
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ČO DOM DAL |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Syrové guličky s cesnakom[ recept č. 17723 zo dňa 7.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 200 g staršieho chleba bez kôrky (z predošlého dňa) 250 ml mlieka 2 uvarené zemiaky 1 hrsť medvedieho cesnaku 2 vajcia 3 lyžice múky 200 g nahrubo nastrúhaného syra, napr. eidam 500 ml tuku resp. oleja k fritovaniu POSTUP PRÍPRAVY 1. Starší chleba nakrájame na kocičky. Mlieko zohrejeme a zalejeme ním chlieb. Necháme asi desať minút odstáť, až sa mlieko vsiakne. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame ich najemno. Medvedí cesnak očistíme, umyjeme a vodu otrasieme. Nielko stoniek odložíme bokom na zdobenie, zvyšok nahrubo posekáme. 2. Nastrúhané zemiaky, medvedí cesnak, vajce a múku zmiešame s chlebovou hmotou. Potom vmiešame strúhaný syr. Tuk na fritovanie predhrejeme na 175 C. Navlhčenými rukami tvarujeme menšie guličky, ktoré postupne vkladáme do horúceho tuku a fritujeme dochrumkava asi 1-2 minúty. Dbáme na to, aby sa guličky neprilepili na dno panvice či hrnca. Guličky necháme odkvapkať na kuchynsko papieri a ihneď podávame. Dozdobíme ich zvyšným medvedím cesnakom. príprava: asi 20 minút Medvedí cesnak je bylina podobná konvalinke. Má biele kvety, kvitne v jarních mesiacoch a odkvytá veľmi rýchlo. Nájdete ho hlavne v lesoch. Má charakteristickú chuť i vôňu po cesnaku, obsahuje ale i množstvo vitamínov a minerálnych látok. Je veľmi oblúbený u zvierat, hlavne u medveďov, z čoho pochádza jeho meno. prospešný je však i ľuďom a ako liek ho užívali z naši predkovia. Obsahuje totiž látky znižujúce hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol, pomáha pri zápaloch dýchacích ciest i proti chorobám srdca a ciev a podporuje chuť k jedlu. |