. .. .. .. .. .. .
. .

LIPTOVSKE PIROHY - RECEPT 15748

Marta G. (Egreska) ID 53992
mimibazar.sk/egreska
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.7.2008
Naposledy: 16.12.2020 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 80
RECEPTY 339
NÁVODY 10

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


LIPTOVSKE PIROHY


[ recept č. 15748 zo dňa  ]


LIPTOVSKE PIROHY


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO podla gupky:4 rožky,mlieko,polohruba muka,1 vajce,sol PLNKA: uvarene a popučene zemiaky,bryndza POSYPKA:bryndza,pažitka,slaninka,maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Na tomto recepte som zmenila prave zemiakove cesto za toto fantasticke a rychle od gupky,pretoze chuti rovnako dobre ako prave ale je s nim menej roboty..ale kto nerad experimentuje ,moze si urobit zemiakove..Takze,rozky si nakrajame na kocky,zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane,musi to byt tak akurat,pridame vajce,sol a postupne pridavame polohrubu muku a vypracujeme nelepive cesto.Mne vyslo zo 4 rozkov viac ako 50 pirohov...Ani my sme všetky nezjedli,ak vam zostane kludne si dajte zamrazit.(neuvarene!).Cesto rozvalkame a vykrajujeme poharikom kolieska ktore naplnime a dobre uzavrieme.Na plnku sa len zmieša trochu bryndze a popučene zemiaky.Slaninku si orestujeme,maslo rozpustime.Maslo preto lebo my vyškvarenu mast zo slaninky nedavame,len maslo.Ked su pirohy uvarene ,všetko vrstvime do misy-bryndzu,na to pirohy,škvarky a zase byndzu,pirohy atd...a na vrch dame pažitku a polejeme maslom.Vrstvi sa preto lebo uz by sa to nemalo premiešavat..Podavame s kyslim mliekom...
<< Rýchly medovník | LIPTOVSKE PIROHY | CIABATTA >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.6.2009, 11:16)
Robila som ich nedávno... ibaže z toho zemiakového cesta. Mám tu na ne aj recept. Ibaže ako vidím, ty dávaš bryndzu aj na pirohy. Ja na ne dávam iba slaninku a rozpraženú cibuľu. Ako ich zlepuješ, aby pri varení nevytiekla plnka? natieras spoj vajcom? Mne minule zopár vytieklo :-(
Nabudúce vyskúšam tento recept. Vyzerá to byť fakt jednoduchšie. Dík |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (30.6.2009, 19:32)
zlepujem ich len rukami a cesto pekne drží...nepotieram vajcom..skus,naozaj dobre cesto..nerada robim zemiakove lebo s tym sa musi rychlo robit a redne... (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tana L. (backa11) ID 28088 (30.6.2009, 10:33)
Já bych si daláá 8o| taková jídla já miluju (pl) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (29.6.2009, 12:44)
Mňam, takého pirôžky robí aj ja, len zo zemiakového cesta. (Y) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu