
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slávka B. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zdobený medovník[ recept č. 149 zo dňa 19.4.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :) Perníkové cesto: Hladká múka .....325gramov. Práškový cukor...125gramov. Palmarin..............25gramov. Med.....................75gramov. Perníkové korenie... ½ balíčka. Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička. Žĺtka.....................2 kusy . Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc. Biela poleva na zdobenie: Bielok......1 kus Práškový cukor.....150gramov Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme. POSTUP PRÍPRAVY Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke. Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody. Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor. |
![]() | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (30.5.2008, 13:46) |
kraaaaaaaaasne ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (28.11.2006, 17:43) |
Krásne, už som chválila dnes medovníčky ale aj tieto sú krásne... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (27.11.2006, 15:24) |
Blizi sa cas medovnikovania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.11.2006, 16:05) |
Podla mna je to mala davka, ved tam ide 325g muky len. Ked piect medovnicky, tak viac, vydrzia, ak sa nezjedia hned ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.11.2006, 17:11) | |
Je to pravda.... som si nevsimla tu normu...asi ano....ja vsak robim menej a viac druhov koláčikov, nech je misa pestrá ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.11.2006, 15:55) |
táto dávka je dosť veľká. Robí ich moja mamka so žiakmi v škole...aj ich tam nádherne zdobia.... Obrázok je jej práca ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |