. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnatý punčový koláčik - RECEPT 16520

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 16522 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Šťavnatý punčový koláčik


[ recept č. 16520 zo dňa  ]


Šťavnatý punčový koláčik


POTREBNÉ PRÍSADY

Nižšie...

POSTUP PRÍPRAVY

Takiež...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upečieme svetlý korpus, može byť vyšší, alebo dva nižšie a potom ich na seba poukladáme. Podĺa toho, či pečieme 1 alebo 2, dáme vajec, cukru a polohrubej múky. Čiže u mňa jediný, najlepší recept na "piškótu": Do stredne veĺkého plechu: 6 vajec (ak sú malé, tak aj 7), 6 PL kryšt. cukru vyšľahať do peny, pridať 6 PL polohr. múky, vyliať na masťou pobravčovaný a hrubou múkou posypaný plech a piecť. Keďže som pred punčovým dokončievala tortu, nasťahovali sa mi do korpusu mišky, a takto ho krásne obhryzkali:)
Jednu polovicu natrieme pikantnejším lekvárom a druhú punčovou plnkou.
Punčová plnka: balík detských piškót, 1 výživový pohár lekváru, rum alebo rumová aróma, malinový alebo ríbezľový sirup. Má z toho zvniknúť taká redšia "kaša", niečo ako detské pyré, ktoré normálne kupujete...alebo robievate doma. Zabudla som odfotiť:(. Na jeden plát natrieme masu, na druhý lekvár, ako som spomínala vyššie a spojíme, čiže lekvár pojde na masu, alebo opačne? To je jedno:)
Vrch natrieme lekvárom a...nasleduje ďalšia nepodarená fotka:(
Punčovú polevu si kupujem v Jedn..e, od Dr. ......, iste viete, nechcem robiť reklamu. Návod je napísaný na obale, je to jednoduché a lepšiu punčovú polevu som ešte nejedla. Ak máte niektorá skúsenosti aj s inou, privítam receptík... Takže len poriadne vymiešať dohladka. Na jeden veĺký plech (asi 30x40 cm) dávam 3 balíčky polevy.
No a tu je tá nepodarená fotka, koláčik potrieme polevou alebo polejeme:)
Koláčik možete upiecť aj vyšší, ako máte radi. Ja som mala už naponáhlo, tak toto bola rýchlovka, prvýkrát som ho upiekla z troch korpusov a jeden z nich bol ružový, ostatné boli žlté. Ružovú farbu som dosiahla priliatim malinového sirupu, ale ak máte, možete dať aj potravinové farbivo. Aj taký bol mňam. Teraz som si všimla, že na foto je nejaký letiskový:))). V skutočnosti bol pekný vysoký, posledný krát som fotila mobilom, nejako mi roztiahlo fotky...čo už...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Srdce pre ocka k 60.-tim narodeninám | Šťavnatý punčový koláčik | Krehké arašidové koláčiky s plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.8.2009, 10:36)
vyzerá veľmi dobre (Y) (Y) (Y), u nás je na punčový koláčik odborníčka moja neter Janka - urobila mi dokonca pre kolegyňu v práci punčové srdiečko
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (29.7.2009, 19:43)
Môžem sa spýtať, koláč natretý džemom sa nakrája a až potom polieva polevou ?
Prečo? Zle sa potom krája? Chcem ho robiť .
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (31.7.2009, 19:36)
Helenka, spokojne ho nakrájaj až potom, keď poleva stuhne *-), najlepšie cez noc v chladničke (drink), ja som mala veľmi naponáhlo, robila som ho na poslednú chvíľu a potom šups (witch) na oslavu ;-). Napadlo ma to ani neviem prečo :^), takto si predkrajujem vrch krémešu (zajic), preto ma to len tak napadlo, ale nie je to pravidlo :-$. A ešte ma napadlo, ja dávam tej polevy viac, na 1 plech 3 balíčky!!! ^o), nech je ozaj punčový (pst).
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.7.2009, 18:49)
aky velky je balicek piskot?Myslim gramaz................120alebo 240 g?Inac sa my velmi paci,hlavne ta plnka.
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (28.7.2009, 19:32)
Lubka, ja som robila z dvoch balíčkov, tých malých, myslím 120gr., no veeeľa sa mi zvýšilo...Tak stačí podľa mňa jeden, ale keď ho chceš poschodový, nie dva korpusy na seba, ale tri, tak ja by som dala dva balíčky, alebo jeden veĺký. :^). A keď sa aj tak zvýši, tak ponúknuť drahému (cinky), ako pyré z detstva ;-), ale s tou príchuťou (smich). A chovať ho s tým ako (child4).
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.7.2009, 17:58)
punčové máme radi (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (28.7.2009, 18:28)
aj my (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.7.2009, 18:37)
aj my ;-)inak takú pravú nefalšovanú piškótu mám najradšej (Y)robím presne takú istú a je bezkonkurenčne najlepšia...skúsim takýto punčák, tá punčová plnka sa mi páči (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (28.7.2009, 18:41)
Lucka, my sme mali tento víkend také fofry, vieš, oslava (kytara), že som už stresovala a rýchlo zobrala mobil a fotila, mrzia ma tie fotky :-|, v skutočnosti bol pekný asi 3-4cm vysoký :'(. S tým cestom máš pravdu, ja som sa k nemu dopracovala až vydajom a neľutujem, lepšie cesto nepoznám, je (Y), mamka robí len takýto na všetko (C). A už aj ja :). Na fotkách vyzerá, akoby ho prešiel parný valec 8-| :^). Krásne (child2).
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.7.2009, 18:55)
to nič, ja mne sa tiež nie vždy darí a nabudúce, keď ho budeš robiť náhodou v kľude, môžeš fotky povymieňať, to je najmenej (Y)podľa ingrediencií je vidno že musí byť fajnový (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (28.7.2009, 19:33)
aj bol |:o), nič :-o z neho neostalo. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu