Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Svadobná torta
[ recept č. 16121 zo dňa 12.7.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Pre inšpiráciu.
POSTUP PRÍPRAVY
Piekla moja mama. |
 | Gabriela V. (gabyk) ID 34732, mimibazar.sk/gabyk (23.5.2012, 14:06) |
Krasna torticka. mozem sa spytat na co kladiete taketo tazke torticky?Asi to nebude len karton,ci? Dik za info  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (5.7.2012, 20:31) |
Gabika, mamina si vyrábala podložku z kartónových krabíc, čo si doniesla z obchodu, ale vyberala také pevné, tortu udržali, ale treba ju aj tak držať zospodu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.11.2009, 9:38) |
Ďakujem, odkážem, tiež sa volá Eva!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika K. (sahrai) ID 104757 (1.11.2009, 23:47) |
toto je ta najkrajsia svadobna torta aku som kedy videla...dufam ze sa takato podari aj na moju svadbu...elegantne, precizne, dokonaleeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (2.11.2009, 16:12) |
Určite, sama na to dohliadnem a k tomu Ti spravím tie hrudky - za vagón.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (Adka45) ID 78090 (5.10.2009, 20:50) |
Aj ja idem piecť štvorcovú bratovy. Ak sa mi vydarí aspoň sčasti tak ako táto nádhera Tebe, budem šťastná.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (6.10.2009, 16:20) |
Andrejka, tortu piekla mamina so sestrou, ale určite sa Ti vydarí, ja som také niečo ešte neskúšala, vždy len klasika zdobená krémom.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Andrea J. (Adka45) ID 78090 (18.10.2009, 22:22) |
Už ju mám za sebou!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (30.10.2009, 20:15) |
Super, nahoď foto!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľubica T. (Lulu1781) ID 48477 (14.7.2009, 17:56) |
môžem sa spýtať na recept na nepravý marcipán?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2009, 18:27) |
Recept máme z jednej českuj kuchárky : 100g pr. cukru, 100g sušeného mlieka (400g zelená krabica 0,13% - majú v Kauflande), 30g ztuženého tuku (mama dáva miesto tuku radšej pár kvapiek oleja), 1 pol. lyžica medu, 1 bielok, 1 pol. lyžica maizeny, trošku mandľovej príchute. Sypké suroviny zmiešame, trošku si odložíme, pridáme ostatné suroviny a keď chceme marcipán farebný, tak aj trošku potravinárskej farby. Ruky si potrieme olejom a všetko spolu miesime, kým nie je mäkký ako plastelína, podľa potreby pridávame sypkú zmes, čo sme si odložili. Vaľkáme na celofáne potretom tiež olejom, ale jemne, len s pierkom. Marcipán, keď sa s ním nepracuje, časom stvrdne, stačí ho dať do mikrovlnky na pár minút a potom v ruke premiesiť. Tento nepravý marcipán som dávala nastrúhaný aj do guliek robených z orezkov, čo mame ostali z pečenia - boli vynikajúce. Marcipán môžete skladovať v chladničke v mikroténovom vrecku, nič sa mu nestane, stačí ho trošku zohriať a premiesiť. Toť vsjo! Ale som múdra, pritom som ho v živote nerobila, ale snáď niekedy... Ja torty zdobím klasicky - krémom.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (14.7.2009, 15:41) |
prekrásna tortička šikuľka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (13.7.2009, 21:03) |
nadherna torticka..vediet to tak tiez ..mozno by som si aj trufla..a cim je potiahnuta?? skus receptik napisat..diky moc |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.7.2009, 22:28) |
Nevesta si sama doniesla hmotu na poťahovanie, mama s ňou robila prvýkrát, ružičky robila týždeň predtým z cukríkov plus trošku farby. Ináč hmota chuťovo nič moc, bolo to veľmi presladené a celú noc chodila pozerať do chladničky, či jej nezlieza z torty. Väčšinou si na torty robí nepravý marcipán. Každé poschodie bolo iné, ale to sa jej budem musieť spýtať, ináč torta mala asi 15 kg. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (16.7.2009, 20:09) |
dakujem za odpoved..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina S. (mata1708) ID 56656 (13.7.2009, 16:53) |
Nadherna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.7.2009, 19:08) |
Ďakujem Martinka, aj Tvoje torty sú nádherné, ja som si na výrobu poťahovacej hmoty ešte netrúfla, moja mamina je v tom expert, hoci nie je vyučená cukrárka, len škoda, že nie všetky má zvečnené.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |