
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Ivana S. (evee.s) ID 63913 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) cestoviny s nivovou omáčkou a olivami[ recept č. 14864 zo dňa 4.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny (fusiili alebo farfalle), niva, zelené olivy(tak 10 ks), múka, mlieko, maslo POSTUP PRÍPRAVY najprv dáme variť príslušný počet cestovín, podľa toho, koľko hladných krkov treba nasýtiť. potom si do kastrólika dáme rozpustiť tak orech normálneho masla, alebo lyžicu toho rastlinného (do omáčky je podľa mňa lepšie). na jemnom ohni tuk roztopíme a zaprášime múkou. Ja robím všetko od oka, takže sypem, dokiaľ to je také akurát, ako kaša. chvíľočku miešame a zalejeme mliekom, tak 1 dl. miešame, najlepšie nástrojom, ktorým bežne šľaháme. po čase omáčka zhustne. ak je to príliš husté, prilejeme viac mlieka, ale odporúčam na začiatku liať menej, lebo z hustého redšie spravíme, ale naopak to už nejde. potom prisypeme NALÁMANÚ nivu. v omáčke ostanú výborné nerozpustené kúsky. vypneme sporák. pridáme olivy, nakrájané na kolieska. je to dobré aj bez nich, ale s nimi pôsobia cestoviny tak luxusnejšie :-) syr sa v teplej omáčke rozpustí tak akurát a olivy sa ohrejú. potom len premiešame omáčku a cestoviny a podávame. dobrú chuť!! |