eva d. (karmelka) ID 119207 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Bieločokoládový rozmar
[ recept č. 20038 zo dňa 13.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
PLECH 30*40cm
CESTO:2 krát: 5 vajec, 100g kryštál.cukru, 90g polohr.múka, 3 KL kakao, 5 PL vody, 1/2 PDP (2krát preto, lebo upečieme 2 cestá)
PLNKA: 8dcl mlieka, 2 a pol zlatéeho klasu, 1 palmarin, 6kopc.lyžíc pr.cukru, 1 biela čokoláda
PLNKA č.2: 0,5 l rastlinnej šľahačky, 5 ľadových gaštanov v bielej čokoláde alebo 1 mliečnu a 1 bielu čokoládu, 1 svetlé a 1 tmave BEBE keksy, biela čokopoleva
POSTUP PRÍPRAVY
Zbožňujem gaštany v bielej čokoláde a tak som si s nimi chcela urobiť zákusok podľa vlastnej chuti. Niekedy toľko špekulujem a v hlave si skladám zákusok, až mi z toho vzniknú troška finančne náročnejšie zákusky, akým je napríklad aj tento. Ale je naozaj výborný a ja osobne ho radím do kategórie luxusnejších...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Toto potrebujeme.. Deň vopred si v rastlinnej šľahačke rozpustíme ľadové gaštanky(alebo mliečnu a bielu čokoládku), nesmie vrieť, inak sa nevyšľahá, počkáme kým vychladne a strčíme do druhého dňa do chladničky.. |
![]() |
..začneme prípravou plnky: v časti mlieka si rozpustíme bielu čokoládu(nezohnala som bielu, iba tú s čokokúskami, tak som dala tú)... |
![]() |
..vo zvyšnom mlieku si rozmiešame zlaté klasy, vlejeme do vriaceho mlieka... |
![]() |
..a uvaríme si puding, ktorý za častého mixovania necháme úplne vychladnúť.. zatiaľ si upečieme cestá... |
![]() |
..z bielkov si vyšľaháme sneh, žĺtky vašľaháme s cukrom. K žĺtkom primiešame sneh a múku zmiešanú s PDP a kakaom.. |
![]() |
..a vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme asi 10-13 min pri 180 stupň. Celý postup si zopakujeme ešte raz, aby sme mali 2 cestá.. |
![]() |
.. keď nám už pudinček vychladol, vymiešame si palmarin s prášk.cukrom a po častiach vmiešavame vychladnutý puding.. |
![]() |
..z vychladnutých plátov si zlúpeme hornú kôrčičku, aby sa nám potom neodlepovala aj s plnkou a neoddeľovala sa od koláčika.. |
![]() |
..na prvý plát si natrieme plnku, časť si odložíme, aby sme mali čo natrieť pod čokoládovú polevu, aby sa nám nevpíjala do cesta.. |
![]() |
..na plnku si striedavo naukladáme svetlé a tmavé BEBE keksy.. |
![]() |
..z chladničky vytiahneme čokošľahačku, vyšľaháme a natrieme na keksy... |
![]() |
..prikryjeme druhým plátom, popritláčame, prípadne na chvíľu niečím zaťažíme a natrieme zvyškom plnky, čo sme si odložili... |
![]() |
..polejeme bielou čokopolevou, prípadne ozdobíme tmavou... dáme do chladničky poriadne stuhnúť a... |
![]() |
HOTOVKA! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (5.2.2011, 10:33) |
Evi a klasická 33% smotana na šľahanie nemôže byť? http://www.zlacnene.sk/detail/rajo-smotana-na-slahanie-486793/ chcela by som si dnes spraviť ten krém a zajtra dorobiť koláčik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (15.1.2010, 17:22) |
Pekny vecer. Chcela by som sa Vas poprosit o radu. Tu bielu cokopolevu-dukaty este s niecim riedite alebo ju len rozpustite nad parou? Ja ju len rozpustam a zda sa mi velmi tuha a neda sa ani natriet. S pozdravom Iveta |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva d. (karmelka) ID 119207 (16.1.2010, 13:23) |
Len ju rozpúšťam. skúšala som ju raz zriediť troškou oleja, ale stiekla mi zo zákusku a vyzeralo to otras.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína C. (katkazm) ID 116402 (15.1.2010, 17:45) |
ja aj do peniazkou davam trosku oleja. ako do tabulkovej cokolady |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (4.12.2009, 22:36) |
Ako sa da tak pekne urobit melirovana cokolada? Pa pa Iva |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva d. (karmelka) ID 119207 (6.12.2009, 11:18) |
po bielej poleve sa naťahajú tmavou čiary a páratkom sa čiary ťahajú priečne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (15.11.2009, 20:43) |
No toto určite vyskúšam, vyzerá to super!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena h. (ajka.ch) ID 110271 (15.11.2009, 20:33) |
Evička, vyzerajú skutočne božsky, uložila som si ich a na Vianoce určite budú mať premiéru. Len neviem, aká je to tá rastlinná šlahačka, ešte som ju nevidela... Inak máš odo mňa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva d. (karmelka) ID 119207 (15.11.2009, 22:27) |
rastlinnú šľahačku majú väčšinou v predajňach so zdravou výživou, sú rôzne značky,napr.taká v ružovej krabičke zn.HOLE. U nás na dedine ju majú v 2 obchodoch..alebo sa mi zdá, že som nejakú videla aj na http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=index&cPath=1_75 ale tam asi nevyjde najlacnejšie, lebo poštovné...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (14.11.2009, 12:47) |
vyzera fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2009, 7:35) |
ten sa teda podaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (13.11.2009, 20:24) |
super...kolacik..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (13.11.2009, 20:06) |
Ja milujem gaštany v bielej čokoláde a dokážem ich zháňať po celom meste Tak tento koláčik si ukladám na nejakú zvláštnu príležitosť Naozaj vyzerá luxusne - žeby na Vianoce?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva d. (karmelka) ID 119207 (13.11.2009, 22:36) |
aj ja ich milujem, škoda, že ich vyrábajú len v limitovanej edícii, ja keď ich niekde objavím, najradšej by som si kúpila celú krabicu..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (13.11.2009, 17:28) |
wau,ďalší skvelý postup a koláčik vyzerá božsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |