končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Americká jablková buchta[ recept č. 14635 zo dňa 29.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, pol hrnčeka oleja, 1 lyžička škorice, 1 lyžička kakaa, 1 prášok do pečiva, 4 hrnčeky na kocky pokrájaných jabĺk, (kto chce za hrsť sekaných vlašských orechov, hrozienka), ríbezľový lekvár, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Vajcia zmiešame s cukrom, pridáme múku zmiešanú so škoricou kakaom a práškom do pečiva a postupne primiešavame olej. Cesto bude veľmi husté, ja som sa zľakla a tak pre istotu pridala aj trochu mlieka, ale ozaj nemusí byť. Potom do cesta pridáme na kocky pokrájané jablká (čím viac tým lepšie :) a prípadne ak máte doma orechy a hrozienka. Ja som robila len s jablkami a bolo to výborné. Vylejeme cesto na plech (s papierom na pecenie) a pečieme na 180 stupňov 20 minút (treba odsledovať, ale cca je to 20 -30 minút). Hotovú buchtu necháme vychladnúť a potrieme ríbezľovým džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Alebo prípadne len horúcu buchtu z rúry posypeme práškovým cukrom. Dnes ráno som ešte zvyšky buchty chcela odfotiť, ale nejako nám záhadne zmizla :) Inšpirácia z časopisu Pošli recept. |