Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Kapučíno-espresso rezy s nektarinkami a banánmi
[ recept č. 17428 zo dňa 29.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: biskvit zo zamatovej rolády
6 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, sóda bikarbóna
KRÉM: 500 ml mlieka, 4-5 lyžíc polohrubej múky, 1 vajce, 250 g hery, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa
Plnka: Kapučíno rezy s nektarinkami a banánmi
500g mascarpone * 6 plátkov želatíny (alebo 1 balicek sypanej-zodpoveda 6 platkom) * 2-3 sáčky cappuccina Nescafé classic (cca. 30-45g) * 250ml šľahačkovej smotany * 100g práškového cukru (alebo podľa chuti) * 1 vanilkový cukor * čerstvé ovocie
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1278 Bielka vyšľaháme s 2PL cukru, taktiež žĺtka s 3 PL cukru, všetkoOPATRNE zmiešame s - kakao, muku a sódu bikarbónu.... a upecieme (cca. pri 180stupnoch). piekla som vo forme cca. 30x30 cm
Plnka: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14447 Do plnky som šupla aj 50 ml z našej Espresso-mašinky. Zalejeme uvedené množstvo capucina (Espressa) horúcou (nie vriacou!!!) vodou (vody cca. 100-150ml- ja som spravila vyššiu koncentráciu, každému ako chutí).
Zelatinu v prasku Pridame do capucina, miesame do rozpustenia a nechame mierne vychladnut. Vymiešame si mascarpone s práškovým cukrom. Do mascarpone krému pridáme cappuccino so zelatinou a dobre vymiešame. Cappuccino nesmie byť stuhnuté úplne, musí sa dať liať. (zelatina v prasku nestuhne ale hned, potrebuje cas). Smotanu na šľahanie si vymiešame dotuha spolu s vanilkovým cukrom a postupne primiešavame do mascarpone-cappuccino krému.
Na upecene cesto dame 1/2 kremu, nakrajane ovocie a zase druhu 1/2 kremu. Posypeme grankom, ci struhanou cokoladou.
Vložime do chladničky stuhnúť. Najlepšie cez noc.
Výsledok nemal chybu. |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (4.9.2009, 10:25) |
ten koláčik vyzerá až mi slinky tečú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana F. (zuzulik7916) ID 39385, mimibazar.sk/zuzulik7916 (4.9.2009, 10:04) |
je super len som nemala to cesto vysoké hneď po vybratí z trúby padol ale aj tak chutil vynikajúco. Do cesta nebola ale písaná múka vy ste ju tam pridali? Ja som ju tam totiž nedala ale aj tak sme ho hneď zpráskali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (7.9.2009, 15:10) |
ja som tam hodila tak 3 PL kopcom len tak pre istotu! Som sa bala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena K. (manomama) ID 100387 (30.8.2009, 12:47) |
budte taka dobra ,prosim si recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (30.8.2009, 7:03) |
...mnam...to vyzera veeeelmi jedlo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 10:19) |
aj bolo, hneď by som si dala zase! musí si však dávať pozor na líniu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.8.2009, 19:02) |
vyzerajú fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena J. (cuckaf) ID 63725 (29.8.2009, 18:59) |
kúsok.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.8.2009, 18:51) |
hmm mňaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |