
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Danka P. (petarda) ID 25700 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) MARLENKA[ recept č. 17197 zo dňa 22.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 100g masla, 2 PL medu, 250 g cukru, 1 ČL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky. Krém : 200 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, mleté vlašské orechy, koňak ( nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Sódu s octom zmiešame osobitne v hrnci. Maslo, med, cukor vymiešame a potom sódu s octom pridáme a znovu vymiešame. Zmes dáme na oheň a za stáleho miešania pridáme vajcia. Stále miešame, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne. Potom ihneď odstavíme. Po čiastočnom vychladnutí pridáme preosiatu hladkú múku, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí rozdelíme cesto na 7-8 guľôčok, každú roztlačíme na tenký plát a dáme piecť. Kondenzované mlieko varíme 3 hodiny na miernom plameni vo vode. Potom ho necháme vychladnúť ( vznikne tuhá hustá hmota). Vyklopíme ju a s maslom rozmixujeme. Ďalej môžeme pridať oriešky a trochu koňaku. Jednotlivé upečené pláty potrieme krémom a posledný krém na vrchu torty môžeme posypať orechami, prípadne zmiešať s kakaom a podobne. |