
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Morčacie stehno na divoko + karamelizovaná cibuľa[ recept č. 17687 zo dňa 6.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg morč.stehno, 2PL olivový olej,2 strúčiky cesnak, morská soľ, 2 ML korenie na divinu, 3 borievky/jalovec/, 1 ML rozmarín, koreňová zelenina/po 1 ks mrkva, petržlen, kaleráb/, ml.korenie, 2 dcl červené víno, 5 guličiek nové korenie, 1 PL maslo........... Karam.cibuľa: 3 ks cibuľa, 2 PL maslo, 1 ML-kopcová hnedý cukor POSTUP PRÍPRAVY - tento recept som odpozerala v telke - pripravoval ho Jamie Oliver niekde v divočine z nejakého králika ... s ceruzkou a papierom v ruke zapisovala všetko čo použil :))) .........tak som recept zúžitkovala na moje morčacie stehno a výsledok bol mňam ... a všetky koreniny sú bežne dostať aj u nás - nejde tam nič výnimočného - a nakoniec to bolo aj šikovno urobené OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() - pripravíme si bylinkovú zmes: -borievky rozdrvíme, premiešame s korením na divinu a rozmarínom ![]() - stehno posolíme morskou soľou a posypeme bylinkovou zmesou a poprášime ml.č.korením ![]() - stehno prudko opečieme na ol.oleji z oboch strán, nech sa nám uzatvoria póriky ![]() - opečené vložíme do pekáčika podlejeme 1- 1 1/2 pohárom vody, pridáme nasekanú zeleninu na kúsky, 5 guličiek nového korenia a rozsekaný cesnak .... prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 175 stupňov ..... v polovičke pečenia ho raz obrátime a pečieme ďalej stále pod alobalom ![]() - kým sa nám masko pečie pripravíme cibuľu : .... nakrájame si ju na pásiky a s 2 PL masla ju na úplne stíšenom plameni pražíme ![]() - to praženie trvá aj 20 min ..... keď ju už máme podšmahnutú a začína karamelizovať, pridíme hnedý cukor a pražíme ďalej .... už častejšie premiešavame - nech nám to nezhorí ![]() - cibuľa hotová ![]() - keď ho už máme makučké , podlejeme ho červeným vínom a už bez alobalu vložíme naspať dopiecť na asi 20 min ... podlievame výpekom ![]() - upečené ... vyberieme ho z pekáča na tanier a vykostíme - kosť vyšmaríme do koša, alebo dáme nejakému domácemu maznáčikovi ... u nás sa ušla manželovi :)))) - ktorého dotiahla voňa do kuchyne ... a masko nakrájame na plátky ![]() - vo výpeku vylovíme 5 ks nového korenia , pridáme masielko na zjemnenie chuti, rozmiešame .... a šťavičku aj so všetkou zeleninkou vlejeme do vhodnej nádoby, kde ju rozmixujeme ![]() - omáčka hotová ... tou budeme masko prelievať ![]() - no a podávame ... mali sme k tomu zemiakovú kašu s maslom a kapustový šalát ............... no a všetkým veľmi chutilo, dokonca mi dcéry 1 x zjedli cibuľu .. ešte si ju aj vypýtali ... inak mi ju zo všetkého vyberajú OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (24.2.2013, 7:02) |
idem totú dobrotku dnes variť s knedľou .... ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nina S. (Nini78) ID 159438 (23.2.2013, 8:20) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | slávka m. (lolka1) ID 24852, mimibazar.sk/lolka1 (20.7.2012, 14:33) |
Maťa, super recept, včera som robila, všetci sme si pochutili ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Michaela B. (Leela) ID 25897 (12.6.2011, 19:49) |
do-ko-na-léééééé ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (13.11.2010, 8:01) |
tak toto urcite vyskusam! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.11.2010, 15:36) |
budem rada Katka ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (24.11.2010, 16:34) | |
vyskusane ![]() ked som chutnala kazdu cast zvlast tak sa mi to zdalo take slabe. ale ako nahle som to jedla spolu, tak ta chut bola uzasna. zopar veci by som na druhy krat urobila inak - ale to skor s ohladom na moje chyby. je to skvele, skvele, skvele a ked sa masko a cibulka preleju tou omackou tak to spolu dokonale ladi. a dokonca som si dopriala k tomu aj deco cerveneho vinka (cize na toto tehu mam odpite alkoholu). tu cibulu budem robievat aj k rostenke asi, bola skvela a mala som ju hotovu raz dva. len by ma zaujimalo ake lyzicky pouzivas lebo mne to nejak nevypalilo dobre s tymi zmesami korenia, mam pocit ze som to mala nevyvazene trosku. ale inak, skvely recept - konecne som sa odvazila robit nieco na divoko a uz sa toho nebudem bat. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.11.2010, 17:49) | ||
Ahoj Katka, no vieš - recept odpozeraný z TV ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (26.11.2010, 16:01) | |||
problem u mna bol s tym ze som mala drveny suseny rozmarin a toho ked som dala za lyzicku tak to fakt bolo privela, nabuduce dam radsej za stipku, lebo to tam prebijalo. no a druhy problem som mala s tym ze som pod masko podliala privela vody a omacky potom bolo strasne vela, tak som ciastocne redukovala a ciastocne zahustovala. zahustovaniu sa chcem vyhnut nabuduce, ked to nie je potrebne tak naco. a ja som to mala asi pomerne malo slane. my z toho mame este aj na zajtra, varila som v stredu a dnes to nejeme. kupim k tomu knedle a dorobim tu senzacnu cibulu a otestuju aj nasi. papa ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.11.2010, 19:15) | ||||
aach ahááá, no jasne - ako som spomínala Katka, bylinky sa dajú prisposobiť a samozrejme i to solenie už musí každý odhadnúť sám, lebo to sa presne určiť nedá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2010, 0:40) |
Matka, prosim Ta, ako dlho sa asi spolu pecie toto masko, nemam moc skusenosti s pecenim morcacieho stehna. Dakujem za odpoved. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.5.2010, 10:54) |
Zuzanka - no ja Ti neviem ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2010, 13:59) | |
No Matka, toto bol kulinarsky zazitok, uplne uzasne, vsetko spolu super ladilo. ![]() ![]() Urcite som nerobila posledny krat, fakt ostatnym doporucujem vyskusat. ![]() ![]() ![]() A este fotka finalneho produktu ![]() http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=697038 |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (16.5.2010, 13:37) | ||
Ďakujem Maťka za skvelú správičku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (21.2.2010, 14:30) |
Dnes som toto jedlo varila na obed a fakt suprové to bolo. Nemala som síce korenie na divinu ani rozmarín, tak som dala len borievky a provensálske korenie. A potrebovala som ešte minuť šampiony, tak so ich nakrájala na štvrtinky a orestovala na panvici, kde sa opekalo maso. Potom som ich pridala do hotovej cibuľky- a výbornééé. Dakujem za super receptík Maťka. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.2.2010, 18:13) |
Ahoj Ľubka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária M. (likavka) ID 53375 (21.2.2010, 11:48) |
Tak som to dnes varila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.2.2010, 12:18) |
Ďakujeem Marika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petra L. (Labka) ID 9832 (20.1.2010, 10:27) |
Maťka, dakujem za skvele jedlo!!!! ![]() ![]() ![]() Odkaz pre ostatne maminy: ak chcete ohurit svokru, uvarte toto! ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 18:04) |
Jeeej Peti to som radaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (28.10.2009, 17:58) |
Je to neskutočne výborné, aj omáčka aj sladká cibúľka. Len odporúčam dať viac cibule aj 6 ks, lebo sa spraží a budete chcieť ešte papať a nebude. Je to fakt výborný recept, môžem len odporučiť. Môže sa to hodiť aj s knedlou, len treba asi viac omáčky. Ďakujem ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (28.10.2009, 19:09) |
Veru máš svatú pravdu Blanka - tej cibuľky treba oveľa viacej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.9.2009, 12:54) |
Tak toto vyzerá krásne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ešte nikdy som nevarila z morčieho stehna a ani netuším, čo je to za mäso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lubica s. (marnaty) ID 53484 (21.2.2010, 14:33) |
Kristínka my kupujeme morčacie stehná horné už vykostené. Tiež v hypermarketoch vákuovo balené. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.9.2009, 15:14) |
Ďakujem Kristínka, ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (6.9.2009, 19:58) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.9.2009, 22:28) |
Gabika, bolo to aj veľmi chutnučké ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marika S. (finka) ID 64179 (6.9.2009, 19:46) |
Vyzerá to super... ![]() Hlavne tá cibuľka, niečo podobné dávam na zemiakové guľky plnené údeným mäskom ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.9.2009, 22:30) |
- no Marika, kvoli tej cibuľke som prelúskala asi celý net, kým som niečo také našla aj to bez akéhokoľvek postupu .. a masko s omáčkou ma chuťovo veľmi prekvapilo ... bolo vynikajúce ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |