
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)[ recept č. 18536 zo dňa 3.10.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska. Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st. Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku. Jogurtova omacka: Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame |