zuzana q. (zuzanaq) ID 34874 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Parížske orechové rožky
[ recept č. 18809 zo dňa 10.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto............
5 bielkov,400 g kryšt. cukru,250 g mletých orechov, 4 plné lyžice strúhanky...........
plnka............
5 žĺtkov +1 celé vajce, 10 lyžíc kryšt. cukru, 3 lyžice kakaa, 375 g masla
POSTUP PRÍPRAVY
v obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
nachystáme si všetky ingrediencie |
![]() |
bielka šľaháme nad parou a a po častiach pridávame cukor...treba ich šľahať dosť dlho, aby boli bielka husté... |
![]() |
asi takto |
![]() |
do vyšľahaných bielkov zľahka zamiešame orechy so strúhankou |
![]() |
a takto by to malo vyzerať |
![]() |
vzniknutú masu dáme do vrecka, alebo zdobiča a striekame rožky na mastný papier |
![]() |
sušíme v trúbe pri 100 stupňoch asi 20 minút...do ružova |
![]() |
pripravíme si krém...do krému by malo ísť aj kakao, ale nám viac chutia s vanilkovým krémom....ale kľudne si spravte podľa chuti |
![]() |
nepodarilo sa mi odfotiť vyšľahaný krém....takže znova šľaháme žĺtky s cukrom nad parou do zhustnutia...treba dobre šľahať, aby sa cukor dobre rozpustil a nebolo ho potom cítiť...do vychladnutých žĺtok primiešame vyšľahané maslo a nastriekame na rožky |
![]() |
rožky môžeme namáčať v čokoláde, alebo ich len pofŕkame, ako ja |
![]() |
pooblizujte si prsty a dobrú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.10.2009, 11:25) |
super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (10.10.2009, 23:12) |
Vyzeraju fajnovo vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |