. .. .. .. .. .. .
. .

Veterníky a iné...... - RECEPT 19221

Silvia Ch. (sindus) ID 89582
.
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.3.2009
Naposledy: 20.1.2012 16:45
Aktualizácia: 23.12.2010 19:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 97
NÁVODY 0

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Veterníky a iné......


[ recept č. 19221 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Veterníky a iné......


POTREBNÉ PRÍSADY

Cestíčko: 3dcl vody, 1dcl oleja, 150g hl. múky, štipla soli, 5 vajec Žltková šľahačka: 1 ks smotany na šľahanie, stužovač šľahačky, 1/4 l mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, 30g kr. cukru Karamelová: 1 ks smotana na šľahanie, stužovač šľahačky, 4 pl kr. cukru, smotana na varenie (podľa potreby)

POSTUP PRÍPRAVY

PÁLENÁ HMOTA:
V hrnci si zohrejeme vodu s olejom a soľou a do horúceho pridáme múku. Restujeme, až kým to nieje celé orestované:) a musí riadne "smrdiet" opečená múka. Ešte teplé to šlaháme na najnižších obrátkach a postupne pridávame vajíčka. Poriadne vyšlaháme až kým z toho nieje hustáá hmota.

Nastriekat na vymastený alebo vyolejovaný plech(v žiadnom prípade nie na papieri). Pečieme na 240C kým sa zodvihný a trošku zapečú, potom stiahneme teplotu asi na 170C a dopečieme do zlatožlta. Hneď ako ich budeme moct tak ich poprekrajujeme.

Žltková šľahačka: z mlieka, cukru, žltka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšlaháme so stužovačom do tuha a postupne pridávame vychladenú kašu.

Karamelová šľahačka: Z cukru upálime karamel,a postupne po lyžiciach pridávame smotanu na varenie a necháme karamel uplne rozpustit, aby nám vznikla hmota takej konzistencie ako bola dovarená žltková kaša. (Obidve kaše ešte pri chladnutí trošku zhustnú. ) Ešte teplou možeme ponatierať vrchné diely veterníkov. Zvyšok necháme uplne vychladnúť. Vyšlaháme šlahačku so stužovačom a do hustej pridáme vychladnutý karamelový krémik. Pridávať postupne kým to nemáme pekne vyšlahané.

No a potom už len plníme a papkáme. Dobrú chutť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


.


.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tvarohové rolády | Veterníky a iné...... | Karamelovo-punčové rezy >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka R. (mafioza) ID 35024 (25.11.2009, 14:33)
no veru, bola by som rada... dopíííšteee... prosíííím (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (25.10.2009, 19:11)
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nikoleta T. (tarczyova) ID 104566 (23.10.2009, 20:08)
Uz sa tesím na recepty..........MNAM................ :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu