. .. .. .. .. .. .
. .

Zdobený medovník - RECEPT 149

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Zdobený medovník


[ recept č. 149 zo dňa  ]


Zdobený medovník


POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :)
Perníkové cesto:
Hladká múka .....325gramov.
Práškový cukor...125gramov.
Palmarin..............25gramov.
Med.....................75gramov.
Perníkové korenie... ½ balíčka.
Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička.
Žĺtka.....................2 kusy .
Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc.
Biela poleva na zdobenie:
Bielok......1 kus
Práškový cukor.....150gramov
Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode
Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme.


POSTUP PRÍPRAVY

Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke.
Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody.
Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor.
<< Halušky - noky (10 porcií) | Zdobený medovník | Plnené taštičky z lískového cesta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (30.5.2008, 13:46)
kraaaaaaaaasne
(Y)
ODPOVEDAŤ
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (28.11.2006, 17:43)
Krásne, už som chválila dnes medovníčky ale aj tieto sú krásne... :-D
ODPOVEDAŤ
Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (27.11.2006, 15:24)
Blizi sa cas medovnikovania :-D :-D, tak by ma zaujimalo asi aka velka je tato davka medovnikov ci radsej urobit dvojnasobok alebo ani nie 8-| 8-| :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.11.2006, 16:05)
Podla mna je to mala davka, ved tam ide 325g muky len. Ked piect medovnicky, tak viac, vydrzia, ak sa nezjedia hned ;-) Ja peciem medovniky minimalne z kila muky. :^)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.11.2006, 17:11)
Je to pravda.... som si nevsimla tu normu...asi ano....ja vsak robim menej a viac druhov koláčikov, nech je misa pestrá :-) :-D
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.11.2006, 15:55)
táto dávka je dosť veľká. Robí ich moja mamka so žiakmi v škole...aj ich tam nádherne zdobia.... Obrázok je jej práca :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu