Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Tvarohovo-jablkový zákusok
[ recept č. 18400 zo dňa 27.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 500g polohrubej múky, 1 Palmarín, štipka soli, kvások: 30g kvasníc, asi 2dl mlieka, 1KL cukru... PLNKA 1.: 300g tvarohu, 5PL kryšt. cukru, 2 žĺtky, hrozienka... PLNKA 2.: 500 g ošúpaných jabĺk, 6 PL kryšt. cukru...... 2 bielky, 2 PL cukru..... džem
POSTUP PRÍPRAVY
Našla som recept zo Života, kedysi vystrihnutý, tak som vyskúšala a je zaradený medzi mňam :-))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Z kvasníc a časti mlieka pripravíme kvások. Prilejeme k múke, Palmarínu a štipke soli a vypracujeme cesto(podľa potreby prilejeme mlieko), ktoré necháme kysnúť asi 30min... Medzitým si pripravíme plnky... |
|
Očistené jabĺčka pokrájame na malé kúsky a spolu s cukrom dáme dusiť... Dávku cukru si môžete upraviť, buď pridať alebo ubrať, podľa kyslosti jabĺk... |
|
Tu ich už máme pekné kašičkové a necháme ich vychladnúť... |
|
Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, s cukrom, pridáme hrozienka, ja som tentokrát nemala, tak som dala pár bobúl čerstvého hrozna a môžme trochu postrúhanej citr. kôry... |
|
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti... 1. vyvaľkáme a prenesieme na plech, vymastený a vysypaný múkou-alebo stačí len potrieť papierom z tuku, a potrieme džemom... |
|
Tvarohovú plnku natrieme na cesto a položíme na ňu 2. vyvaľkaný plát cesta... |
|
Na cesto rozložíme jablkovú plnku a dáme piecť na 180 stupňov asi 20-25min... |
|
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a cukru a pred dopečením dáme na chvíľu zapiecť... |
|
A tu je už upečený... |
|
A nakrájaný :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Andrea D. (Andrea78969) ID 292391 (14.9.2016, 21:34) |
A prosím,na aký velký plech je koláč??? Menší alebo klasika stredný rozmer. Andrea |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.9.2016, 20:23) |
Andrejka, je to klasický obdlžnikový plech, vnútro môjho plechu má 30x39cm |
ODPOVEDAŤ |
Romana B. (Petoro) ID 54428 (14.9.2016, 19:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (4.8.2011, 14:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (4.8.2011, 17:26) |
Evka, treba skúsiť |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea S. (judama) ID 32160 (4.8.2011, 9:42) |
wau, tento koláčik musí byť úžasný aká škoda, že pre celiatikov je takéto cesto tak si poteším iba očká |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (4.8.2011, 13:20) |
Júj, Andrejka, tak to ma mrzí s tou chorobou ja som behala 3 mesiace tiež, najskôr hadica, potom krv, som tŕpla, no našťastie sa mi to nepotvrdilo... tak Ti prajem, nech to zdolávaš ľahko, aspoň teda v rámci možností ... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Andrea S. (judama) ID 32160 (4.8.2011, 18:49) |
mám ťa v obľúbených , Tvoje recepty sú prudko využívateľné ale tak dá sa fungovať aj takto, niektoré recepty aj s týmto cestom spravím, ale parené veci sú a tak isto niečo také ako tento Tvoj fantastický koláčik... človek si zvykne, podstatné je, že už je tu "diagnóza" teším sa na ďalšie Tvoje dobrotky... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (5.8.2011, 9:46) |
Presne, ako píšeš, človek je nútený si zvyknúť a prijať chorobu, naučiť sa s ňou žiť. Ja mám syna diabetika, takže viem, ako sa ťažko žije s obmedzeniami a tu, keď sa aj človek snaží, zákernosť choroby je veľká Susedovcov mám celiatikov a tí vravia, že veru také kysnuté koláče, resp.parené knedle, to nikdy nebude ako tie "obyčajné"... Ďakujem za ocenenie jedál teraz už menej času trávim pri platni, niet kedy, starám sa o babku i ocina, tak väčšinou varím len také rýchle papaníčka alebo zapekance v jednom hrnci človek je rád, že aspoň to stíha... |
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (19.2.2010, 22:01) |
Zajtra by som chcela koláčik spraviť, len mám dilemu: 180C v teplovzdušnej alebo elektrickej rúre???? Je medzi nimi pri pečení asi 20C rozdiel. Ďakujem............ |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.2.2010, 22:08) |
Violka, ja mám klasicku obyč elektrickú. Ono to nie až také striktné tá teplota, ale radšej pomalšie, aby sa tie vrstvy cesta prepiekli... budeš vidieť, keď kraje začnú byť hnedasté, tak už by to malo byť... Nech sa vydarí a hlavne chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (19.2.2010, 21:49) |
Monika , vyzera velmi chutne, vyskusam Hladam v tvojich receptoch rezy z kysleho mlieka co si spominala ??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.2.2010, 22:00) |
Marti, nemám ho v receptoch, je tu dosť podobných receptíkov, tak som ho nedala, ale tento od Lucky je tomu môjmu podobný http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4043 Tak vyskúšaj, je to rýchlovka, máme ho radi asi tak ako aj perník, ktorý robievam |
ODPOVEDAŤ |
| Ingrid U. (petra34) ID 1152, mimibazar.sk/petra34 (30.10.2009, 14:07) |
Odskúšaný, rodinnými príslušníkmi ohodnotený a skutočne chutný |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (3.11.2009, 16:59) |
Som rada, Ingridka, že Vám pochutil My sme si naň tiež zvykli, nie je ani veľmi sladký, čo vyhovuje môjmu synátorovi |
ODPOVEDAŤ |
| alena h. (ajka.ch) ID 110271 (27.9.2009, 21:38) |
Monika, vyzerá úžasne.... Okrem toho, skvele nakrájaný, ja pri krájaní vždy akosi škúlim .... he he he ... Takže odo mňa |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (28.9.2009, 8:13) |
Ďakujem krásne, Alenka to poteší Neboj, niekedy sa i mne zadarí "ozdobne" pokrájať ale hlavne, že chutí |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (27.9.2009, 19:56) |
vypada super... |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (27.9.2009, 20:33) |
Ďakujem chcela som skúsiť i takúto verziu tvar.-jabl. koláčika a chutí nám |
ODPOVEDAŤ |
zana g. (janetta1) ID 103505 (27.9.2009, 18:54) |
zajtra ho idem robyt vyzera velmi dobre |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (27.9.2009, 19:34) |
Ďakujem Dúfam, že bude chutiť, daj vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| Bozena K. (manomama) ID 100387 (27.9.2009, 17:45) |
Určite velmi chutny a dobre vyzera |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (27.9.2009, 19:33) |
Ďakujem, Božka Treba vyskúšať, chuťovo je trošku iný ako napr.klasické pité |
ODPOVEDAŤ |