. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohové buchty so žltými slivkami - RECEPT 16664

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Tvarohové buchty so žltými slivkami


[ recept č. 16664 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Tvarohové buchty so žltými slivkami


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 40 g droždia, 130 g kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 500 g hladkej múky, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia, 100 g Hery, tuk na vymazanie pekáčika. Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 300 g malých žltých sliviek. Na potretie: roztopené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Z rozdrobeného droždia, časti cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Do väčšej misy dáme preosiatu hladkú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vanilkový cukor, vajcia, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások.
Nakoniec pridáme roztopenú Heru a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Necháme ho cca 40 minút kysnúť na teplom mieste. Slivky odkôstkujeme. Pekáčik vymastíme tukom. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát silný cca 5 mm a rozkrájame na rovnaké štvorce. Každý kúsok cesta naplníme tvarohovou plnkou, na ktorú položíme jednu žltú slivku. Dobre zabalíme a naskladáme do vymasteného pekáčika spojom dole. Necháme ešte asi 15 minút kysnúť a potom ich potrieme roztopeným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 C. Po upečení ich znovu potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť v pekáčiku. Pred podávaním pocukrujeme.

Zdroj: Rytmus života
<< Makové koláčiky so žltými slivkami | Tvarohové buchty so žltými slivkami | Jablkové krémové želatínové rezy >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
jarmila Š. (simco) ID 31747 (4.8.2009, 19:34)
buchty som robila dnes, zostalo už ibá pár, sú teda fáááááááááááááááántastické, nemala som také slivky, tak som použila veľké modré, do každej buchty polovičku, v spojení s tvarohom je to famózna chuť, iné ani robiť nebudeme, aj cesto je teda ohromné., Odporúčam, vyskúšať. Také dobré sa mi teda ešte nikdy nepodarili. Vďaka za receptík. (radost) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.8.2009, 20:35)
tak to som teda naozaj rada, že chutili (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (3.8.2009, 10:11)
(Y) (Y) (Y) (Y)vyzerajú super, si ma navnadila asi pôjdem spraviť ;-) inak mi tie slivky tu u nás voláme pŕlenice :-$ (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.8.2009, 14:17)
ten názov nepoznám, bývam blízko Moravy a tam ich tiež nazývajú špendlíky, dúfam, že buchtičky budú chutiť (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (2.8.2009, 21:35)
moze byt vybornyyyyyy. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.8.2009, 8:59)
veru boli (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu