
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žaneta G. (Janette4) ID 63063 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Výborná bábovka[ recept č. 15461 zo dňa 20.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 4vajcia, 200g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 1dcl oleja, 1smotana na šľahanie, 1bal.vanilkového cukru, 1bal.prášku do pečiva, 30g hrozienok, 2PL kakaa, štipka soli, tuk(maslo) a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.Postupne,tenkým prúdom prilievame olej,neustále miešame,čím získame bohatú penu.Do takto vymiešaných žĺtkov pridáme šľahačku,premiešame, postupne pridáme múku s práškom do pečiva a natuho vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli.2/3 cesta nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.do 1/3cesta vmiešame kakao a nalejeme do 2/3cesta.Navrch bábovky rozsypeme horúcou vodou sparené hrozienka,ktoré necháme vychladnúť.Bábovku pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 45min.Po upečení ešte teplú vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. Tip na pečenie:Ak chcete,aby kakaové cesto malo po upečení krásny rovnomerný tvar, do formy nalejte najprv 1/3kakaového cesta,nechajte chvíľu zapiecť a po chvíli,keď už drží tvar,dolejete 2/3 žltého cesta. |