Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)
*♥*Pangasius kocky á la Mexicorn*♥*
[ recept č. 18865 zo dňa 13.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na 1 kg pangasiusa: 4 vajíčka, 4 PL hladkej múky, 1čL soli, 1čL vegety, 1 čL mčk, 1 čL mexického korenia, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL horčice, 1/2 citróna, olej
POSTUP PRÍPRAVY
*♥* Pangasius pokrájaný na kocky, obalený a odležaný v pikantnom cestíčku, takže po opečení vám v ústach zostáva chuť ako po konzumácii praženej kukurice Mexicorn. Skúste túto prípravu. Jednoduché, nemastné, chutné, jemne pikantné. Proste chutná rybka *♥*
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si suroviny - umytú rybu (ja som robila z 1/2 kg ryby, takže aj ostatné prísady som dávala iba v polovičnom množstve - bolo to pre 3 osoby) |
![]() |
Do misky si pripravíme hladkú múku, soľ, horčicu, koreniny |
![]() |
Do misky vyklepneme i vajcia |
![]() |
a z tejto zmesi vyšľaháme hladké cestíčko |
![]() |
Opláchnutú rybu vysušíme v papierovej utierke |
![]() |
potom rybu pokvapkáme citrónom (podľa ľubovôle), trocha ovegetíme |
![]() |
pokrájame na menšie kocky, ktoré |
![]() |
šupneme do pripraveného cestíčka a odložíme aspoň na hodinku do chladničky. (Zatiaľ môžeme očistiť a uvariť zemiaky). Odležané kocky spolu s cestíčkom kladieme do rozohriateho oleja, troška sformujeme a opečieme po obidvoch stranách. |
![]() |
Po vybratí kladieme na papierovú utierku, aby vsiakla prebytočný tuk. Rybka chutí výborne, vôbec nie je mastná a je mierne pikantná. Mali sme ju so zeleninou a výborne sa k jedlu hodí zaváraná cvikla. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (3.4.2015, 20:37) |
Super receptík, dnes sme mali na obed, s malými úpravami, ale inak výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja c. (macis) ID 63536 (7.12.2014, 14:33) |
vynikajuuuuci... mnaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (7.5.2013, 19:18) |
zajtra vyskúšam,pangas kúpený...teším sa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2013, 11:19) |
tak dúfam, že vám bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (3.4.2013, 20:45) |
na piatok urobime, hadam to viac zachuti,ako klasika vypražana ryba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.4.2013, 16:16) |
Snáď áno je to taká pikantnejšia zmena proti klasike Tak nech vám chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (6.4.2013, 17:03) |
Kika , tento receptik je supeeer, ryba chutovo velmi dobra , ale decka tomu moc aj tak nedali, nevedia čo je dobre isto receptik budem viac krat robit, viac chutilo ako klasika vypražana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.4.2013, 13:24) |
Ďakujem, Marika som rada, že ti chutilo. A možno deti nabudúce už prijmú novinku aj u nás bolo tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | viktória s. (torias) ID 206491 (3.4.2013, 16:24) |
ja som toto minule jedla u kamošky a strašne mi to chutilo a ozaj mi to pripomínalo tú praženú kukuričku. Receptík mala asi odtiaľto Kristínka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.4.2013, 11:54) |
To ma teší Viki... Keby si to náhodou robila, tak môžeš nechať rybu v tom aj cez noc. Ael to vieš U nás sa to zbodne vždy na jeden raz a potom musím zase variť , tak niekedy ani neurobím všetko a nechám na opečenie v náleve Ak chceš, vyskúšaj aj s kuracím mäsom, aj to je fajn  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (11.3.2012, 17:17) |
.. včera som urobila cestíčko, dávala som však do neho celú lyžicu horčice (: a korenie na rybky..lebo iné nebolo .. kúsky ryby som v ňom nechala celú noc a pripravovala som ju až dnes k obedu. aaaaaaaa.. BEZKONKURENČNÉ! s mrkvovým šalátom.. nenormálna žranica! S. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.3.2012, 20:44) |
teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jozef T. (jojo) ID 7038, mimibazar.sk/jojo (2.9.2011, 15:35) |
Super pochutinka Akurát som ju urobila deťom na obed (nie až takú pikantnú) a už ochutnávam, ochutnávam ....hadám im niečo aj nechám Inak aj my ľúbime ku pangasiusu cviklu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.9.2011, 15:42) |
Jejda, túto dobrotu by som si hneď dala... len som taká otrávená, minule som totiž otvorila kilový sakel s mrazenou treskou a samá voda... z kila bolo sotva 600 g  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (12.8.2010, 20:56) |
Kristi, fantastická rybka http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=726572, robila som s opekanými zemiakmi, určite budem robiť častejšie , výborné, ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.8.2010, 18:33) |
Heni, veľmi sa teším, že aj tebe sa rybka na tento štýl pozdáva Opekané zemiačky sa k tomu fakt hodia vynikajúco... mňami pekný víkend ti želám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (4.7.2010, 11:45) |
Kristínka,recept je fantastický a jednoduchý nerada sa prplem s trojobalom,takže od teraz len á la Mexicorn...ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (6.7.2010, 18:56) |
Gabika, veľmi sa teším . U nás je tento spôsob ryby tiež veľmi obľúbený  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (18.6.2010, 20:50) |
Vyzerá to veľmi dobre! vyskúšame niekedy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.6.2010, 23:01) |
budem len rada, dúfam, že bude chutiť. dáš mi potom vedieť?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.6.2010, 15:09) |
Kristínka, konečne dnes prišiel rad na vyskúšanie tohoto Tvojho receptíku a super - perfektne sme sa napapkali, som uvažovala čo narýchlo s ním vykonám a - konečne zrealizovaný Kristínka - výborné, výborné a tu moja rybička : http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=708773 - Ďakujem Ti za skvelú inšpiráciu - rada zopakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (18.6.2010, 20:20) |
Maťka, vyzerá to výborne. iste ste si pochutili Veru musím aj ja už niekedy urobiť rybku. Som veľmi rada, že si vyskúšala a si spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka g. (lenula77) ID 100206, mimibazar.sk/lenula77 (7.6.2010, 13:15) |
Tento recept je perfektný Ja som si nakrajala rybky na väčšie kocky a tie som potom každú zvlášť vypražila ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.6.2010, 16:35) |
Som rada teším sa a nabudúce, ak sa ti bude chcieť, skús tak spraviť aj kura... neoľutuješ Tak nech ti receptík slúži ahojky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (26.5.2010, 15:53) |
super recept chuti vsetkym,a dnes znova pripravujem na veceru. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (27.5.2010, 10:18) |
To som fakt rada Asi sa inšpirujem a urobím zajtra. Aj tak sme už rybu nemali dávnejšie Maj sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (6.5.2010, 21:51) |
Perfektny receptik zajtra spravim na obed. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.5.2010, 12:46) |
Tak želám dobrú chuť Určite nebudeš sklamaná, ale daj mi potom vedieť, oki?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (30.3.2010, 20:07) |
lákavá ,zajtra ju urobím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (Janka_D) ID 19010 (29.3.2010, 15:12) |
A pre tých, ktorí by naozaj začali pochybovať o tejto rybke, nájdete info tu: http://hoax.cz/hoax/pangasius-je-to-k-jidlu/ Takže ak sa k Vám v budúcnosti dostane podobná správa, skúste to preveriť napríklad na stránke www.hoax.cz Pred časom sa ku mne dostalo podobné info ohľadne rastlinného masla a bola som zhrozená, až kým som neprišla na to, že to bola poplašná správa. Tieto správy sa šíria fakt rýchlo, takže neverte všetkému  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (Janka_D) ID 19010 (29.3.2010, 14:12) |
včera sme skúsili tento receptík. Bolo to výýýýborné a aj pre moju malú ktorá nie je ktovieaký jedák to bolo super. Inak táto správa sa dostala aj ku mne, ale tiež som bola zhrozená. Ale je to len hoax ( poplašná správa ). Tieto rybičku sú úplne v poriadku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.3.2010, 20:25) |
Janka, teším sa že vám chutilo a najmä maličkej Naozaj to je zaujímavá chuť a my pangasa milujeme.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.12.2009, 13:36) |
Takže ešte pre ostatné maminky, ktoré by pochybovali o škodlivosti tejto ryby ... kliknite sem http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.asp?y=test/test-dnes-zmrazeny-pangasius.htm  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.12.2009, 19:03) |
Prišiel mi takýto článok o rybe Pangasius...nedá mi ho sem nevložiť: Nejedzte Pangasiusa! Venujem sa problematike kontaminácie sedimentov a pôdy a ryby žijúce na takto kontaminovaných riečnych sedimentoch sú prostredníctvom potravinoveho reťazca najväčšie akumulátory PCB, DDT, HCH HCB, PCDD, PCDF, ťažkých kovov atď... väčšina týchto látok naruša endokryn. systém človeka a dochádza k mutáciám a chybám v DNA pri vývoji človeka... je to obzvlášť nebezpečné pre tehotné a dojčiace matky, deti a pri častom jedení pre všetkých... Mgr. Roman Hangáč Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky Sekcia geológie a prírodných zdrojov Odbor geologického práva a zmluvných vzťahov E-mail: roman.hangac@enviro.gov.sk Pangasius hypophtalmus je sumcovitá ryba, ktorá žije vo veľkých ázijských riekach, najmä v povodí Mekongu. V delte tejto rieky sa aj chová a po spracovaní sa exportuje, okrem iného,aj do Európy. Aj medzi slovenskou rybožravou časťou obyvateľstva sa stal tento sumec nevídaným kulinárskym a cenovým hitom. Mäso tohto sumca je vynikajúce, šťavnaté, filety sú bez kostí, takže ich môžu bez obáv jesť aj malé deti (z istého webového fóra sa dozvedám, že ich dávajú aj deťom v jasliach). Nedávno som si spomenul na výrok známeho gastroteroristu MUDr.Bukovského, že ryby, najmä tie morské, sú strašný humus, lebo v svojom tele kumulujú všetko svinstvo z vody. Ryby jesť neodporúča, napriek tomu, že obsahujú zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny. Existujú však aj ich iné zdroje, napr. tofu, mandle, vlašské orechy, ľanový olej či bezeruková repka (tzv.kanola). Keďže Mekong patrí k najviac zasajrajteným riekam na svete, zmocnil sa ma nepríjemný pocit, že ani mäso Pangasiusa teda nebude asi bohviečo. Moje internetové objavy však výrazne predstihli neblahú predtuchu. Zo serióznej odbornej štúdie sa dozvedám, že mäso tohto urasteného sumca obsahuje skutočne nevídané svinstvá: vysoký obsah arzénu, polychlorované bifenyly, DT a jeho metabolity, ťažké kovy, izomery hexachlórocyklohexánu (no, fuj!) či hexachlórbenzén. Navyše sú ryby zmrazované aj s kontaminovanou vodou, teda akousi "pridanou hodnotou". Pelety, ktorými sa kŕmia sumce v akvakultúrach sú údajne vyrobené takisto z kontaminovaných a nekvalitných surovín, samice sú dopované hormónmi derivovanými z ženského moču. V rámci Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá, ktoré na webe každoročne publikuje Štátna veterinárna a potravinová správa, som sa dozvedel, že sa vo filetách v tomto roku objavil aj stafylokokový enterotoxín a baktéria Vibrio cholerae a v r. 2005 aj nepovolená látka malachitová zelená (silný karcinogén, ktorý sa používa pri liečbe hubových a parazitárnych ochoreniach rýb v chovoch). Po zjedení väčšej porcie filiet sa často vyskytujú zdravotné problémy, najmä žalúdočná nevoľnosť, vracanie a hnačky. Tých, ktorí rozumejú francúzštine, iste zaujme podrobná videoreportáž o spôsobe chovu a odchovu Pangasiusa vo Vietname. (autor v.p.: Ing. Martin Rehák) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 7.5.2010, 12:36) |
Evi, vďaka. Keď som to čítala, bola som zhrozená. Až pokým som neprišla k izomérom hexachlorcyklohexánu a hexachlorbenzénu. To už som sa začala smiať. Hexachlorcyklohexan nema žiadne izoméry a hexachlorbenzén vôbec neexistuje, je to len hypotetická zlúčenina (študovala som chémiu) . Takže celý článok písal dáky truľo, ktorý nemá o tom ani bledomodrý šajn. Niečo niekde vyčítal, poprekrucoval a vydáva sa za ekológa skrátka trapas! Takže článok neberiem vážne, keďže ho písal trupík. Robí poplach, ako to bolo pred pár rokmi s Ečkami. Už aj celaskon považovali za škodlivý, lebo je zaradený medzi Ečka. No ale aj tak som začala pátrať po nete a už som z toho aj unavená, koľko som prešla článkov a správ o analyzovaní potravín a výsledkoch analýz. Tu posielam adresu, kde si môže každý prečítať práve o výsledkoch ohľadm ryby pangasius. Analýzy robili v ČR. http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.asp?y=test/test-dnes-zmrazeny-pangasius.htm Keď si pozriete ten článok, kliknite na podčiarknutá slovo "zde" a uvidíte snáď všetky balenia Pangasov, ktore sa tu vyskytujú a u ktorých kontroly ukázali, že neobsahujú malachitovú zeleň a ani iné chemické rezíduá. (Len som sa zľakla, vraj že slovenské pstruhy obsahujú tú zeleň a Česi nám preto vrátili zásielku. My totiž pstruhy kupujeme) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | martina G. (feedorka) ID 35909 (1.4.2010, 21:49) |
sú ľudia, čo sa živia bludmy, som rada, že sú aj ľudia s nohami na zemi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |