
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) LIPTOVSKE PIROHY[ recept č. 15748 zo dňa 29.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO podla gupky:4 rožky,mlieko,polohruba muka,1 vajce,sol PLNKA: uvarene a popučene zemiaky,bryndza POSYPKA:bryndza,pažitka,slaninka,maslo POSTUP PRÍPRAVY Na tomto recepte som zmenila prave zemiakove cesto za toto fantasticke a rychle od gupky,pretoze chuti rovnako dobre ako prave ale je s nim menej roboty..ale kto nerad experimentuje ,moze si urobit zemiakove..Takze,rozky si nakrajame na kocky,zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane,musi to byt tak akurat,pridame vajce,sol a postupne pridavame polohrubu muku a vypracujeme nelepive cesto.Mne vyslo zo 4 rozkov viac ako 50 pirohov...Ani my sme všetky nezjedli,ak vam zostane kludne si dajte zamrazit.(neuvarene!).Cesto rozvalkame a vykrajujeme poharikom kolieska ktore naplnime a dobre uzavrieme.Na plnku sa len zmieša trochu bryndze a popučene zemiaky.Slaninku si orestujeme,maslo rozpustime.Maslo preto lebo my vyškvarenu mast zo slaninky nedavame,len maslo.Ked su pirohy uvarene ,všetko vrstvime do misy-bryndzu,na to pirohy,škvarky a zase byndzu,pirohy atd...a na vrch dame pažitku a polejeme maslom.Vrstvi sa preto lebo uz by sa to nemalo premiešavat..Podavame s kyslim mliekom... |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.6.2009, 11:16) |
Robila som ich nedávno... ibaže z toho zemiakového cesta. Mám tu na ne aj recept. Ibaže ako vidím, ty dávaš bryndzu aj na pirohy. Ja na ne dávam iba slaninku a rozpraženú cibuľu. Ako ich zlepuješ, aby pri varení nevytiekla plnka? natieras spoj vajcom? Mne minule zopár vytieklo ![]() Nabudúce vyskúšam tento recept. Vyzerá to byť fakt jednoduchšie. Dík ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (30.6.2009, 19:32) |
zlepujem ich len rukami a cesto pekne drží...nepotieram vajcom..skus,naozaj dobre cesto..nerada robim zemiakove lebo s tym sa musi rychlo robit a redne... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Tana L. (backa11) ID 28088 (30.6.2009, 10:33) |
Já bych si daláá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (29.6.2009, 12:44) |
Mňam, takého pirôžky robí aj ja, len zo zemiakového cesta. ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |