
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Veterníky[ recept č. 18740 zo dňa 9.10.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Na cesto: 1 palmarín 3 dcl vody 1/2 prášku do pečiva 9 vajec 30 DKG polohrubej muky Plnka: 1 l mlieka 3 zlaté klasy Dr. Oetker 3 žltky 2 vanilky 20 dkg kryštálového cukru 1 smetol 5 lyžic rumu Samostatne 1 šľahačku. Najlepšie RAMA litrovu šľahačku, nieje problém ju zohnať v metre. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 1 smetol dáme do hrnca a knemu pridáme 3 dcl vody. Miešame a necháme rozpustiť. Hned ako máme smetol rozpustený, hrniec odstavíme a primiešame 30 dkg múky s práškom do pečiva. Všetko ale treba miešať metličkou a rýchlo. Cesto nám zhustne, ked vidíme, že je všetko dobre premiešané, zoberieme drevenú lopatku a za pomalého miešania varíme asi 5 minút (to preto, aby sa nám muka prevarila). Po 5 minútach odstavíme zo šporáka a ručným mixérom postupne do masy primixujeme 7 normálnych vajec. Ak by boli veľmi malé, dajte aj 10. Cesto by nemalo byť veľmi riedke ale ani husté, v konečnom dôsledku sa bude tak ťažšie tlačiť cez mešec, ale vzory ktoré na plech spravíme sa neroztečú.. Masu dáme do cukrárskej špricky a tvarujeme na plech ako chceme. Koláčiky dáme asi na 200 stupnov a 20 minút. Posledné koláčiky budete piecť cca o 5 minút kratšie, ankoľko rúra je už rozohriate, ale uvidíte podľa farby.Zásadou je neotvárať rúru! lebo koláčiky splesnú. Ked nám koláčiky chytia pekný zlatisto hnedý vzhľad, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom prerežeme a plníme. Plnka: 700 ml mlieka dáme zovrieť. Do zvýšných 300 ml mlieka rozmixujeme 3 zlaté klasy, 3 žltky a 20 dkg cukru. Zovreté mlieko zmiešame so zvyšným 300ml a s prísadami a varíme cca 5-6 minút. Vznikne nám hustá masa, ktorú necháme vychladnúť do vlažna. Ked je masa vychladnutá, pridávame smetol po kockach a mixujeme ručným mixérom.Pridáme rum a plnka je hotová:) Ked sú veterníky rozkrojené, šľahačku aj plnku si dajte do cukrárenskej špricky a jednu stranu naplnte šľahačkou a druhu žltou plnkou a nakoniec spojíme. Recept mám od svojej babičky,ktorá bola cukrárka. Pevne verím, že Veterníčky budú chutiť:) |
![]() | Lenka M. (matlen) ID 50510 (21.10.2009, 10:39) |
Ahoj Lidka,aj ja by som rada vyskušala tieto veterníky,ale dako mi chyba odvaha.Nedaš aj foto postup? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (27.10.2009, 17:36) |
Inak, veterníčky som robila, al ezabudla som to nafotiť... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (22.10.2009, 17:59) |
Veeeeeeeeeeeeeľmi rada, zajtra veterníčky robím,tak pridím aj foto ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ANNA P. (andula1964) ID 77481 (9.10.2009, 17:23) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (3.11.2009, 15:31) |
Inak aké maš recepty na veterníky ty??? To by ma strašne zaujímalo ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (17.10.2009, 13:14) |
Ahojky, kľudne vyskúšaj , je to recept, ktorý moja mama mala priamo z cukrárne....ale pokiaľ pozerám, podľa dátumu už by si mala mať pečenie za sebou...ako dopadlo? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |