
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Lucia G. (Luliky) ID 9334 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Tortička Hello Kitty - s fotopostupom[ recept č. 16428 zo dňa 25.7.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY mramorový korpus, parížsky čokoládkový krémik, ríbezľový džemík, poťah mliečny marcipán, biela K2, farby Wilton POSTUP PRÍPRAVY Mramorový korpus: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao - inšpirácia od Dagmar (ID 28133) Parížsky čokoládkový krémik: 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 200 g masla OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, potom ešte primiešame 120 g práškového cukru. ![]() Zvlášť vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou práškového cukru (120 g) a vanilkovým cukrom. ![]() Prilejeme olej (150 ml), múku (200 g) a vriacu vodu (100 ml). Zmiešame zvyšok múky (50 g) s práškom do pečiva, pridáme do cesta a šľaháme. ![]() Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. ![]() Vyšľahanú zmes nalejeme do tortovej formy. Silikónovú len prelejeme studenou vodou, klasickú vymažeme maslom. Ak chceme mramorový korpus, 1/3 cesta zmiešame s 3 - 4 lyžicami kakaa. Do pripravenej formy lejeme cesto po lyžiciach presne na stred. Striedavo jedna lyžica tmavé cesto a dve lyžice svetlého cesta. Takto to opakujeme až pokiaľ cesto neminieme ;o) Nemiešame. ![]() Pečieme pri 180 °C do ružova. Ak si nebudete istý, pri pichnutí špajdle do korpusu musí zostať suchá. ![]() Po vybratí formu preklopím na drevenú dosku posypanú práškovým cukrom. Vrch sa tak krásne zarovná. Pri klasickej tortovej forme na ňu položím mokrú utierku. Korpus tak ide ľahšie vyklopiť. Korpus na tortu treba upiecť deň vopred, aby stihol poriadne vychladnúť, lebo inak by sa krém topil. Ja pečiem večer pred, ráno naplním a nechám do večera ešte poriadne stuhnúť v chladničke, aby sa dobre poťahovala. Chladničku si taktiež treba poriadne vychladiť, čiže taktiež večer znížiť teplotu. ![]() Príprava parížskeho čokoládkového krémiku: Krémik je taktiež potrebné urobiť vopred, aby stihol vychladnúť, cez noc odstáť v chladničke a ráno sa mohol vyšľahať a naplniť do tortičky. ![]() Rozpustíme si čokoládku na varenie (300 g) v ohňuvzdornej miske nad parou. ![]() Pridáme zmäknuté maslo (80 %) na krájané na kocky (200 g). Keď sa rozpustí, primiešame práškový cukor (125 g) ![]() Nakoniec primiešame šľahačkovú min. 30% smotanu (5 dcl), povaríme a necháme vychladnúť. Na noc odložíme do chladničky. ![]() Takto vyzerá ráno stuhnutý. Vyšľaháme, pozor, trvá to len malú chvílku, keď zbledne, tak je hotový. Hneď treba vypnúť, aby sa neprešľahal. ![]() Narežeme si korpus na 2 x. Ja robievam tak, že si nožom naznačím po celej šírke ... ![]() a potom niťou pretiahnem. Je to jednoduché, rýchle a rovnomerne prerezané. ![]() prerezaný korpus ![]() Spodný plát potrieme pikantným džemom, napríklad ríbezľovým. Na to vrstvu krému. Položíme druhý plát. ![]() Môžme pokvapkať troškou rumu, pre lepšiu konzerváciu torty. Na džemík môžme poukladať nejaké ovocie, napríklad banány. Na to vrstva krému ![]() Na koniec si necháme ešte trošku krémiku, len na povyrovnávanie nerovností. Dáme aspon na 4 hodinky stuhnúť do chladničky. ![]() Mliečny marcipán som si pripravila podľa receptu Arielll z českého MMB. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616 Bielila belobou a farbila gélovými farbami od Wilton. Kittynku som si vytlačila na papier, povystrihovala, každý dielik priložila na vyvaľkaný zafarbený marcipán, vykrojila ostrým nožom a na tortičke poskladala. ![]() Pohľad zhora ![]() A takto sme sa sperlili. Až potom som si prečítala na fóre, že je lepšie tú perleť nanášať suchú a nie rozriedenú v alkohole,o( ![]() Tortička na reze. Bola ako vždy vynikajúca. Korpus je krásne šťavnatý a čoko krémik nemá chybu ;o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (22.10.2010, 8:31) |
Krásna,milučká tortička!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (25.10.2010, 8:49) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zdenka L. (Zdenki) ID 121562, mimibazar.sk/zdenki (20.10.2010, 13:08) |
Ahoj, Chystam sa upiect tuto torticku pre dcerku k narodeninam, kedze skoro vobec nepeciem a torty uz vobec nie bude to poriadna maturita. Chcem sa spytat ta bleda vrstva na plnke je marcipan alebo biela poleva? neviete nahodou ci sa da marcipan aj kupit alebo si ho musim sparavit sama? A kitinku ste farbila stetcom alebo ste farbu vmiesala do jednotlivych kuskov marcipanu? Vobec sa v tom nevyznam tak mi prosim poradte? Velmi pekne dakujem. Zdenka |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (21.10.2010, 17:52) |
Krasny dnik Zdenka, torticka je potiahnuta marcipanom. To biele na tej ruzovej torticke je hotova cukrova hmota K2. Marcipan i tuto hmotu je dostat kupit v cukrarenskych potrebach. Bud v obchode alebo e-shope. Ja som si predtym robila, no zistila som, ze sa mi to v podstate neoplati a tak si ju radsej kupim hotovu a mam to bez roboty. Marcipanova hmota ma taky smotanovy nadych http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=1_4&products_id=505 Ta K2 je cukrova hmota, je tiez snehobiela. http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=1_4&products_id=506. Obe hmoty su vhodne na modelovanie aj potahovanie. Tie farebne casti su jednotlivo nafarbene gelovymi farbami (da sa farbit i praskovymi, no vtedy je potrebne si ten prasok rozpustit v kvapke alkoholu). Tie farbicky su napriklad: http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=index&cPath=1_53_30 Drzim palce, ak budete mat este nejake otazky, kludne mi zavolajte. 0918 - 368 198. A potesim sa aj fotecke vasej torticky ,o) Pekny dnik Lucia |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zdenka L. (Zdenki) ID 121562, mimibazar.sk/zdenki (21.10.2010, 20:10) | |
Dakujem za rady, urcite mi pomôzu. Dnes som si uz vyrobila daky marcipan, celkom sa mi vydaril. Este zajtra nakupim co treba a pustim sa do toho. urcite poslem foto, teda ak sa torticka podari!!!!! Tak mi drzte palce. Tak zatial sa majte Zdenka ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (22.10.2010, 7:37) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zdenka L. (Zdenki) ID 121562, mimibazar.sk/zdenki (23.10.2010, 23:25) | |||
Dobry vecer Lucka, Prave som dokoncila ![]() ![]() Este neviem ako bude chutit, to zistim az zajtra na oslave ![]() Nezohnala som vsetko co som potrebovala na ozdobenie konkretne to bielidlo a perlet a pouzila som ine tekute farbivo . Na buduce sa budem musiet pripravit dopredu. Zvyknem nechavat vsetko na poslednu chvilu a potom to aj tak vyzera. Ked poslete emeilovu adresu tak vam poslem foto. S vyrabanim kittynky mi pomahal manzel. Takze to nieje len moj vytvor. ![]() Tak sa majte a ked zasa vytvorite zaujimavu a jednoduchu ![]() Vsetko dobre Zdenka ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (25.10.2010, 8:54) | ||||
Tak sa teším, že to dobre dopadlo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a dnes sa chystám robiť tortičku na zajtra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.6.2010, 17:35) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (28.6.2010, 19:07) |
Ahoj Sylvika, mrzí ma, že si s plnou mala toľko starostí. Mne sa to stalo raz, keď som to prešľahala. Dúfam, že nabudúce pôjde ľahšie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
maria z. (majsim) ID 57336 (19.3.2010, 11:44) |
..až sem mi to zavoňalo ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (30.3.2010, 21:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | janka ž. (PAT a MAT) ID 56910, mimibazar.sk/patamat (15.3.2010, 12:56) |
dobry den, prosim vas na aky priemer je tento recept na korpus? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (15.3.2010, 18:20) |
Ajoj Janka, je to klasicka tortova forma. Neviem aky ma priemer, mozem zmerat, ak treba. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | janka ž. (PAT a MAT) ID 56910, mimibazar.sk/patamat (15.3.2010, 18:54) | |
no jasne poprosim vas zmerat dakujem ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (17.3.2010, 20:04) | ||
Ajoj Janinka, priemer 24 cm ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | janka ž. (PAT a MAT) ID 56910, mimibazar.sk/patamat (19.3.2010, 11:16) | |||
ste zlatááááá dakujem mooooc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (30.3.2010, 21:31) | ||||
Ako sa vydarila? ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (3.8.2009, 12:22) |
Ajojte cicušky ![]() pridala som fotopostup. Veľa šťastie pri pečení ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | katarina s. (kassa) ID 9569, mimibazar.sk/kassa (26.7.2009, 22:45) |
Lucka je prekrasna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (upravené 16.8.2009, 22:52) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (25.7.2009, 8:39) |
Lucka peknunká Kitty...ak môžem k tej perleti...ja ju nanášam štetcom a v pohode...inak naozaj j leppšie ju nanášať na suchý povrch,ale niekedy keď je moc teplo povrch je mäkký a veľmi zle sa perleť chytá. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (25.7.2009, 18:15) |
Ďakujem Gabika, a riediš ju? Možno som si kúpila aj zlý odtieň. Strieborný. Lebo to vyzerá ako špinavé ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (26.7.2009, 21:22) | |
Lucka ak chcem aby povrch vyzeral ako kovový tak ju riedim v alkohole...ak chcem povrch iba lesklý tak suchým štetcom nanášam na trochu zasušený povrch...neplechu uurobí ak povrch marcipánu vlhne a nie je suchý..vtedy sa robia šmuhy | |||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (27.7.2009, 16:13) | ||
Ďakujem Gabika veľmi pekne. Inak nádherné ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |