
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Martina T. (Miamai) ID 10156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Provensálska rajčinová[ recept č. 19331 zo dňa 26.10.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg paradajok, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 bobkový list, čerstvý tymián, ja dávam sušený, 3 PL olivového oleja - môže byť aj klasický, soľ, MČK, bazalka, provensálske korenie, strúhaný syr, ako príloha bagety, ktoré si dáme za piecť do rúry poliate roztopeným maslom zmiešaným s aromatom (neviem či ho tu dostať ja ho kupujem v ČR) poprípade úplne jemná podravka POSTUP PRÍPRAVY Je to naša najobľúbenejšia vždy sa po nej len tak zapráši. Paradajky obaríme horúcou vodou a následne odstránime šupky a rozmixujeme úplne do hladka. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme rozmixované paradajky s cesnakom. 5 minút podusíme pod pokrievkou a vložíme tymián, bobkový list, bazalku provensálske korenie, prilejem 1 l vody a varíme asi 30 minút. Osolíme okoreníme vložíme postrúhaný syr a ešet povaríme 2 -3 minutky. Ja ešte do taniera posypávam syrom plus rozpečené bagetky ako príloha |