Jana K. (januscha23) ID 104163 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
JAHODY.
[ recept č. 16642 zo dňa 1.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškótové cesto : 5 žľtkov, 18 dg práškového cukru, 18 dg polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL vody, sneh z bielkov.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko dobre vymiešať ako na piškótu, vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Piecť vo vopred vyhriatej rúre. Upečené vyklopíme na pracovnú dosku, necháme vychladnúť.
Formičkou vykrajujeme srdiečka. Povykrajované srdiečka ostrým nožom prekrojíme cez stred tak, že špic srdiečka zostane neprekrojený. Takto nakrojené srdiečka naplníme plnkou. PLNKA : 3dl mlieka, trocha kryštálového cukru, 1 ks Zlatý klas, 1 ks vanilkový cukor, PALMARÍN, jahodový džem, malinový sirup (ja používam značku ORAVAN).
Zo zlatého klasu, mlieka, vanilkového a kryštálového cukru pripravíme puding. Kúsok palmarínu (cca 150 g) vmiešame do horúceho pudingu. Zbytky cesta, ktoré zostali po vykrajovaní poliať rumom ( kto ako ľúbi ), pridáme 3 PL jahodového džemu a malinový sirup tak, aby nám vznikla kašovitá hmota. Potom dáme plnku do prekrojených srdiečok, pričom do širšej časti srdiečka dáme viac plnky.
Do misky si dáme asi 1/2 fľaše malinového sirupu. Naplnené jahody máčame v sirupe a obaľujeme v kokosovej múčke. Pritom ich jemne vytvarujeme na jahôdky.
Prvý raz som ich robila ako prekvapko susedom k 50 výročiu svadby, podarili sa ,potom 2 krát po 2 dávky na svadby. Sú veľmi dobré a vzhľadovo pekné.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
vykrojené srdiečka |
![]() |
srdiečka nakrojíme cez stred, uzky koniec necháme spojený ... ako je vidiet na dalsej fotke. |
![]() |
ukážka správne narezaného srdiečka. Takto upravené srdiečko môžeme naplniť plnkou... |
![]() |
... potom to vyzerá asi takto. |
![]() |
Naplnené srdiečka zľahka namočíme do sirupu. POZOR pri dlhšom namáčaní sa srdiečka možu rozpadnúť ! |
![]() |
Ihneď po namočení do sirupu ich obalíme v kokosovej múčke, a jemne dotvarujeme na jahodu. |
![]() |
Nakoniec môžeme jahôdky dozdobiť lístkami ... dobrú chuť ! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Liana R. (liaro) ID 62105 (24.6.2011, 16:26) |
Janka, upecene su.Plnim zajtra, len neviem cim, lebo drobec mi kradol vela cesta Urobila som z 3 vajicok. Vyslo mi 20 ks.Akosi neviem najst, kolko sirupu do plnky..ci tak od oka?!Vdaka a uz sa tesiiiiiiiiiiiiiim!!!papa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (25.6.2011, 0:39) |
Lianka, toho sirupu toľko, aby to nebolo husté ani riedke teda musíš ho dať od oka. Som zvedavá či vám budu chutiť.paaa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Liana R. (liaro) ID 62105 (25.6.2011, 14:34) |
Jankaaaaaaaaaa, v 3 obchodoch som zhanala jahodovy sirup.Uz som Ti chcela pisat, ze prestali vyrabat.Nakoniec som kupila lesnu jahodu.Pridem domov a citam, ze MALINOVÝ sirup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (25.6.2011, 18:18) |
Lianka, aj ja používam malinový sirup zn. ORAVAN, lebo je dosť hustý aj farbu má peknú, taže netreba pridávať červené farbivo. Už sa teším na foto. paaaaa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Liana R. (liaro) ID 62105 (25.6.2011, 21:28) |
Janka, ja som v recepte precitala, ze malinovy.Kupila som predsa len lesnu jahodu. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=808698 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (26.6.2011, 0:27) |
Lianka, myslím si že to vôbec nebude vadiť.paaaaa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (upravené 7.6.2010, 18:08) |
Janka urobila som ich. Konstatujem , ze su vyborne, ale urcite ich tak skoro robit nebudem. Mozno na maznelovu patdesiatku Je to hrozna piplacka, ale vysledok je famozny. Skvela plnka, vyzeraju velmi efektne. Moje su sice take velmi bledulinke este pred dozretim Nekupujem v Anglicku sirup. Ten, co som kupila bol pekny cerveny, ale malo farbil. Aj u nas sa mi zdaju sirupy take hustejsie. Tento bol dost vodovy a tak sa mi rychlo namocila piskota. Som velmi rada, ze som tento receptik vyskusala a ziskala som do zbierky taky nevsedny zakusok. Jaaaj este som zabudla, vykrajovala som formickou 5,5 cm a vyslo mi ich nejakych 36 kusov a do plnky som puzila jahodovy puding.Excelentna chut. Vdaka za tento receptik este foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=705543diskuse http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=705542  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (8.6.2010, 18:24) |
Adrika, mám veľkú radosť že sa Ti podarili, aj keď pre to škaredé počasie nemali kedy dozrieť, veľmi sa mi páčia. Ja budem robiť tento týždeň kamoške na 60 a tiež ma hnevá, že som nezohnala dobrý, hustý, červený sirup. Asi budem aj prifarbovať potr. farbou. však uvidíme.Vyskúšam dať do plnky tiež jahodový puding. Ďakujem zadobrý tip a pochvalu za receptuš. Papa Janka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana S. (janulas) ID 13207 (3.6.2010, 17:18) |
A môžem použiť aj iný tvar alebo to musia byť len srdiečka?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (3.6.2010, 23:11) |
Ahoj Janulas, to sa ma pýtaš Ty skús aj nejako ináč ich vytvoriť, aj tento víkend a potom doneste, budeme sa tešiť. Papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Jana S. (janulas) ID 13207 (4.6.2010, 10:08) |
ešte máme tak dodáme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.6.2010, 19:49) |
Prosiiiiiiiim, ake velke maju byt formicky na vykrajovanie jahodok? A kolko jahodok asi vyjde z jednej davky? Tie pokvapkane zbytky cesta potom zamiesame do toho uvareneho pudingu s palmarinom? Chcela by som skusit. Dakujem za odpovede  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Karin H. (Karinka 111) ID 137976 (15.2.2010, 15:11) |
Tak toto je super vyzera to na riadnu piplačku, ale výsledok musí byť priam BOŽSKÝ musím niekedy vyskúšať, potom sa ozvem,aký mali ohlas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (3.2.2010, 9:10) |
4 krát som ich robila, 4 krát som sa zaprisahala, že už nikdy viac. Je to piplačka. No a robila som ich teraz na ples už piaty krát. Boli tak krásne, aké sa mi ešte nevydarili. Nemala som malinový sirup, tak som kúpila jednoťácky jahodový, bolo to aj chutnejšie a jahodovejšie. No, nik to nechcel jesť, čo to bola škoda načať. Lístky boli z krušpánu, a dala som červené papierové košíčky. Nádhera Nádhera. Proste som zabodovala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (5.2.2010, 18:27) |
Tinka, som veľmi rada, že si receptík vyskúšala a ešte viac ma teší keď si z jahôdkami zabodovala. Teraz som robila na svadbu z dvoch dávok, a v máji budem až z troch aj ma klepne. No čo keď neviem povedať NIEEEEE. Papa Jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (28.9.2009, 14:16) |
Janka, skúsila som ich urobiť na oslavu mojich menín a mali vážne obrovský úspech, takže recept som odušu tlačila každému. Medovkové lístky som dala ako listy a celé som to vložila do zeleného papierového košíčka. Boli nádherné, a krásnu jahôdku dokázalo vykúzliť aj také nemehlo ako ja.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (11.10.2009, 22:14) |
Tinka, som veľmi rada, že sa Ti vydarili a že Vám chutili, u nás by nedbali, aby som ich robila aj častejšie. Len treba stále skúšať niečo nové a pritom sa aj zdokonalíme, a na to nemehlo ZABUDNI, si ŠIKULKA  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (Suzzan) ID 26544, mimibazar.sk/suzzan (31.8.2009, 17:20) |
Tie sú milučké,super nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (31.8.2009, 23:12) |
Zuzanka, dakujem, nie su len milucké, ale aj vyborne treba vyskusat.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.8.2009, 21:25) |
Janka, vdaka za foto postup. Je to zaujimavy receptik, urcite prilezitostne vyskusam . Listocky su z coho? Papa Ada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (15.8.2009, 22:41) |
waau  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.8.2009, 9:59) |
velmi pekne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (15.8.2009, 22:38) |
Lubka dakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (13.8.2009, 9:19) |
waw, krááásne. Ako ozajské, vyzerá to trochu valentínsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (15.8.2009, 22:43) |
Dakujem, už som ich robila aj na valentína, ale ako srdiečka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (januscha23) ID 104163 (9.8.2009, 13:36) |
OK fotky doplnené aj s malým pokecom ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena K. (manomama) ID 100387 (upravené 12.8.2009, 17:32) |
Rada bi som videla postup alebo plnene jahody dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (janulas) ID 13207 (3.8.2009, 21:39) |
Aj ja by som rada videla a nie vYdela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (3.8.2009, 22:12) |
Ahojky Janulas, viem, že by boli dobré fotky s postupom, ale ja som tento recept dostala od svojej dcérky, tá to tiež robila, bez fotjek, a mala tie jahody pekné. Ale sľubujem, že teraz ked ich budem robiť na oslavu, tak vložím aj foto. Peknú dovolenku, a mi doma nič nerobíme, všetko je po starom. Pá, pá......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.8.2009, 9:09) |
hodilo by sa foto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.8.2009, 23:06) |
Janka, skoda, ze nemas foto. Vyzera to byt velmi zaujimave, cosi nove, netradicne. Skus dolozit aspon foto hotovych jahodok. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (januscha23) ID 104163 (upravené 5.2.2010, 18:29) |
Adrianka, budem sa snažiť doložiť foto, dúfam, že Vás nalákam na tú maškrtku. Je to fakt moc dobré.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |