
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela K. (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Biskupský chlebíček nielen pre biskupa[ recept č. 184 zo dňa 26.5.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 150 g polohrubej múky * 100 g práškového cukru * 120 g masla * 4 PL mlieka * 4 vajcia * 1 KL prášku do pečiva * príchute - kandizované ovocie, citrónová alebo pomarančová kandizovaná kôra, orechy, mandle... * poleva - ak chcete - čokoláda * POSTUP PRÍPRAVY Keď môže biskup, môžeme aj my :-))) Ja som ho upiekla nášmu ockovi, ktorý si o sebe neskromne myslí, že je "málem svatý" :-)) Biskupáčik mu veľmi chutil a skoro celý ho zjedol. Takže som sa dopracovala k záveru, že nášho tatinka radšej šatiť ako živiť..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Potrebné suroviny. Zoznam je uvedený vyššie. ![]() 2. Potrebné vybavenie domácnosti. Pre mňa to znamená vybrať z linky veškerý majetok kuchynského charakteru určený na pečenie. ![]() 3. Aby sa nám lepšie pracovalo, tak spríjemníme deň a doplníme červené krvinky. Samozrejme, za predpokladu, že dnes už nebudete šoferovať. ![]() 4. Kto by chcel aj piecť, aj soskať víno, tak si dá do demižóna rovno slamku. Aby ste nemuseli púšťať varechu z ruky, tak si nadpojte zopár slamiek, počet by mal byť priamo úmerný veľkosti Vašej kuchyne a vzdialenosti pracovného pultu od demižóna. ![]() 5. A nestrácame čas. Oddelíme si žĺtky od bielkov. ![]() 6. Cukor, maslo a žĺtky vymiešame dopenista. Najlepšie elektrickým šľahačom, ak sa Vám chce miešať v ruke, hoci máte doma šľahač, dá sa to liečiť. Najvhodnejším liečebným prostriedkom sú sedenia u psychoanalytika. ![]() 7. Formu na biskupský chlebíček si ľavou rukou, zatiaľ čo pravou držíme mixér, vymažeme alobalom z masla. Ak ste ho už predtým odhodili, vyberte ho z koša :-))) ![]() 8. Formu po vymazaní tukom vysypeme múkou. Takto vyzerá správne vymazaná a poprášená forma na pečenie. Je dôležité, aby bola v každom kútiku dobre vymazaná, ľahšie sa nám vyklopí z formy a nebudeme musieť po nej hodinu trieskať gumenným kladivom požičaným od pekného suseda. Samozrejme, ak máte až moooc pekného suseda, vôbec by som formu nevymazávala. ![]() 9. Pravačka zatiaľ stále mieša cukor so žĺtkami a maslom dopenista. (POZOR - u ľavákov to platí opačne!) ![]() 10. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov, ohrev zhora aj zdola, keď jesto, tak ventilátor. ![]() 11. Do zmesi zapracujeme múku, mlieko, prášok do pečiva, a všetko opäť dobre vyšľaháme. ![]() 12. Tento bod programu nečítajú všetci makači, ktorí miešajú rukou. Nakoľko máme šľahacie metly od žĺtkov, musíme ich umyť, ideme šľahať bielky. ![]() 13. Bielky šľaháme, pokiaľ sneh nestojí na metličke. ![]() 14. Bielky opatrne, ale naozaj opatrne, zašľaháme k pripravenej zmesi. ![]() 15. Ostáva primiešať pochutiny "Čo špajza dala a mama nezbodla". Ja som okrem hrozienok zbodla všetko, tak nám chýbajú posekané orechy, kandizované ovocie a kandizovaná kôra. ![]() 16. Blížime sa k finále. ![]() 17. Naozaj sa blížime k finále!!!!!!!!!!!! ![]() 18. Pečieme zhruba jednu hodinu. Medzičas využite ako chcete, muži si pravdepodobne zapnú telku, ženy si ju pravdepodobne nezapnú. ![]() 19. Nakoľko týmto slávnostným chlebíčkom utužujeme šťastie v rodine, s láskou polejeme rodinné šťastie na parapete a tešíme sa, ako nám rastie. (Ja sa vééééľmi teším, lebo sa mu u nás moc darí) ![]() 20. Chlebíček by už mal byť upečený.... Nachystáme si potrebné náradie, aby sme sa o tom presvedčili. Kto si ukradol v reštaurácii sterilne hygienicky zabalené špáradlo, použije to. Kto si neukradol, použije kúpené. Špáradlo opatrne pichneme do pečúceho sa biskupa a troška pomykáme, aby sme zistili, že je aj vo vnútri pevné. Ak je upečené, von s ním!!!! ![]() 21. Biskupa necháme vychladnúť. Potom ho vyklopíme na podnos. ![]() 22. Chlebíček poprášime cukrom a ozdobíme jedlými perlami. (Mimochodom, dečku som vyšívala ja) ![]() 23. Chlebíček nakrájame, ozdobíme šľahačkou, tatinkovi vypneme telku, dieťatko zoberieme z nočníka a pozveme ich na ochutnávku. ![]() 24. Mojim hlavným ochutnávačom chutilo. A ja zasa držím diétu, takže len nenápadne olížem prázdny tanier a dielko je dokonané. Jéééého, ušla sa mi aj jedna jedlá perlička!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Silvia Š. (SiskaT) ID 874, mimibazar.sk/siskat (22.12.2008, 21:16) |
tak tento recpet vyskusam uz len kvoli tomu perfektne napísanému postupu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika K. (Evelin) ID 143, mimibazar.sk/evelin (17.12.2008, 14:40) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (1.6.2006, 9:43) |
Tento recept som vyskúšala, ale dostala som sa len po BOD 17, daešlí opstupr bool dsáky enčiitaterľný.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |