. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový (hruškový) koláč - RECEPT 18635

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.7.2008
Naposledy: 7.5.2017 8:40
Aktualizácia: 28.4.2014 18:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 172
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 58
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Jablkový (hruškový) koláč


[ recept č. 18635 zo dňa  ]


Jablkový (hruškový) koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 1 hera, ½ prášku do pečiva, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, postrúhané jablká alebo hrušky, trochu masla

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že je tu už veľa jablčníkov. No skúste ak chcete. Tento mám tiež od mojej starej mamky. Včera som skúšala miesto jabĺk dať hrušky. Bol výborný. Tak tu je recept:

Jablká (hrušky) udusíme na masle spolu s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť ( môžme pridať aj hrozienka a škoricu).
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme tuhé cesto. Vyvaľkáme na 2 pláty. Prvý dáme na vymastený, múkou vysypaný plech( prenesieme pomocou valčeka). Dáme naň jablkovú (hruškovú) plnku a prikryjeme druhým plátom. Vrchný plát popicháme trochu vidličkou . Dáme piecť pri teptote 180 C - 30 minút (záleží od rúry - kým nie je vrchný plát upečený do zlatohneda).Upečený posypeme práškovým cukrom.
<< Medvedie lapky | Jablkový (hruškový) koláč | Tuliplacky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (10.10.2012, 15:04)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mňamkáááá hruškovááá (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)práve dopekááám
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika P. (ifi) ID 22334 (21.7.2011, 16:24)
Skvelý koláčik, už dávno som hľadala tento recept. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (25.7.2011, 22:04)
(L) (L) (L) Gabika, ďakujem za pekný komentárik, som rada, že chutilo, receptík mám od svojej starej mamy- no a tie sú vždy najlepšie (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Evka T. (Evkacka) ID 29157 (17.10.2010, 14:40)
ja odpadnem (clamp) (clamp) vyborný koláčik :-$
hladala som naň receptík, bo je to pre mňa ozaj koláč starej mamy, papala som ho hadam od dvoch rokov a tento receptík je fantastickýýýýýý, rýýýýchly a jednoduchýýýýý (Y)
dakujeme za tip, teraz je jablčková sezona tak sa bude vypekať (L)
ved som jeden plech vybrala pred pol hodinou z truby a už je koláčik fuč, (6) tak idem zarobiť ešte raz :-$
už si píšem receptík do múdrej knižky a musím pripísať že ho treba z dvojitej dávky (smich)
dakujeme, veľmi sme si pochutili
(jablka) (jablka) (jablka) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (17.10.2010, 20:25)
Evka, ďakujem za milý komentárik (L) (L) (L) (L), som rada, že chutilo (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika P. (babulina21) ID 59418 (6.10.2009, 14:16)
Ahojte a mozem pouzit maslo???? obycajne ine nemam, Dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (6.10.2009, 16:52)
Erika, maslo nie. Hocijaký rastliný tuk - Hera, Palmarín... :-) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana C. (janica251) ID 82644 (5.10.2009, 17:46)
super receptík (Y) (Y) (Y)robievam i ja a môžem potvrdiť, že je fantastickýýý! doma sa nevedia dojesť, ked ho upečiem (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.10.2009, 20:17)
Janka, aj u nás sa rýchlo (zajic) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária S. (slobodka) ID 81076 (5.10.2009, 14:55)
takýto robievam aj ja ale jablká nepodusim
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.10.2009, 20:16)
Majka, jablčka dusím lebo je koláčik chutnejší, ale nič sa nepokazí ak sa jablčka nedusia. Každý podla chuti. :-D (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (5.10.2009, 14:31)
Henrietka aj ja mám taký istý recept od mojej mamy,skúšala som ho aj s Palmarínom.Môžem potvrdiť tvoje slová je výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.10.2009, 20:13)
Miladka, ďakujem za pekný komentárik. Do receptu sa vlastne môže použiť hociaký rastliný tuk. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu