končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Katka P. (schlossgold) ID 16199 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Parené buchty s marhulou a lekvárom[ recept č. 14592 zo dňa 27.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 800 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 2 žĺtky, mlieko, 3 dcl oleja, kocka droždia, soľ, dve lyžice kryštálového cukru, lekvár, marhule. POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, kryštálového cukru, a teplého mlieka urobíme kvások...Nechame kvasiť na teplom mieste... preosiatu muku osolime, pridame kvások,olej a miesime... podla potreby pridávame mlieko...cesto musi byť vláčne, prekyprené... posypeme trochou múky a necháme cca hodinu kvasiť...cesto rozdelíme na 3 časti...každé vyvalkáme na cca 1cm hrúbku a povykrajujeme kolieska (ja vykrajujem "udelátkem" ktoré som si kúpila na šišky stálo 25,- KČ), na každé párne koliesko dáme marhulku, na ňu lekvár a na lekvár zase marhulku a na marhulku nepárne koliesko cesta...nepárne cesto pritlačíme na to párne cesto (vrchné na spodné) prstami PORIADNE!!!...a "udelátkem" si krásne buchty povykrajujeme...cca 20 kusov buchiet dáme na suchú čistú utierku a necháme ešte 20 minút zakryté odpočívať......buchty po dvoch vkladáme do pripraveného hrnca s parákom ktorý si za každým potrieme olejom, aby sa nam buchtičky neprilepovali a na spodok nezabúdame dolievať vodu. Buchty paríme presne 10 minút. Po naparení ich pichneme aby nám z nich vyfučala para a ukladáme na plech kde ich pomastíme rozpusteným masielkom alebo olejom. Posýpame tým čo máme radi... MAK, GRANKO, TVAROH, MASLO, CUKOR. Prajem vám DOBRÚ CHUŤ a dajte vedieť ako sa podarili... Katchenka OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI z cesta si povykrajujeme kolieska na spodok dame marhulku na marhulku lekvar na lekvar dalsiu marhulku a vrchnu cast cesta poriadne popritlacame na spodnu vykrajovatkom pekne vyformujeme buchty presne takto cca 20 buchiet nechame odpocivat pod cistou utierkou buchty po dvoch naparujeme 10 minut OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katka P. (schlossgold) ID 16199 (9.9.2009, 21:09) | |
Tak to ma velmi tesi ze sa vam podarili a hlavne ze chutili | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea J. (jezka) ID 48644, mimibazar.sk/jezka (10.8.2009, 13:54) | |
V sobotu som robila buchty z dvojitej dávky- prišlo 8 ludí- nezostala ani jedna! Boli vraj super, jako múčnik, nadýchané....tak som pekne zamachrovala, robila som je poprvý raz!!! a vďaka vášmu receptu sapodarily tak, že som ani nesnívala...Velké ďakujeeeeeem | |
ODPOVEDAŤ |
Viera D. (Scarlettka) ID 58854 (6.8.2009, 13:45) | |
Buchtičky som dnes robila boli dobré, len to cesto je iné na aké sme zvyknutý | |
ODPOVEDAŤ |