
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Silvia C. (sindus) ID 89582 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Veterníky a iné......[ recept č. 19221 zo dňa 23.10.2009 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cestíčko: 3dcl vody, 1dcl oleja, 150g hl. múky, štipla soli, 5 vajec Žltková šľahačka: 1 ks smotany na šľahanie, stužovač šľahačky, 1/4 l mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, 30g kr. cukru Karamelová: 1 ks smotana na šľahanie, stužovač šľahačky, 4 pl kr. cukru, smotana na varenie (podľa potreby) POSTUP PRÍPRAVY PÁLENÁ HMOTA: V hrnci si zohrejeme vodu s olejom a soľou a do horúceho pridáme múku. Restujeme, až kým to nieje celé orestované:) a musí riadne "smrdiet" opečená múka. Ešte teplé to šlaháme na najnižších obrátkach a postupne pridávame vajíčka. Poriadne vyšlaháme až kým z toho nieje hustáá hmota. Nastriekat na vymastený alebo vyolejovaný plech(v žiadnom prípade nie na papieri). Pečieme na 240C kým sa zodvihný a trošku zapečú, potom stiahneme teplotu asi na 170C a dopečieme do zlatožlta. Hneď ako ich budeme moct tak ich poprekrajujeme. Žltková šľahačka: z mlieka, cukru, žltka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšlaháme so stužovačom do tuha a postupne pridávame vychladenú kašu. Karamelová šľahačka: Z cukru upálime karamel,a postupne po lyžiciach pridávame smotanu na varenie a necháme karamel uplne rozpustit, aby nám vznikla hmota takej konzistencie ako bola dovarená žltková kaša. (Obidve kaše ešte pri chladnutí trošku zhustnú. ) Ešte teplou možeme ponatierať vrchné diely veterníkov. Zvyšok necháme uplne vychladnúť. Vyšlaháme šlahačku so stužovačom a do hustej pridáme vychladnutý karamelový krémik. Pridávať postupne kým to nemáme pekne vyšlahané. No a potom už len plníme a papkáme. Dobrú chutť:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Zdenka R. (mafioza) ID 35024 (25.11.2009, 14:33) |
no veru, bola by som rada... dopíííšteee... prosíííím ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (25.10.2009, 19:11) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Nikoleta T. (tarczyova) ID 104566 (23.10.2009, 20:08) |
Uz sa tesím na recepty..........MNAM................ ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |