. .. .. .. .. .. .
. .

Banofee pie - RECEPT 16171

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 5734 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Banofee pie


[ recept č. 16171 zo dňa  ]


Banofee pie


POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko,2 banany,1 balenie nejakych cokoladovych keksov(bez naplne),slahacka(ja som spokojna s praskovou Dr.Oetker),1 obycajne maslo,cokolada na ozdobu,trosku mlieka(uvidite kolko budete potrebovat)

POSTUP PRÍPRAVY

Na dovolenke v Grecku som ochutnala vyborny zakusok,tak som si nasla recept na internete,ale trosku som si ho upravila.Mne uplne nevysiel,prvykrat som varila salko a asi kratko,vyteka mi to zo zakusku,ale nijako to neubera na jeho vybornej chuti:-)

1.Salko v plechovke varime v hrnci s vodou 2 alebo pre istotu aj 3 hodiny,skusenejsie kucharky asi vedia ako dlho sa ma varit aby bolo huste a karamelove:-)

2.Cesto-cokoladove keksy dame do nejakeho sacku a rozdrvime ich valcekom alebo cim chcete,az kym z toho nebude jemny piesok(ale sem-tam vacsie omrvinky vobec neprekazaju).Maslo si rozpustime v mikrovlnke a vylejeme do keksov,ja som pridala aj cukor,lebo keksy neboli sladke,cesto teraz asi nebude pevne,ale mrvive,a tak pridavame mlieko az kym cesto v miske nieje pokope,tlacime ho lyzicou a ked sa nemrvi,je dobre:-)Cesto dame do okruhlej tortovej formy-este upozornenie-cesto ma byt tenke,teda nizke,uplne staci pol centimetra alebo aj menej:-)Dame do chladnicky.

3.Salko nechame vychladnut a vlozime ho do chladnicky,ja som ho tam mala asi hodinku a potom som bola zvedava,co z toho bude tak som to dala na cesto,ale nespravila som dobre:)Takze ked uznate za vhodne,salko sa da na cesto.Nakrajame si banany na kruzku,oblozime zakusok.

4.Vyslahame si slahacku,dame na tortu,postruhame cokoladou a je tu vyyyyyborny a dost syty zakusok:-)
<< Súdok | Banofee pie | .... voľakedy na začiatku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
monika s. (kucierkam) ID 29449 (31.7.2009, 23:12)
a este som zabudla ze ja som miesto slahacky pouzila pochutkovu smotanu ktoru som vyslahala ponornym mixerom....len neslahat vela aby nevzniklo maslo :)
ODPOVEDAŤ
monika s. (kucierkam) ID 29449 (31.7.2009, 23:12)
a este som zabudla ze ja som miesto slahacky pouzila pochutkovu smotanu ktoru som vyslahala ponornym mixerom....len neslahat vela aby nevzniklo maslo :)
ODPOVEDAŤ
monika s. (kucierkam) ID 29449 (31.7.2009, 23:11)
ahojte....ja ho mam tiez vyskusany.mali sme ho v restike v irsku....a doslova ho "zrali" mne tiez vytiekla plnka....ale bol uazstny a kazdy po nom odfukoval.je super....aj pekne kaloricky....ale raz za cas treba aj zhresit :)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (15.7.2009, 20:53)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (15.7.2009, 20:53)
Dakujem p.Adrika (Y)Toho masla tam ma ist povodne menej,ale mne sa to cesto nejako nepozdavalo,tak som pridavala a pridavala.. :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.7.2009, 20:48)
Anka, aby salko "netieklo", treba ho varit minimalne 2,5 hod, najlepsie az 3hod. Plechovka musi byt vzdy ponorena vo vode a voda musi vriet. Je dobre si ho uvarit vopred, aby dobre vychladlo. Ja si varim vzdy dve naraz, aby som usetrila energiu. Takze som mala uvarene niekedy aj mesiac vopred a nic sa mu nestalo. Uvarene uz drzim v chladnicke. To cele maslo na keksiky mas na mysli 250 g? Mne sa to vidi vela. Ja davam na tento druh piskoty-podlozky pod kolacik cca 200 g keksikov a cca 100 g rozpusteneho masla ( do tortovej formy) a dam zapiest na cca 10 min. Kolacik prilezitostne vyskusam. Je takeho zlozenia, ktore my veeeeeeelmi lubkame. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (14.7.2009, 23:06)
aano, ano, poznam, ja som ho objavila v kucharskej knihe Jamieho Olivera, volal sa Banoffee a upieklo sa krehké maslové tenké cesto na spodok a na to slo salko, slahacka a banany. a tiez mi salko tieklo von :-@ ale chutilo to super (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (14.7.2009, 21:41)
najlepsi zakusok aky som jedla :-) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (14.7.2009, 21:28)
(zajic) (zajic) (zajic) to musela byť bašta (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.7.2009, 21:16)
vyzerá to veľmi fajne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu