. .. .. .. .. .. .
. .

Marlenka-výýýýýborná - RECEPT 15678

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 29762 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Marlenka-výýýýýborná


[ recept č. 15678 zo dňa  ]


Marlenka-výýýýýborná


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g Hery 250g kryš.cukru 4 vajcia 4 PL medu 350g hladkej muky 1 kypriaci prášok PLNKA: 1 salko Tatra 250g masla 1 vanilkový cukor dalej potrebujeme :papier na pečenie,pero alebo fixu

POSTUP PRÍPRAVY

....chcem sa s vami podelit super recept...ide o domácu Marlenku.Je velmi chutna,pripravu urcite zvladnete vsetci.
Takze:
Pripravíme si 5 hárkov papiera na pečenie(mne väčšinou vychadza 6 kusov). Na kazdy si obkreslime torovu formu---ja mam srdce,alebo najlepsie je ked si obkreslite papier velkosti A4.Nevystrihujte!
v miske nad parou,alebo priamo v hrnci miesame Heru s cukrom a kym nie je tuk celkom rozpusteny pridame vajicka a med.Krátko povarime.Odstavime a pridame muku zmiesanu s praskom do peciva.Miesame aspon 5 minut.,aby vzniklo vláčne cesto.
Potom cesto postupne rozotrieme 5-6 krat v tenkej vrstve na jednotlive hárky papiera tak,aby trocha presahovalo obkresleny tvar--srdce ,kruh,obdlznik...
Pečieme v rure cca 7 minut pri teplote 160-180 stupnov...treba to sledovat,lebo kazda rura pecie inak.
Platy nechame trosku vychladnut a potom podla formy,alebo papiera vykrojime nami zvoleny tvar--srdce,kruh,obdlznik...
Odkrojene zvysky si odložime do misky,platy dame zatial nabok.
PLNKA:
Salko uvarime zatvorene v plechovke vo vode asi 1,5 hod.este teple zmiesame s maslom a van. cukrom.
Plnkou natrieme jednotlive platy a cast si odlozime na vrch a boky.
Odlozene zvysky platov rozmrvime v sacku pomocou valceka alebo len tak v rukach---na uplne jemnu sypku zmes,ktorou posypene tortu.
Marlenku nechame poriadne odlezat v chladnicke a servirujeme ju pri izbovej teplote.
Marlenka by mala postat v chladnicke aspon 2 dni.Najlepsie chuti na treti den.
Dobru chuť.
<< Lahôdkový šošovicový prívarok | Marlenka-výýýýýborná | Dres s venovaním >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (28.12.2009, 20:28)
Marlenka už je upečená vyzerá (Y) (Y) (Y) (Y)neodolali sme a aj ju už ochutnali a je (L) (L) (L)tento receptík môžem len doporučiť nie je až tak náročný a výsledný efekt je super |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (28.12.2009, 15:18)
dnes ju idem vyskúšať upiecť som zvedavá ako sa mi podarí potom dám vedieť :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu