst ten spravny grif, pouzivam biele dukaty s Cerou, ale je to huste a rozhodne sa v tom neda namacat....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 11:20) |
kdesi som šosi čítala, ale nepamätám si presne čo ale ja ju urobím takto: pridám do nej ešte trochu cery na zriedenie a potom pridám suš. mlieko , aby nebola taká priesvitná a dobre držala na venčekoch, ale zatiaľ neskúšaj, najprv ja a potom uvidíme, či to aj bude fungovať, alebo ma štve keď vidím na iných cukrovinkách normálne tú bielu čokoládu v takej vrstve, čo nepresvitá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 11:15) |
Ach jaj Zuzanka, ta cokolada je aj pre mna nocna mora. A hlavne, ked treba cely kolacik poliat. Tu som puzila bielu cokoladu od Nestle a pridala som 1 PL oleja a asi 3 tenulilinke platky Cery (este nejaky kusok som mala v chladnicke). No a nemocila som, ale malou lyzickou som pooblievala. Trosku som to osidila lebo spodky neboli cokoladove uplne Papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 10:26) |
idem hneď aj vyskúšať, len mi prosím povedz, či môžem dať Plamarín, alebo Veto , ja totiž nemám rada vôňu Ramy , či sa to v tej múke stratí ?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 10:44) |
Daj radsej Veto. Palmarin je velmi tuhy. Ono to musi byt take kremove, aby sa dalo cesto dobre tlacit z cukrarskeho vrecka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.11.2009, 10:49) |
ale nie je veto velmi vodove? je napr. riadny rozdiel robit natierku z ramy a z veta.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 11:09) |
Janicek ani ja som nepouzila Ramu-krem, lebo som ho nedostala kupit, ale pouzila somUtterly Butterly- anglicke maslo podobne Rame, Vetu, Perle a co ja viem akym este. Nikdy som to doma nepouzivala. Ide o to, ze tuk je velmi tuhy a asi tazko by to slo vytlacit cez vrecusko. To maslo ma byt takej riedsej konzistenicie, takze tak som si to prisposobila. V povodnom recepte je pisana Rama - Cilinesse - ma to byt taky maslovy krem v tube  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.11.2009, 11:54) |
to je mi jasne,ze to nema byt az take "mastne" a tuhe ako klasika maslo,len ked si pozries % tuku v rame a vo vete,je to riadny rozdiel. rama ma 60% a Veto 35, Veto fit dokonca len nejakych 20%. toto som myslela. ale ako hovorim,ja s tymi "maslami" nemam vela skusenosti. kazdopadne,tie venceky vyzeraju super,ukazem ich mamke,ona je taka "makova panenka"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 10:52) |
Janiček, ďakujem za dobrý postreh, ale ja to asi risknem, aspoň budeme môcť porovnať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.11.2009, 10:58) |
skus a urcite daj vediet ako to dopadlo. ja mam pred varenim s vetom dost velky respekt,tak ma mamka naucila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 11:00) |
jasne, že dám vedieť, ja neznášam ani Veto, len teraz manžel ani neviem prečo kúpil a nevieme ho skonzumovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.11.2009, 11:28) |
ja by som asi dala maslo... ja tie umele hmoty moc nemusim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 11:46) |
Maslo asi nie. Do cesta podla mna maslo nie je vhodne lebo maslo dost "hori". No neviem, kolko ludi, tolko nazorov. Ja mam maslo vzdy tuhe z chladnicky a toto neviem, ci by nemalo byt mozno aj trochu rozpustene, aby bolo take riedke to cesto, ako ma byt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.11.2009, 13:27) |
tak potom hera... okrem masla pouzivam uz len tu... ako pises sto ludi, sto chuti... mne tie ramy, flory a co ja viem co nechutia, preto ich aj volam umele hmoty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 11:33) |
ja nie moc, ale vôbec nemusím, veď píšem, že ho mevieme skonzumovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.11.2009, 11:36) |
no ved moc nemusim znamena ze vobec nekupujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.11.2009, 11:07) |
u nas doma fici veto aj rama,ale odkedy som odlisla a byvam s muzom,nic take nehrozi, len a iba naozajstne maslo. akurat raz som kupila perlu na natierku a tiez nedaj boze sa jej zbavit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 11:11) |
Myslim, ze ta perla by mohla byt uplne v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |