
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Syrový koláč s kúskami čokolády[ recept č. 17332 zo dňa 26.8.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Krast: 410 ml podrvených grahamových krekrov (1 2/3 šálky) 180 ml posekaných vlašských orechov (1/3 šálky) 125 ml roztopeného masla - najlepšie Rajo (1/2 šálky) Plnka: 675 ml mäkkého smotanového syra (1 3/4 šálky) 250 ml cukru (1 šálka) 30 ml polohrubej múky (2 lyžice) 45 ml kakaa (3 lyžice) 5 ml vanilkového extraktu (1 lyžička) 2 vajcia 1 žĺtok 60 ml tučnej smotany (1/4 šálky) 160 ml čokoládových kúskov (2/3 šálky) 250 ml jahodovej polevy (1 šálka) 12 čerešní čokoládové hobliny POSTUP PRÍPRAVY Krast: 1. Vytrite maslom dno rozoberateľnej formy. Odložte. 2. V mise zmiešajte grahamové krekry, orechy a maslo. Zmes vtlačte na dno a steny formy do výšky 5 cm od okraja. Odložte. Plnka: 1. Vyhrejte rúru na 190 C. 2. Vo veľkej mise vyšľahajte na jemný krém syr, cukor, múku a kakao. 3. Zľahka prišľahajte vanilkový extrakt a vajcia. lopatkou primiešajte smotanu a kúsky čokolády. Vylejte do formy. Pečte v rúre 40 - 50 minút. 4. Vyberte z rúry. Nechajte 15 minút chladnúť. Uvoľnite pružinu. Prejdite nožom pozdĺž steny formy. Nechajte 30 minút chladnúť. Rozoberte formu. Koláč polejte jahodovou polevou. Ozdobte čerešňami a strúhanou čokoládou. Vložte aspoň na 4 hodiny do chladničky. Tip. Ozdobte čerstvými jahodami, namočenými v čokoláde a čokoládovým krémom Chantilly, viď obrázok dole. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Lucia J. (lucisek) ID 6057 (26.8.2009, 14:15) |
Katka, tebe s apodaril ked si ho robila? Aky bol? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |