Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
skoricovy zavin
[ recept č. 19797 zo dňa 7.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g polohr. muky, 125 ml mlieka (ja davam viac, podla hustoty) 30g drozdia, 50 g prask. cukru, 80 g tuku roztopit, 1 vajce a 1 zltok (ja davam 2 cele vajcia), stipka soli, citr. kora
POSTUP PRÍPRAVY
Gazdinky, ktr. si uz potykali s kysnutym cestickom, vedia ako na to, mne sa dlho, dlho nedarilo kysnute cesto, roky som ho ani nerobila, lebo ma moj neuspech vzdy odradil... Vyskusala som ale tento receptik, a vyslo na 1.krat :-) Netusim, kde som predtym robila chybu, asi som vsetko chcela rychlo, rychlo, hrrrrrrrrr....No, a pravda je, ze kysnutemu cesticku sa treba trosku povenovat, stoji to sice trosku viacej casu aj namahy, ale vyplati sa!!!! Ja si kvasok robim s 2 PL muky, 1 PL prask. cukru, a mliecko asi tak 3-4 PL - robievam to od oka, takze neviem ani presny pomer... - necham 10-15 minit postat. Postupne pridavam ostatne suroviny, muka by sa mala preosiat, aby bolo cesticko vzdusnejsie, tuk davam do mikrovlnky len trosku roztavit a miesim, miesim, miesim rucne min. 10 minut :-) Po spracovani necham este cca. 10 minut podkysnut, akurat sa mi stihne predhriat rura.
Toto cesticko je univerzalne - idealne aj na zaviny, ci uz skoricovy, kakaovy, tvarohovy, makovy, jablkovy, orechovy, alebo na pecene buchty, buchty na pare, alebo sisky .
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
cesto pred kysnutim |
![]() |
cesticko vykysnute hura |
![]() |
cesto potrieme roztopenou mastou alebo olejom, posypeme cukrom, skoricou a opät omastime |
![]() |
zvinieme, potrieme olejom alebo roztop. mastou |
![]() |
a fesandy su upecene, 1.krat sa mi trosku potrhali, mozno preto, ze boli moje PRVE!!!
- po upecenim potieram este horuce maslom |
![]() |
2.krat to uz bolo lepsie :-) |
![]() |
skoricove osie hniezda z toho isteho cesticka |
![]() |
osie hniezda |
![]() |
sisky |
![]() |
pecene buchty lekvarove a tvarohove |
![]() |
buchty na pare |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |