Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)
CIABATTA
[ recept č. 15759 zo dňa 29.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g hrubej muky,300 ml vriacej vody,300g hl.muky, 100 ml vody, 2 čl soli,1/2 kocky drozdia,1/2 čl cukru. Dochutit si mozete lubovolne,bylinkami,rascou,sušenymi paradajkami,olivami ...
POSTUP PRÍPRAVY
Do pekarne si nasypeme hrubu muku a zalejeme vriacou vodou,pomiešame a nechame vychladnut..potom pridame všetko ostatne a nechame vymiesit a vykysnut.. vyvalkame na podlozke posypanej hrubou mukou ,vytvarujeme chlebiky a pečieme na 200 st asi 15-20 min.Inak ja som musela pridat ešte viac vody,mala som to nejake huste,ale napisala som povodne mnozstvo... |
 | Andrea J. (skallka) ID 41637, mimibazar.sk/skallka (4.1.2020, 23:05) |
DAKUJEM za recept! Sú DOKONALé! Cesto som po vykysnutí švihla na dosku, poroztláčalá rukami, zobrala nožik a reznou hranou naukladala na plech, boli pekné oválne, zvonku chrumkavé, dnu vláčne a makučké. dnes som robila opať a som tam švihla ešte cca 1,5 cm bravčovej masti a jeden včera uvarený zemiak a tie boli božskééééééééééé!!!!!!!!!!!!!!!! oddnes už žiadne bosniaky, rožky, bagety len tieto CIABATKY!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lucia m. (sirinka) ID 19974 (17.8.2011, 17:03) |
vyborny receptik... ja som dala naraz dva plechy, tak mi tak nenaskocili, ale chutovo jedna basen...robila som cibulkovo cesnakove.... a hlavne velmi jednoduche... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria P. (mariaLT) ID 74477 (18.2.2010, 21:17) |
Prave som dopiekla a je to UUUUUUZASNEEEEE je to NADHERA! Mojmu francuzskemu manzelovi az vyliezali oci aka som sikovna! Dakujem za recept! Ale aj ja som sa s tym cestom hrala, tiez sa mi cesto prilepilo a lopatky lietali naprazdno, ale pridala som naviac asi 50ml vody a len za hrst polohrubej muky a bolo! Odteraz ich budem robit PRAVIDELNE!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (19.2.2010, 18:16) |
Majka dakujem za pochvalu velmi sa teším ze vam chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (31.12.2009, 19:23) |
veeeelmi zaujimave cesto, v surovom stave... prave som spravila. plnene: 1x cesnak-bylinky, 1x olivy, 1x susene paradajky nalozene v oleji uz sa tesim, az ich ochutnam! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.1.2010, 8:23) |
Anetka,to som zvedava ako chutili plnene,take som ešte nerobila.. ale podla toho, čo si tam dala, tak museli byt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (4.1.2010, 13:30) |
boli uuuuuuuuuuuuplne perfektneeeeee najvacsi hit boli tie s cesnakom a bylinkami!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (18.11.2009, 14:00) |
mnamkyyyy.. vyzera nadherne.. lepsie ako z obchodu Urcite vyskusame.. asi najskor s ciernymi olivkami a rajcinkami.. uz sa na to tesiiim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.8.2009, 18:08) |
ja som tušim tiež priliala viac vody,treba si to vyskušat,tak aby sa na konci cesto nelepilo a bolo pekne vlačne...som rada ze vam chutilo..a s čim ste to jedli,evi? si to niečim plnila alebo vrstvila??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva N. (leskot) ID 98318 (29.8.2009, 18:27) |
Ja som to už hrozne chcela vyskúšať a práve som nemala doma ani olivy, ani sušené paradajky tak ti poviem, že som do cesta zapracovala iba cesnak pokrájaný na plátočky - asi tri veľké struky a nejaké korenie ešte z Grécka a už nemáme ani kúsoček .....dcérka sa tešila, že takéto cesto ona zbožňuje a že tam ani druhýkrát nemám nič iné dávať. Už si všetci žiadajú repeté . Je to tak, ako si to v jednom komentári spomínala, tá sparená hrubá múka tam robí neopakovateľnú chuť. ....... na ďalšie fajné recepty ......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (29.8.2009, 17:10) |
Tak mám upečené a je to balada . Ale trošku som s tým cestom čarovala lebo tá obarená hrubá múka bola po vychladnutí riadne tuhá. Tak som hneď miesto 100 ml vody dala 150 a keď začalo miesiť, cesto mi ostalo v lufte a lopatky sa naprázdno točili tak som pridala ďalších 50 ml vody. No a po chvíli už bolo cesto poriadne riedke, tak som zas pre zmenu prisýpala múku . Hlavné je, že konečný efekt je tutový . Takže si to zakrátko zopakujem, vodu nechám podľa receptu a trošku tomu cestíčku na začiatku pomôžem - uvidíme .... Ale je to naozaj výborné, nie je o čom hlavne po všelijakých tých sladkých koláčikoch ..... ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.8.2009, 10:10) |
nebojte sa toho,je to jednoduche...cesto treba vyvalkat tak na 5-7 mm, a ja som ho len potom nakrajala kolieskom na pizzu..tvar si samozrejme vykrojte aky sa vam pači..je to trošku ine pečivo,na ake sme zvyknutí ale raz za čas zmena nezaškodí,my sme si pochutili..som zvedava či vam bude chutit...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (29.8.2009, 0:10) |
Tiež by ma zaujímalo to tvarovanie, lebo tieto ciabattky sa mi rozmerovo viac páčia ako tie na českom MMB - tam sa mi zdajú akési moc dlhé Podľa obrázku by som povedala, že je to iba pokrájané hrubšie cesto ......alebo že by nejaká skladačka ? Už mám také chute na ne a keď si ich ešte predstavím naplnené nejakou dobrotkou ....Fajn receptík ......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.8.2009, 22:32) |
Hmm, vyzerá super táto tvoja ciabattka. Ja som recept na čmmb. videla, ale mi to prišlo akési nezrozumiteľné...alebo tam boli 2 spôsoby naraz akosi. Chcem sa ťa spýtať na to tvarovanie. Postačí rozvaľkané cesto len rozkrájať? Aká má byť asi tá hrúbka? Alebo nejak inak to tvarovať?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.8.2009, 9:05) |
no podla mna, prave ta hruba muka da tomu to, prečo je to take dobre..lebo čaro je v tej zabarenej hrubej muke...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia K. (MaryKay) ID 95133 (3.8.2009, 8:56) |
Skúšal niekto tento recept s polohrubou múkou? Ak áno dajte vedieť ako to dopadlo. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |