Anna M. (aludna) ID 5734 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Banofee pie
[ recept č. 16171 zo dňa 14.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 salko,2 banany,1 balenie nejakych cokoladovych keksov(bez naplne),slahacka(ja som spokojna s praskovou Dr.Oetker),1 obycajne maslo,cokolada na ozdobu,trosku mlieka(uvidite kolko budete potrebovat)
POSTUP PRÍPRAVY
Na dovolenke v Grecku som ochutnala vyborny zakusok,tak som si nasla recept na internete,ale trosku som si ho upravila.Mne uplne nevysiel,prvykrat som varila salko a asi kratko,vyteka mi to zo zakusku,ale nijako to neubera na jeho vybornej chuti:-)
1.Salko v plechovke varime v hrnci s vodou 2 alebo pre istotu aj 3 hodiny,skusenejsie kucharky asi vedia ako dlho sa ma varit aby bolo huste a karamelove:-)
2.Cesto-cokoladove keksy dame do nejakeho sacku a rozdrvime ich valcekom alebo cim chcete,az kym z toho nebude jemny piesok(ale sem-tam vacsie omrvinky vobec neprekazaju).Maslo si rozpustime v mikrovlnke a vylejeme do keksov,ja som pridala aj cukor,lebo keksy neboli sladke,cesto teraz asi nebude pevne,ale mrvive,a tak pridavame mlieko az kym cesto v miske nieje pokope,tlacime ho lyzicou a ked sa nemrvi,je dobre:-)Cesto dame do okruhlej tortovej formy-este upozornenie-cesto ma byt tenke,teda nizke,uplne staci pol centimetra alebo aj menej:-)Dame do chladnicky.
3.Salko nechame vychladnut a vlozime ho do chladnicky,ja som ho tam mala asi hodinku a potom som bola zvedava,co z toho bude tak som to dala na cesto,ale nespravila som dobre:)Takze ked uznate za vhodne,salko sa da na cesto.Nakrajame si banany na kruzku,oblozime zakusok.
4.Vyslahame si slahacku,dame na tortu,postruhame cokoladou a je tu vyyyyyborny a dost syty zakusok:-) |
monika s. (kucierkam) ID 29449 (31.7.2009, 23:12) |
a este som zabudla ze ja som miesto slahacky pouzila pochutkovu smotanu ktoru som vyslahala ponornym mixerom....len neslahat vela aby nevzniklo maslo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
monika s. (kucierkam) ID 29449 (31.7.2009, 23:12) |
a este som zabudla ze ja som miesto slahacky pouzila pochutkovu smotanu ktoru som vyslahala ponornym mixerom....len neslahat vela aby nevzniklo maslo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
monika s. (kucierkam) ID 29449 (31.7.2009, 23:11) |
ahojte....ja ho mam tiez vyskusany.mali sme ho v restike v irsku....a doslova ho "zrali" mne tiez vytiekla plnka....ale bol uazstny a kazdy po nom odfukoval.je super....aj pekne kaloricky....ale raz za cas treba aj zhresit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (15.7.2009, 20:53) |
Dakujem p.Adrika Toho masla tam ma ist povodne menej,ale mne sa to cesto nejako nepozdavalo,tak som pridavala a pridavala..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.7.2009, 20:48) |
Anka, aby salko "netieklo", treba ho varit minimalne 2,5 hod, najlepsie az 3hod. Plechovka musi byt vzdy ponorena vo vode a voda musi vriet. Je dobre si ho uvarit vopred, aby dobre vychladlo. Ja si varim vzdy dve naraz, aby som usetrila energiu. Takze som mala uvarene niekedy aj mesiac vopred a nic sa mu nestalo. Uvarene uz drzim v chladnicke. To cele maslo na keksiky mas na mysli 250 g? Mne sa to vidi vela. Ja davam na tento druh piskoty-podlozky pod kolacik cca 200 g keksikov a cca 100 g rozpusteneho masla ( do tortovej formy) a dam zapiest na cca 10 min. Kolacik prilezitostne vyskusam. Je takeho zlozenia, ktore my veeeeeeelmi lubkame.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (14.7.2009, 23:06) |
aano, ano, poznam, ja som ho objavila v kucharskej knihe Jamieho Olivera, volal sa Banoffee a upieklo sa krehké maslové tenké cesto na spodok a na to slo salko, slahacka a banany. a tiez mi salko tieklo von ale chutilo to super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (14.7.2009, 21:41) |
najlepsi zakusok aky som jedla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (14.7.2009, 21:28) |
to musela byť bašta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.7.2009, 21:16) |
vyzerá to veľmi fajne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |