Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)
Rýchly medovník
[ recept č. 15609 zo dňa 25.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 3 vajcia,3 PL medu,20 dkg cukru,40 dkg hl.muky,1 maslo,1 čl sody, 1 PL kakaa (može a nemusí byt) KREM: 1 salko(uvarene den vopred),1 maslo, mleté orechy
POSTUP PRÍPRAVY
Už som robila viacej medovníkov ale tento receptík sa mi zdá najjednoduchší,cesto je liate(roztieratelné) ,nie tuhé ako pri ostatných...Všetky ingrediencie dáme do misky a zalejeme roztopeným maslom,všetko mixérom vyšlaháme..(ak chcete cesto kakaové,pridajte kakao) ja som si nakreslila šablónu na pečiaci papier a natrela cesto na hrúbku asi 3 mm,vyšlo mi 5 plátov .Pečieme na 180 st asi 5 min. treba sledovať! Necháme vychladnúťt,až potom dávame dole z papiera .Zmäknuté maslo si vyslaháme a pridáme salko,vyšlaháme hladký krem a natrieme platy.Vrchný plát potrieme krémom a posypeme orechami zmiešanými s rozdrveným plátom.Môžete pofŕkat roztopenou čokoládou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
..takto som si nakreslila obdlznik...mozete si aj kruh ,zaleži na vas či chcete tortu alebo rezy.. dobre sa to roztieralo.. |
![]() |
..nezalezi ako to roztrete,v rure sa to pekne vyrovna... |
![]() |
Tu je s kakaovým cestom..na vrchnej foto je svetlé cesto. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
MELÁNIA O. (MELKAO) ID 57342 (31.3.2014, 13:21) |
Martuška koláčik som piekla cez víkend ,je výborný a nenáročný . Ďakujem pekne za receptík ,budeme robiť častejšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | adriana m. (adula75) ID 57756 (5.4.2012, 12:59) |
Ďakujem za super receptík , koláčik je famózny uložený medzi obľúbenými  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (konteska) ID 177553 (18.2.2012, 11:12) |
vynikajúci medovník,hlavne cesto bolo hotové veľmi rýchlo do krému som pridala ešte uvarený smotanovo-vanilkový puding a je supeeer ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (18.2.2012, 13:42) |
Majka som rada že vam chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martinka J. (matulienkaja) ID 92137 (30.1.2011, 14:06) |
Martuška, vynikajúci receptík.... Upečený aj zjedený, fantastický.... Navrch som posekala oriešky s kúskom cesta a to som posypala navrch a vyzeral koláčik ako Marlenka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (30.1.2011, 20:14) |
dobre si urobila Matka tešííííím sa že chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martinka J. (matulienkaja) ID 92137 (23.1.2011, 11:57) |
úžasne vyzerá , chystám sa práve variť salko a zajtra budeme papať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.1.2011, 17:06) |
Matka určite nebudeš lutovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (15.1.2011, 16:35) |
Jaaaaaaaj, tak snad su džubači spokojni .Robila som ako tortu, vyslo mi 9 platov .Plnim az v stredu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Liana R. (liaro) ID 62105 (23.1.2011, 12:00) |
Martus, perfektny bol.Zozal velky uspech!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Liana R. (liaro) ID 62105 (16.1.2011, 10:28) |
Jaaaaaaj, to nebude nam.Ale dufam, ze pani sefke .Ma oslavu 50ky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela L. (Gaba18) ID 112383 (6.1.2011, 17:27) |
Martuška čo sa týka toho masla,dávaš aj do cesta jedno velké maslo 250g a ja do plnky?a ešte sa chcem spýtať prísady miešaš ručne alebo mixerom,ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (6.1.2011, 17:56) |
Gabika ,ano cesto zalievam roztopeným maslom 250 g a šlaham mixerom.A do plnky potom davam menej- asi 3/4 masla. Verím že vam bude chutit,ja ho robievam pravidelne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.8.2010, 19:34) |
Martuška, tá sa Ti ale vydarila, prekrásny koláčik. Marlenku milujeme, ale ja mám stále obavu z toho medového cesta...ono sa to tak lepí a treba ho vaľkať do nemoty... toto Tvoje je super, že je tekutejšie a možno ho rozotrieť... Určite ho vyskúšam, ďakujem za super inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva J. (EBJ) ID 142116 (31.7.2010, 19:35) |
zdravim, ja sa chcem spytat k sposobu pecenia... ked ste si kreslili sablonu na papier,to potom date len na papieri na mriezku upiect? ci mozem normalne na plytky plech dat papier a tam to upiect? a este sa ako zacinajuca spytam, ako davat dole papier... asi za tepla, vsak? Dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (31.7.2010, 20:26) |
evka ,to je nahoda,prave dnes som ho znova robila na zajtrajšiu grilovačku evi ,cesto natrieš na papier a daš upiect na plytky plech,ja pečiem 5 minut ,vždy si nadstavím minutky a natriem další papier a tak dalej..upečene cestá odložím aj s papierom do špajzu aby vychladli..a potom už len plním ,neprilepia sa neboj sa .. držím palce nech sa ti vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva J. (EBJ) ID 142116 (1.8.2010, 16:17) |
DAKUJEM chcem marlenku piect az na priatelove narodeniny.. v oktobri ))) aby dovtedy na to neprisiel, ze to "viem", tak snad sa potom vydari na prvy sup |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (29.3.2010, 11:27) |
Martuska, prosim, ake rozmery mala ta sablona?Dakujem!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.3.2010, 16:32) |
Obkreslila som si tvrdy papier A4..Nech sa vydarí ak budeš robit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (28.2.2010, 23:59) |
Martuska, medovnik bol vcera veeelmi rychlo urobeny a este rychlejsie dnes zjedeny Je fantasticky!!! Dakujem za vsetky super recepty z Vasej ponuky!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.3.2010, 9:11) |
Dakujem za pochvalu,Martinka Ja ho tiež robím velmi rada... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (20.1.2010, 15:53) |
Martuska, ked spravim rovno 4 platy /ten piaty zjedeny tvojimi vynecham/ nebude cesto prilis hrube?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.1.2010, 16:46) |
Asi ano..ved urrob normalne 5 platov a uvidiš či pouziješ všetky.ak nie tak kusok z neho mozeš ešte na vrch postruhat alebo rovno spapat..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (20.1.2010, 13:46) |
ja mam taku hlupu ...asi trosku odveci otazku....co si myslela tym, ze si salko uvarila den vopred? ja mam stres z robenia kolacov he ale tento vyzera strasne fajne tak by som chcela spravit.....ak nechcem zjest cele salko sama len ako dezert ku kave  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.1.2010, 16:48) |
Tak betka ,maš to ručne-stručne vysvetlene tak sa odhodlaj a nebudeš banovat,za to ti ručím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Helena B. (hela2) ID 37749 (20.1.2010, 14:15) |
myslela, že predsa deň vopred dnes si uvarí salko a zajtra bude piecť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (20.1.2010, 14:20) |
tak ale ved salko sa uz rovno papka...naco ho este varit?ci? teliatko neme som  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Helena B. (hela2) ID 37749 (20.1.2010, 14:23) |
vieš, musíš ho uvariť do toho krému aby skaramelizovalo. Treba ho variť v konzerve celé ponorené do vody cca 2,5 až 3h. Potom nechať dobre vychladnúť. Až potom keď ideš robiť krém tak ho otvoriš. Ono bude pekné hnedé - ako karamel a bude riadne husté. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (20.1.2010, 14:55) |
noooo toto.....mne treba jak pre dilina napisat dakujem za trpezlivost a podrobny popis  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (19.12.2009, 10:50) |
Martuška, vyzerá veľmi dobre, ten Tvoj medovník Prajem Ti príjemné sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (19.12.2009, 11:57) |
Dakujem Jarmilka,aj vam krasne Vianoce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jarmila s. (Jami) ID 1476, mimibazar.sk/jami (18.12.2009, 14:22) |
Kolko to vydrzí v chladnicke? Chcem vediet ako dlho pred vianocami to mozem urobit, nech toho nie je vela naraz Jami |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (19.12.2009, 8:31) |
Jarka,vydrží dost dlho,mozeš si ho urobit tak dva dni pred vianocami..na nom sa nema čo pokazit ale je taky dobry ze za tri dni bude isto po nom.Ak by si si chcela nechat aj na silvestra tak si mozes par kuskov dat zamrazit,potom budeš mat čerstve.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | jarmila s. (Jami) ID 1476, mimibazar.sk/jami (19.12.2009, 15:01) |
Dakujem, vyskusam, potom napisem ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | jarmila s. (Jami) ID 1476, mimibazar.sk/jami (22.1.2010, 16:47) |
Uz som robila, je supeeer Akurat odporucam o tretinu cukru menej do cesta. a do kremu nasekane oprazene orechy.Na vrch natriet krem a posypat posýpkou(kus upeceneho cesta nastrúhat a zmiešat s opraženými nasekanými vlašskými orechami) MŇAM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.1.2010, 17:00) |
Jarka som rada ze vam chutil dobre tipy si dala a ten cukor doplnim,kto chce nech si da menej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka H. (babyny) ID 83453 (20.11.2009, 13:16) |
Už som ho skúsila a je úplne famózny .Chutil celej rodine .Určite odporúčam vyskúšať ak milujete medík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (25.10.2009, 22:11) |
veelmi sa tesiim, ze som nasla tento jednoduchy receptik na marlenku vyskuuusam zda sa mi trocha vela cukru v ceste, skusim dat menej duufam, ze ju tym nepokazim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (26.10.2009, 13:11) |
Barborka budem rada ak vyskusaš,je to naozaj jednoduche..a ak sa ti zda vela cukru,kludne uber..dufam ze si pochutite.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |