
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Michaela D. (michelle1) ID 29762 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marlenka-výýýýýborná[ recept č. 15678 zo dňa 27.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250g Hery 250g kryš.cukru 4 vajcia 4 PL medu 350g hladkej muky 1 kypriaci prášok PLNKA: 1 salko Tatra 250g masla 1 vanilkový cukor dalej potrebujeme :papier na pečenie,pero alebo fixu POSTUP PRÍPRAVY ....chcem sa s vami podelit super recept...ide o domácu Marlenku.Je velmi chutna,pripravu urcite zvladnete vsetci. Takze: Pripravíme si 5 hárkov papiera na pečenie(mne väčšinou vychadza 6 kusov). Na kazdy si obkreslime torovu formu---ja mam srdce,alebo najlepsie je ked si obkreslite papier velkosti A4.Nevystrihujte! v miske nad parou,alebo priamo v hrnci miesame Heru s cukrom a kym nie je tuk celkom rozpusteny pridame vajicka a med.Krátko povarime.Odstavime a pridame muku zmiesanu s praskom do peciva.Miesame aspon 5 minut.,aby vzniklo vláčne cesto. Potom cesto postupne rozotrieme 5-6 krat v tenkej vrstve na jednotlive hárky papiera tak,aby trocha presahovalo obkresleny tvar--srdce ,kruh,obdlznik... Pečieme v rure cca 7 minut pri teplote 160-180 stupnov...treba to sledovat,lebo kazda rura pecie inak. Platy nechame trosku vychladnut a potom podla formy,alebo papiera vykrojime nami zvoleny tvar--srdce,kruh,obdlznik... Odkrojene zvysky si odložime do misky,platy dame zatial nabok. PLNKA: Salko uvarime zatvorene v plechovke vo vode asi 1,5 hod.este teple zmiesame s maslom a van. cukrom. Plnkou natrieme jednotlive platy a cast si odlozime na vrch a boky. Odlozene zvysky platov rozmrvime v sacku pomocou valceka alebo len tak v rukach---na uplne jemnu sypku zmes,ktorou posypene tortu. Marlenku nechame poriadne odlezat v chladnicke a servirujeme ju pri izbovej teplote. Marlenka by mala postat v chladnicke aspon 2 dni.Najlepsie chuti na treti den. Dobru chuť. |
![]() | miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (28.12.2009, 20:28) |
Marlenka už je upečená vyzerá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (28.12.2009, 15:18) |
dnes ju idem vyskúšať upiecť som zvedavá ako sa mi podarí potom dám vedieť ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |