. .. .. .. .. .. .
. .

Bieločokoládový rozmar - RECEPT 20038

ÚČET BOL POZASTAVENÝ
eva d. (karmelka) ID 119207
.
Oblasť: Bardejov
Registrácia: 24.10.2009
Naposledy: 25.8.2011 22:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Bieločokoládový rozmar


[ recept č. 20038 zo dňa  ]


Bieločokoládový rozmar


POTREBNÉ PRÍSADY

PLECH 30*40cm CESTO:2 krát: 5 vajec, 100g kryštál.cukru, 90g polohr.múka, 3 KL kakao, 5 PL vody, 1/2 PDP (2krát preto, lebo upečieme 2 cestá) PLNKA: 8dcl mlieka, 2 a pol zlatéeho klasu, 1 palmarin, 6kopc.lyžíc pr.cukru, 1 biela čokoláda PLNKA č.2: 0,5 l rastlinnej šľahačky, 5 ľadových gaštanov v bielej čokoláde alebo 1 mliečnu a 1 bielu čokoládu, 1 svetlé a 1 tmave BEBE keksy, biela čokopoleva

POSTUP PRÍPRAVY

Zbožňujem gaštany v bielej čokoláde a tak som si s nimi chcela urobiť zákusok podľa vlastnej chuti. Niekedy toľko špekulujem a v hlave si skladám zákusok, až mi z toho vzniknú troška finančne náročnejšie zákusky, akým je napríklad aj tento. Ale je naozaj výborný a ja osobne ho radím do kategórie luxusnejších...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Toto potrebujeme.. Deň vopred si v rastlinnej šľahačke rozpustíme ľadové gaštanky(alebo mliečnu a bielu čokoládku), nesmie vrieť, inak sa nevyšľahá, počkáme kým vychladne a strčíme do druhého dňa do chladničky..


..začneme prípravou plnky: v časti mlieka si rozpustíme bielu čokoládu(nezohnala som bielu, iba tú s čokokúskami, tak som dala tú)...


..vo zvyšnom mlieku si rozmiešame zlaté klasy, vlejeme do vriaceho mlieka...


..a uvaríme si puding, ktorý za častého mixovania necháme úplne vychladnúť.. zatiaľ si upečieme cestá...


..z bielkov si vyšľaháme sneh, žĺtky vašľaháme s cukrom. K žĺtkom primiešame sneh a múku zmiešanú s PDP a kakaom..


..a vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme asi 10-13 min pri 180 stupň. Celý postup si zopakujeme ešte raz, aby sme mali 2 cestá..


.. keď nám už pudinček vychladol, vymiešame si palmarin s prášk.cukrom a po častiach vmiešavame vychladnutý puding..


..z vychladnutých plátov si zlúpeme hornú kôrčičku, aby sa nám potom neodlepovala aj s plnkou a neoddeľovala sa od koláčika..


..na prvý plát si natrieme plnku, časť si odložíme, aby sme mali čo natrieť pod čokoládovú polevu, aby sa nám nevpíjala do cesta..


..na plnku si striedavo naukladáme svetlé a tmavé BEBE keksy..


..z chladničky vytiahneme čokošľahačku, vyšľaháme a natrieme na keksy...


..prikryjeme druhým plátom, popritláčame, prípadne na chvíľu niečím zaťažíme a natrieme zvyškom plnky, čo sme si odložili...


..polejeme bielou čokopolevou, prípadne ozdobíme tmavou... dáme do chladničky poriadne stuhnúť a...


HOTOVKA!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< pre kamošku k 30-tke | Bieločokoládový rozmar | Štafetky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marika S. (finka) ID 64179 (5.2.2011, 10:33)
Evi a klasická 33% smotana na šľahanie nemôže byť? :^)
http://www.zlacnene.sk/detail/rajo-smotana-na-slahanie-486793/
chcela by som si dnes spraviť ten krém a zajtra dorobiť koláčik
(F)
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (15.1.2010, 17:22)
Pekny vecer. Chcela by som sa Vas poprosit o radu. Tu bielu cokopolevu-dukaty este s niecim riedite alebo ju len rozpustite nad parou? Ja ju len rozpustam a zda sa mi velmi tuha a neda sa ani natriet. S pozdravom Iveta
ODPOVEDAŤ
eva d. (karmelka) ID 119207 (16.1.2010, 13:23)
Len ju rozpúšťam. skúšala som ju raz zriediť troškou oleja, ale stiekla mi zo zákusku a vyzeralo to otras. :-p
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (15.1.2010, 17:45)
ja aj do peniazkou davam trosku oleja. ako do tabulkovej cokolady
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (4.12.2009, 22:36)
Ako sa da tak pekne urobit melirovana cokolada? Pa pa Iva
ODPOVEDAŤ
eva d. (karmelka) ID 119207 (6.12.2009, 11:18)
po bielej poleve sa naťahajú tmavou čiary a páratkom sa čiary ťahajú priečne
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (15.11.2009, 20:43)
No toto určite vyskúšam, vyzerá to super!!! (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
alena h. (ajka.ch) ID 110271 (15.11.2009, 20:33)
Evička, vyzerajú skutočne božsky, uložila som si ich a na Vianoce určite budú mať premiéru. (Y)
Len neviem, aká je to tá rastlinná šlahačka, ešte som ju nevidela...
*-)
Inak máš odo mňa (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
eva d. (karmelka) ID 119207 (15.11.2009, 22:27)
rastlinnú šľahačku majú väčšinou v predajňach so zdravou výživou, sú rôzne značky,napr.taká v ružovej krabičke zn.HOLE. U nás na dedine ju majú v 2 obchodoch..alebo sa mi zdá, že som nejakú videla aj na http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=index&cPath=1_75 ale tam asi nevyjde najlacnejšie, lebo poštovné... :^)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (14.11.2009, 12:47)
vyzera fantasticky (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2009, 7:35)
ten sa teda podaril (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (13.11.2009, 20:24)
super...kolacik.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (13.11.2009, 20:06)
Ja milujem gaštany v bielej čokoláde a dokážem ich zháňať po celom meste ;-) Tak tento koláčik si ukladám na nejakú zvláštnu príležitosť ^o) Naozaj vyzerá luxusne - žeby na Vianoce? *-)
ODPOVEDAŤ
eva d. (karmelka) ID 119207 (13.11.2009, 22:36)
aj ja ich milujem, škoda, že ich vyrábajú len v limitovanej edícii, ja keď ich niekde objavím, najradšej by som si kúpila celú krabicu.. ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (13.11.2009, 17:28)
wau,ďalší skvelý postup (Y) (Y) (Y)a koláčik vyzerá božsky 8-| (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu