Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
V jednoduchosti je krasa alebo spagety za 15 min.
[ recept č. 14706 zo dňa 30.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
konzerva krajanych paradajok alebo cerstve olupane paradajky nakrajane na male kusky * sunka (alebo cerstve sampinony) * cibula * cesnak * cerstva bazalka (alebo susene oregano) * cierne korenie * sol * spagety
POSTUP PRÍPRAVY
Niekedy mam pocit, ze pri tolkej inspiracii a bujnej fantazii vacsiny kucharok tu (vratane mna) zabudame na to,ze v menej je niekedy viac a ta krasa je naozaj v jednoduchosti :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Na troske oleja opecieme nadrobno nakrajanu cibulu a na kocky nakrajanu sunku (alebo platky sampinonov - kludne dajte oboje,ale to uz nie je menej,ale viac :-) , pridame konzervu paradajok a ked davame susene oregano,tak aj to. Prikryte spolu chvilu dusime. Dochutime solou, cier.korenim, prip.troskou cukru a pretlacenym cesnakom. Ked pouzijeme cerstvu bazalku, natrhame ju az nakoniec, uz ju nevarime a vonkoncou nou nesetrime ;-) Cele varenie trva cca tolko ako varenie spagiet :-) Na tanieri posypeme struhanym syrom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (20.1.2011, 17:30) |
tieto spúagety robievam,su super rychle a hlavne moc chutne, |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2011, 10:35) |
ze? vdacne, rychle a fajnove, co viac si mozeme priat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela B. (Leela) ID 25897 (20.1.2011, 13:56) |
That´s the way I like it!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.1.2011, 17:22) |
me too, baby, me too  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (3.2.2010, 19:54) |
presne tak,ja milujem aj len tak iba s kecupom a syrom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.2.2010, 10:10) |
take s kecupom a syrom som prvykrat jedla minule leto,ked som sa vratila v noci z prace a nic ine doma nebolo ale chutili, velmi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (3.2.2010, 19:53) |
svätá pravda! robím pravidelne, ale bez šunky, buď so šampiónmi alebo úplne bez, čistý rajčin.koncentrát!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.2.2010, 10:11) |
tiez mam radsej bez masa,ale kvoli muzovi obcas aspon tu sunku hodim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (upravené 19.8.2009, 14:06) |
akurat varim nieco podobne, ibaze bez cibulky, cesnaku, sunky a sampinonov lebo nemame nic, iba spagety, slovinske paradajky a koreniny...ale tie paradajky su tak dobre, ze sa daju jest aj same- len som tam dala rozmarin a solcanku ... a je to SUPER dobre- domace paradajky su famozne...diky za inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.6.2009, 20:11) |
Janulik, dnes som potrebovala nieco rychle a dobre a spomenula som si na tvoje spagety "v jednoduchosti je krasa", tak som sa teda inspirovala taketo recepty milujem najviac zo vsetkych, daju sa "ohybat" a prisposobit na vsetky mozne variacie na nase spagetky som spravila omacku z paradajok (z konzervy) zmiesanu so syrovou omackou (zo sacku) plus cerstva bazalka a vecerka bola na svete ze to bola mnamka, mam aj dokaz: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=535060  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.6.2009, 21:36) |
parada,evulik,som rada,ze si si spomenula na tento recept. zaujimava obmena  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia F. (Ljusynka) ID 82259 (2.6.2009, 11:53) |
presne tak, uprimne ja varim hlavne taketo rychlovky podla mna za 10min skvela vecera a to sa musim priznat, ze brat vcera prvy krat zjedol plny tanier cestovin a pritom on je skor rezňový typ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia F. (Ljusynka) ID 82259 (1.6.2009, 13:48) |
dakujem za inšpiráciu, robila som to podobne..jedine som pozmenil, že som rozmixovala čerstvé paradajky a vznikla taká salsoidná hmota, ale fakt mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.6.2009, 13:57) |
aj mixovane moze byt fajne,ale ja nemam zatial mixer,takze musi stacit krajane som rada,ze chutilo, niekedy treba aj take bleskovky,vsak?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.5.2009, 21:14) |
to je ono! jednoduche rychle mile chutne dietne potesujuce lahke proste super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.5.2009, 21:17) |
vsak, taku som na to dnes mala chut,ze som varila pol hodinku pred tym ako som utekala do prace ako sa ti dari? dovolenka splnila ucel a ocakavania? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.5.2009, 21:21) |
tak to poznam, ked uz neviem co a nemam z coho varit, tieto ingrediencie sa vzdy u nas najdu, je to sup sup na stole a vynikajuce..hlavne vela oregana a pre mna aj cesnaku po dovolenke nam uz ostali len krasne spomienky, preslo to ryyychlo bodaj by aj skuskove preslo tak rychlo, ze? a ty ako?? ucenia kopec? drzim palec!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.5.2009, 21:25) |
juj,cesnak aj u mna, ale dnes som si musela odpustit - zo spolocenskych dovodov a ked je,tak cerstva bazalka. tej trham jak o zivot no,moja,dovolenky vzdy zbehnu ani sa clovek nenazda. skoda je to veru. my ideme v auguste do Pariza za svagrinou, v podstate to bude vyrocna svadobna cesta - po svadbe sme nestihli v podstate uz mam po skuskach,ale musim prepisat jednu hlupu esej...tak sa mi do toho nechce. horsie ako pisat prvy-krat, ved vies. no a robim casnicku v jednej restike, makacka je to a to sa este ani poriadne nerozbehlo... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.5.2009, 21:34) |
tak to si uzasne sikovna!!! mne sa skusky na VS zvykli tahat aspon do konca juna.. a casnicku? tak to verim, ze je to makacka! dufam ti budu tringelty same skakat do vrecka!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.5.2009, 21:37) |
mali sme same predterminy,ale tak uz pohoda aj ked vtedy do zapoctoveho to bolo fakt drsne. tringelty - na slovensku 1-2-centaky by mali zrusit a ty teraz co porabas? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.5.2009, 21:42) |
neboj, nastastie slovaci su kaviarnovy a restauracny narod, neprestanu tam chodit ani v case krizy (dufam!) ja si teraz este uzivam vikend ale v podstate sa mi zacalo skuskove, mam napisat dve seminarky á 3000 slov, hadam to do konca buduceho tyzdna zvladnem..no a obzeram sa po robotke ale nevyzera to nejak ruzovo v nasich kruhoch, asi teda budem dalej studovat aj na jesen.. takto si predlzit mladost, to sa veru len tak nevidi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.5.2009, 21:47) |
ked slovaci su taki,ze aj chodia,ale na tringelty nie sme moc zvyknuti,ale tak chapem to. tak budem drzat palce pri esejach a pri hladani roboty raz tolko, tam treba vela stastia len pekne studuj,kym mozes, predlzuj mladost  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |