. .. .. .. .. .. .
. .

Marschmallows fondant na poťahovanie, ozdoby a kvietky. - RECEPT 14702

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 37126 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov)


Marschmallows fondant na poťahovanie, ozdoby a kvietky.


[ recept č. 14702 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček marschmellows - Haribo Dulcia Rubino, 2 PL vody , 1/2 až 1 KL kyseliny citrónovej, asi 600g práškového cukru – najlepší je Považský Sweet family v tmavomodrom sáčku, tuk Cera o veľkosti vlašského orecha, Škrob GUSTIN (nie Maizenu) na podsypávanie při vaľkaní hmoty,

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je to moj recpet,ale dobre sa mi podla neho robilo,tak sa on podelim.


Práškový cukor preosejeme a asi 400g odložíme nabok a 200g dáme na pracovnú dosku.

Cukríky si umyjeme z ružového cukru vo vlažnej vode (nie v horúcej), dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, Ceru a kys. citrónovú a dáme do mikrovlnky na pár sekúnd. Keď sa začnú topiť a hmota začne trochu akoby kypieť, treba to vybrať, premiešať a znovu strčiť do mikrovlnky a toto opakovať, kým nie sú rozpustené. Keď sú v mikrovlnke dlho, cukríky začnú karamelizovať a to nie je dobré.

Keď sa hmota rozpustí, pridať z nabok odložených 400g časť práškového cukru, premiešať a pridávať cukor a premiešavať, pokiaľ nie je hmota taká, že sa lepí málo. Potom zhrnúť z misky hmotu do kôpky cukru na pracovnej doske a spracovávať rukami. Hmota má byť tvárna, asi ako plastelina. Ruky si potierať Cerou, aby sa hmota na ne nelepila.

Ked sa dá veľa cukru, hmota sa drolí. Keď málo, je mäkká a ozdoby z nej nestvrdnú.

Farbí sa bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody.

Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v potravinovej fólii v sáčku. Pre opätovné použitie treba na pár sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť rukami, natretými Cerou.
Na vzduchu dosť rýchlo tuhne, takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujeme. Keď napr. robíme kvietky a vyvaľkali sme si placku, tak držať pod fóliou.
Keď chceme vaľkať na poťah, tak jemne podsypať škrobom, aby sa hmota nelepila. Málokedy sa na prvý krát podarí vyvaľkať pekná placka a často sa pri vaľkaní prilepí, ale keď sa to zhrčí a znovu vyvaľká, tak je to už lepšie.
Haribo Dulcia Rubino - dostať v Lídli a v Kauflande - 175g v sáčku.

Čokoládový Marhsmallow fondant


K receptu sa pridá trochu horkej tmavej čokolády rozsekanej na kúsky a asi hrsť nesladeneho kakaa. Čokolada sa pridá v dobe keď sa rozpúšťajú cukríky a kakao se zapracováva v době, keď se pridáva cukor. Najprv sa zapracuje kakao a potom cukor.



JAK SE NEUPATLAT PRI VÝROBE HMOTY Z MARSHMALLOW
misku, v ktorej budeme bonbony nahrievat, predom vymazat olejom
namastit aj varešku
po rozohriatí bonbónov pridávat do misky cukor múčku a vareškou spracovávat
už pomerne tuhú hmotu preložit na pocukrovaný vál a dalej spracovávat ručne - podsypávat cukrom až do požadovanej kvality hmoty
<< Cherry pie (čerešňový koláč) | Marschmallows fondant na poťahovanie, ozdoby a kvietky. | Narodeninová - Blesk >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna P. (aninka1) ID 131133 (10.6.2012, 14:04)
Ahoj,chcela by som sa opýtať,mám hotovú ružovú hmotu odloženú v chladničke,lebo mi ostala,keď som robila tortu dcérke a teraz by som ju chcela použiť na synovu tortu,ale potrebovala by som ju dofarbiť na červeno.Dá sa pekne dofarbiť aj takto hotová hmota,keď ju zohrejem v mikrovlnke,či radšej robiť novú? Ďakujem za radu :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarina S. (katty1979) ID 152389 (30.3.2011, 16:44)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (30.3.2011, 16:33)
(Y) aj ja poťahujem presne s touto hmotou a robí sa mi s ňou veľmi dobre... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (5.9.2009, 11:24)
(Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (2.7.2009, 11:34)
dakujem vyskusam mozno sa mi to podari .potom napisem (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (20.6.2009, 14:34)
tak som vcera robila MMF potah z tychto cukrikov a chcela by som upozornit na jednu vec. stalo sa mi, ze ked som ich poumyvala od ruzovej farby aby boli biele, asi v nich ostala nasiaknuta voda a asi tam tej vody tym padom islo privela, lebo som este samozrejme dala aj za 2 PL ako davam vzdy. hmota sa iba liala, dala som do nej asi 1kg cukru a stale sa liala. potom som urobila potah z inych MMF ktore som ale neumyvala a uz to bolo ok. takze asi to dost urobi ked ich umyvate, myslite na to, ze uz nejaku vodu obsahuju ;-)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (17.6.2009, 20:27)
diky za postup, aj ja to robim podobne, ibaze davam iba 200g cukru a 200g suseneho mlieka. a veru musim priznat ze aj mne sa stalo ze to ludia davali dole, ale mozno to bolo aj divokymi farbami ktore som tam primiesala :).
a robit potah zo salkoveho marcipanu je sice mozno jednoduhsie ale zato niekolkonasobne drahsie.....
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (andrejaf) ID 37126 (18.6.2009, 10:32)
s tym susenym mliekom musim urcite vyskusat.verim ze to bude mat lepsiu mliecnu chut. (Y) inak,ja tiez moc nemusim tu cukrikovu hmotu,a tak som tam dala mandlovej esncie a chutilo to lepsie.no mojim detom to chuti aj bez esencie
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (17.6.2009, 10:34)
ja teda neviem, co vsetci na tej cukrikovej hmote vidite :-Sna efekt je to pekne, ale ta chut (N)ved je to samy cukor.....
tolko moj nazor :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.6.2009, 10:47)
presne tak,chutovo to nie je dobre,je to len na efekt...raz som robila aj ja a všetci si to davali z torty dole... ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (17.6.2009, 12:10)
No ved prave a to sa mam paprat s tortou pol dna na to, aby to vsetci vyhodili? :^) :^) :^)radsej urobim (child5)nieco menej efektne, ale komplet jedle :-)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (24.6.2009, 11:44)
vsak z toho nezjes kilo... kolko tej hmoty mas na jednom kusku? ja robievam menej sladku plnku... nech to nie je presladene a fakt je to vynikajuce, lepsie ako marcipan :)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (10.6.2009, 14:03)
Ďakujem aj ja za podrobný postup... (L) (L) (L)vyskúšam!
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (marcelina67) ID 69997 (10.6.2009, 13:51)
Ahoj aké množstvo sa spravy z jednej dávky?? dík *-)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (andrejaf) ID 37126 (11.6.2009, 12:59)
ahoj.mne to vyšlo na potiahnutie celej okrúhlej torty -záleží od toho na ako tenko si to vyvaľkáš.príliš tenko neodporúčam.
ODPOVEDAŤ
monika z. (monulkaz) ID 41215 (31.5.2009, 20:03)
(Y) (Y) (Y) (Y) Super postup od A... po ...Z všetko v jednej kôpke . Dík a ukladám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu