
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Monika A. (Mony9752) ID 110515 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Nutelové croisanty[ recept č. 17495 zo dňa 30.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY • 1 kg polohrubej múky • 1,5 dl oleja • 1 vajce • štipka soli • 4 lyžice kakaa • 120 g strúhaného kokosu • 6 dl mlieka • 4 lyžice práškového cukru • 1 kocka droždia Plnka: nutela (Tip*: lepšie je, ak sa nutela zmieša s postrúhanými orechmi) Na potretie: 1dl vody a 1 dl kryštálového cukru spolu rozpustíme. POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame múku, olej, vajce, práškový cukor, soľ a v mlieku rozpustené droždie. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 2 časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej strúhaný kokos. Cestá premiešame a necháme nakysnúť. Po vykysnutí rozdelíme každé cesto na 5 bochníkov. Na pomúčenej doske rozvaľkáme hnedý bochník a doň rozvaľkáme aj biely. Spojíme ich tak, aby naspodku bol hnedý plát cesta. Rozvaľkáme na veľkosť taniera a rozdelíme na 8 častí. Naplníme nutelou, zvinieme a preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Croisanty pred upečením aj po ňom potrieme sladkou vodou. (Tip*: Croisanty budú mäkšie ak ich po upečení potrieme maslom a nie sladkou vodou. Môžeme ich ešte posypať práškovým cukrom.) |
Veronika M. (rawenah) ID 170175 (20.10.2010, 21:58) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |