
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) *♥*Pečené kuracie stehná na šampiňónoch a rýchle zemiaky*♥*[ recept č. 19365 zo dňa 27.10.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracích stehien, 1 stredná cibuľa, 6 - 7 stredných šampiňónov , kúsok prerastenej oravskej slaniny, 1/2 zelenej a 1/2 červenej papriky, 3 strúčky cesnaku, soľ, mčk, 1/2 čL ml.sladkej papriky, 1 PL masla, 1 PL oleja, cca 0,5 - 1 dl červeného vína. POSTUP PRÍPRAVY K tejto kuracinke som vyskúšala prípravu zemiakov podľa takého zvláštneho receptu, že je to hotové raz dva, lebo sa to robí v tlakáči. Nie je to siedmy div sveta, ale mrknite na to, bolo to celkom fajn. (Moja mamina robí podobné - dusené, ale trvá to dlhšie). OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a uložíme do pekáča. Podlejeme trochou vody, pokvapkáme olejom, zakryjeme alobalom a dáme piecť. Počas pečenia stehná pretočíme. ![]() Pokrájame na kocky slaninku a papriku, cibuľu a cesnak na plátky a šampiňóny na väčšie kúsky. ![]() Do panvice dáme slaninu a rozpražíme ju, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme. Po chvíli pridáme šampiňóny s paprikou, osolíme a opaprikujeme. Porestujeme a všetko pridáme na pečúce sa mäsko. To by už malo byť dosť zmäknuté. Všetko pekne premiešame, ak treba, trochu podlejeme. ![]() Potom už pečieme odkryté, občas polejeme výpekom alebo vínom a pridáme maslo. Pred koncom prepneme chvíľku na grilovanie. ![]() Cibuľu pokrájame na plátky, cesnak tiež a dáme ich do tlakáča, v ktorom sme rozpustili kvádrik masla (asi 1/2 malého masla). ![]() Porestujeme a pridáme zemiaky pokrájané na kocky, osolíme a premiešame. ![]() Uzatvoríme tlakáč (ŽIADNA VODA!!!) a počkáme, kým začne pískať alebo syčať alebo jednoducho vydávať tie svoje charakteristické zvuky. Pre istotu ho necháme ešte také 2 minúty v akcii a potom vypneme horák. Nastavíme si pre istotu kuchynské minútky, aby nás upozornili o takých 6 minút. ![]() Potom tlakáč otvoríme a len zemiaky premiešame. Fertig! Servírujeme :-) Žiadne pripáleniny nehrozia, nemusíte sa báť :-)) ![]() K tomuto žrádielku sme mali tzatziky a neuveriteľne to k tomu pasovalo :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Liba B. (babibi) ID 213130 (11.11.2011, 20:01) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (11.11.2011, 18:50) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (9.5.2010, 13:33) |
Kristínka, dnes som ich skúsila tie zemiaky, sú perfektné, aj trošku sa pripiekli, ale nie veľmi, super recept, budem robiť častejšie, a dala som aj trošku drvenej rasce a do hotových vňaťku, na zajtra asi neostane... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.5.2010, 18:12) |
Jej, Darinka, som rada, že ti chutili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2010, 11:41) |
Kristi, tie zemiaky ja milujem. poradila mi ich Lubka,ktora ich nasla na ceskom MMB. my si ich robime aj namiesto hlavneho jedla a to tak,ze cibulu restujem na masle a slaninke, potom pridam zemiaky na platky a mrkvu na kolieska, osolim a na tlaku dusim asi 5 min. tak mi chutia ovela viac ako len ciste na masle a cibuli. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 20:00) |
No vidím, že fakt to asi urobím aj ja tak. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2010, 20:07) | |
davala som uz aj cesnak, ked si spomeniem dam, my ho mame radi vsade. ale ta mrkva je tam paradna. o slanine ani nehovorim. dusim to asi 3-5min. a potom necham dojst vypnute. mame radi,ked je spodok trosku pripeceny, tak ked sa nepripecie samo, opeciem to este odokryte ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 20:18) | ||
no ved to presne mi hovorí ![]() ![]() ![]() Hej, presne, čakala som, že bez podlievania to bude viac pripečené. A nebolo. Ale mohlo by byť. To len potom tak encháš akože v panvici či hrnci a nech sa trocha pripečie? |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2010, 20:23) | |||
joj,my zemiaky s mliekom zboznujeme ![]() ono niekedy sa to pripecie aj samo,ale niekedy tomu treba trosku pomoct. asi zavisi od masla aj vodnatosti zemiakov. a ano, necham len tak odokryte,bez miesania,nech sa trosku prichyti ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (8.5.2010, 11:36) |
Teda, Kristínka, tie zemiačky musím aj ja vyskúšať, tento Tvoj receptík mi akosi unikol... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 19:53) |
Darinka, vyskúšaj ich, je to úplná bleskovka. Chutia ako mamine dusené zemiaky ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 11:34) |
Kati, prajem dobrú chuť ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potom daj vedieť ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.5.2010, 7:46) |
tak a mám námet na dnešný obed,huráááááááááááá ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |