
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dagmar A. (kukuk) ID 448 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Babovka aj pre pekarov zaciatocnikov[ recept č. 17743 zo dňa 8.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 1 salku praskoveho cukcu, 1 salku mlieka, 2 salky hrubej muky, 3/4 salky oleja, 1/2 prasku do peciva, ca 2 PL kakaa, hrozienka a orechy mozu byt, ale nemusia POSTUP PRÍPRAVY zltky a praskovy cukor vymiesame do peny, keby sa to nechcelo spojit, pridame hned na zaciatku lyzicu-dve mlieka, to vzdy zaberie, potom postupne pridavame horuce mlieko (po lyziciach), pridame olej, muku zmiesame s praskom do peciva a spojime so zltkovou masou, z bielkov vyslahame sneh a opatrne primiesame k mase. Do salky odoberieme trochu bielej zmesi, pridame kakao a trochu mlieka. Babovkovu formu poriadne vymastime a vysypeme mukou, nalejeme vacsiu cast bielej zmesi, potom kakaovu, hrozienka a pripadne sekane orechy, zvysok bielej zmesi a lyzicou popichame, aby bola babovka melyrovana. Kto nema rad kakaove veci, posledny krok jednoducho vynecha a upecie babovku len taku. Pecieme pri 180stupnov 30-45minut - neviem od coho to zavisi, niekedy je hotova skor, niekedy neskor, ale pichnite do nej sparatko a ked sa cesto nelepi, je to ok. Fakt jednoducha a vyborna babovka!!!! |