končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Omeleta s cuketou (baklažánom, patizónom)[ recept č. 15949 zo dňa 6.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cuketa, šunka, tvrdý syr, cibuľa, olej, vajíčka, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Tip na rýchly obed, či večeru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Cibuľu zvisle prekrojíme a nakrájame na tenšie plátky, šunku na širšie pásiky a syr nastrúhame nahrubo. ďalej potrebujeme menšiu cuketu /alebo patizón, baklažán/ Cuketu očistíme, nakrájame na plátky široké asi 3-4 mm (pri mladej cukete nechajte aj vnútrajšok s jadierkami), (ak použijete baklažán, kolieska nasoľte, nechajte postáť aspoň 15 min a prepláchnite vodou), z oboch strán jemne osolíme, orestujeme z oboch strán dozlatista na menšom množstve oleja (asi 2–3 lyžice), pridáme cibuľu, cuketu môžete trošku poposúvať, aby sa aj cibuľa trošku opražila, posypeme šunkou, syrom, a zalejeme vajíčkami rozhabarkovanými s mliekom - na jedno vajíčko dávam jednu lyžicu mlieka na jednu omeletu dávam 3 vajíčka a 3 lyžice mlieka a metličkou prešľahám. Keď sa začínajú vajíčka odspodu zrážať, lopatkou stačí trošku urobiť priestor, aby sa vajíčková zmes dostala aj na spodok, keď už navrchu nemám riedke vajíčka, lopatkou predelím na polovicu a otočím. Stačí už len malá chvíľka a omeletku môžeme preložiť na tanier. Ak sa pri otáčaní aj rozpadne, vôbec to nevadí, syr to pekne scelí. Hotovú omeletu si môžete posypať napr. aj sušenou bazalkou. Ako príloha zemiaky, alebo pečivo, čerstvá zelenina, dresing, alebo čalamáda. *Dobrú chuť* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.7.2009, 12:05) | |
tento recept som dnes objavila a hned ho aj degustujem.Uzastny napad.Sunku som vymenila za smakoun,cibulu za por.Obed bol hotový za 15 minut aj s pripravou.Ako som to len mohla prehliadnut???? | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.7.2009, 22:10) | ||
Ľubka, hlavne, že si si pochutila , ešte mi povedz, ako chutí šmakoun, nie je to bez chuti? Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Milica K. (margoa) ID 23592 (6.7.2009, 20:33) | |
veru tak )) kto iny pridavam do poradovnika | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2009, 21:20) | ||
Ďakujeeeem Mili , dúfam, že si pochutíš | ||
ODPOVEDAŤ |
Milica K. (margoa) ID 23592 (8.7.2009, 17:02) | |||
Omeletka bola fajna..salat som si nestihla spravit..ale muzovi dorobim..len sa mi nejak gustiozne nedala otocit..hmmm | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.7.2009, 22:18) | ||||
Ahoj Mili, omeleta sa mi tiež nedá gustiózne otočiť, aj keď si ju predelím na dve časti, tak každá má snahu rozpadnúť sa, ale keď sa opeká z druhej strany, lopatkou ju nejak dám k sebe dokopy a syr to späť spojí. Potom ju už len zošuchnem na tanier. Ale som veľmi rada, že Ti chutila a ďakujem za milý komentárik | ||||
ODPOVEDAŤ |
Milica K. (margoa) ID 23592 (11.7.2009, 19:23) | |||||
tak tak som to robila aj ja ze som to potom udlabkala..som potesena, ze to takto funguje aj pri profesionalkach | |||||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.7.2009, 10:00) | ||||||
Mili, ďakujem pekne za pochvalu, ale ja mám do profesionálky ďaleko S touto omeletou mi to dopadne vždy rovnako, dám tam veľa zeleniny a potom to takto dopadne, ale vynašla si sa a hlavne, že je bruško sýte , no nie? | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.7.2009, 19:44) |
Adka tvoja omeletka nema chybu, hned by som si dala ako druhy chod a krasne naranzovane, tvoj rukopis spoznavam okamzite |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2009, 20:00) | ||
Ďakujem Evka za pochvalu , nám zvlášť chutia v lete s rôznou zeleninou a ešte k tomu kopec čerstvej zeleninky Veľmi rada skúsim aj Tvoju variantu omeletky | ||
ODPOVEDAŤ |