končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)Bieločokoládový rozmar[ recept č. 20038 zo dňa 13.11.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY PLECH 30*40cm CESTO:2 krát: 5 vajec, 100g kryštál.cukru, 90g polohr.múka, 3 KL kakao, 5 PL vody, 1/2 PDP (2krát preto, lebo upečieme 2 cestá) PLNKA: 8dcl mlieka, 2 a pol zlatéeho klasu, 1 palmarin, 6kopc.lyžíc pr.cukru, 1 biela čokoláda PLNKA č.2: 0,5 l rastlinnej šľahačky, 5 ľadových gaštanov v bielej čokoláde alebo 1 mliečnu a 1 bielu čokoládu, 1 svetlé a 1 tmave BEBE keksy, biela čokopoleva POSTUP PRÍPRAVY Zbožňujem gaštany v bielej čokoláde a tak som si s nimi chcela urobiť zákusok podľa vlastnej chuti. Niekedy toľko špekulujem a v hlave si skladám zákusok, až mi z toho vzniknú troška finančne náročnejšie zákusky, akým je napríklad aj tento. Ale je naozaj výborný a ja osobne ho radím do kategórie luxusnejších... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Toto potrebujeme.. Deň vopred si v rastlinnej šľahačke rozpustíme ľadové gaštanky(alebo mliečnu a bielu čokoládku), nesmie vrieť, inak sa nevyšľahá, počkáme kým vychladne a strčíme do druhého dňa do chladničky.. ..začneme prípravou plnky: v časti mlieka si rozpustíme bielu čokoládu(nezohnala som bielu, iba tú s čokokúskami, tak som dala tú)... ..vo zvyšnom mlieku si rozmiešame zlaté klasy, vlejeme do vriaceho mlieka... ..a uvaríme si puding, ktorý za častého mixovania necháme úplne vychladnúť.. zatiaľ si upečieme cestá... ..z bielkov si vyšľaháme sneh, žĺtky vašľaháme s cukrom. K žĺtkom primiešame sneh a múku zmiešanú s PDP a kakaom.. ..a vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme asi 10-13 min pri 180 stupň. Celý postup si zopakujeme ešte raz, aby sme mali 2 cestá.. .. keď nám už pudinček vychladol, vymiešame si palmarin s prášk.cukrom a po častiach vmiešavame vychladnutý puding.. ..z vychladnutých plátov si zlúpeme hornú kôrčičku, aby sa nám potom neodlepovala aj s plnkou a neoddeľovala sa od koláčika.. ..na prvý plát si natrieme plnku, časť si odložíme, aby sme mali čo natrieť pod čokoládovú polevu, aby sa nám nevpíjala do cesta.. ..na plnku si striedavo naukladáme svetlé a tmavé BEBE keksy.. ..z chladničky vytiahneme čokošľahačku, vyšľaháme a natrieme na keksy... ..prikryjeme druhým plátom, popritláčame, prípadne na chvíľu niečím zaťažíme a natrieme zvyškom plnky, čo sme si odložili... ..polejeme bielou čokopolevou, prípadne ozdobíme tmavou... dáme do chladničky poriadne stuhnúť a... HOTOVKA! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Marika S. (finka) ID 64179 (5.2.2011, 10:33) | |
Evi a klasická 33% smotana na šľahanie nemôže byť? http://www.zlacnene.sk/detail/rajo-smotana-na-slahanie-486793/ chcela by som si dnes spraviť ten krém a zajtra dorobiť koláčik |
|
ODPOVEDAŤ |
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (15.1.2010, 17:22) |
Pekny vecer. Chcela by som sa Vas poprosit o radu. Tu bielu cokopolevu-dukaty este s niecim riedite alebo ju len rozpustite nad parou? Ja ju len rozpustam a zda sa mi velmi tuha a neda sa ani natriet. S pozdravom Iveta |
ODPOVEDAŤ |
eva d. (karmelka) ID 119207 (16.1.2010, 13:23) | ||
Len ju rozpúšťam. skúšala som ju raz zriediť troškou oleja, ale stiekla mi zo zákusku a vyzeralo to otras. | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (15.1.2010, 17:45) | ||
ja aj do peniazkou davam trosku oleja. ako do tabulkovej cokolady | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (4.12.2009, 22:36) |
Ako sa da tak pekne urobit melirovana cokolada? Pa pa Iva |
ODPOVEDAŤ |
eva d. (karmelka) ID 119207 (6.12.2009, 11:18) | ||
po bielej poleve sa naťahajú tmavou čiary a páratkom sa čiary ťahajú priečne | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (15.11.2009, 20:43) | |
No toto určite vyskúšam, vyzerá to super!!! | |
ODPOVEDAŤ |
alena h. (ajka.ch) ID 110271 (15.11.2009, 20:33) | |
Evička, vyzerajú skutočne božsky, uložila som si ich a na Vianoce určite budú mať premiéru. Len neviem, aká je to tá rastlinná šlahačka, ešte som ju nevidela... Inak máš odo mňa |
|
ODPOVEDAŤ |
eva d. (karmelka) ID 119207 (15.11.2009, 22:27) | ||
rastlinnú šľahačku majú väčšinou v predajňach so zdravou výživou, sú rôzne značky,napr.taká v ružovej krabičke zn.HOLE. U nás na dedine ju majú v 2 obchodoch..alebo sa mi zdá, že som nejakú videla aj na http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=index&cPath=1_75 ale tam asi nevyjde najlacnejšie, lebo poštovné... | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (14.11.2009, 12:47) |
vyzera fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2009, 7:35) | |
ten sa teda podaril | |
ODPOVEDAŤ |
dada t. (cica-mica) ID 102843 (13.11.2009, 20:24) | |
super...kolacik.. | |
ODPOVEDAŤ |
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (13.11.2009, 20:06) | |
Ja milujem gaštany v bielej čokoláde a dokážem ich zháňať po celom meste Tak tento koláčik si ukladám na nejakú zvláštnu príležitosť Naozaj vyzerá luxusne - žeby na Vianoce? | |
ODPOVEDAŤ |
eva d. (karmelka) ID 119207 (13.11.2009, 22:36) | ||
aj ja ich milujem, škoda, že ich vyrábajú len v limitovanej edícii, ja keď ich niekde objavím, najradšej by som si kúpila celú krabicu.. | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (13.11.2009, 17:28) | |
wau,ďalší skvelý postup a koláčik vyzerá božsky | |
ODPOVEDAŤ |