Eva K. (evekei) ID 31604 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Opekané tofu po mojom (inšpirácia od Janík G. ID 61360)
[ recept č. 14107 zo dňa 13.5.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
1 balenie údeného tofu * MARINÁDA: 1 PL kečupu * 1 PL sójovej omáčky * 1 PL olivového oleja * 1 strúčik pretlačeného cesnaku * trochu sušenej bazalky a oregána * štipka soli * čerstvé šampiňóny * pór
POSTUP PRÍPRAVY
Tofu nakrájame na kocky, ktoré zmiešame s marinádou. Necháme postáť 30min. Potom opekáme na olivovom oleji. Ja som do toho ešte pridala šampiňóny a pórik, samozrejme to si podusíme na oleji zvlášť. Príloha dľa vlastného výberu... Vďaka Janík za skvelú inšpiráciu... |
 | Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (10.2.2012, 13:03) |
jej to vyzera super....dietne jedlo to sa mi teraz hodi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina K. (MartinaK.) ID 228762 (9.2.2012, 13:06) |
Namiesto údeného som použila lahôdkovvé tofu a oblizovala som až za ušami. Super receptík. Ukladám do zoznamu receptov a vrele odporúčam všetkým.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (10.2.2012, 12:40) |
Matka, skvela to spravicka Mam radost, aj mne toto tofu strasne chuti a robila som ho uz x-krat. Vyhoda je, ze je to rychlo spravene a lahko stravitelne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nada B. (sportovec) ID 106354 (25.11.2009, 13:45) |
ahojte,dnes som tento recepr robila na obed,je vynikajuci. Nikdy by som nepovedala,ze tofu moze byt take vynikajuce jedlo. Velka vdaka za inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (2.12.2009, 18:37) |
supeer, ďakujeeem som rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka M. (pampúšik) ID 89308 (19.11.2009, 14:52) |
ahojky...dneska mi tento receptík bude rozvoniavať. Robiť ho budem až k večeru, takže sa teším. Dám vedieť ako dopadol, , ale som presvedčená že to bude riadna lakocinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (19.11.2009, 15:27) |
Ahoj Janka, verím, že ťa tento receptík nesklame.ja som si toto tofu zvykla robiť skoro každý týždeň som na ňom asi závislá a môjho som s ním nakazila tiež, čo je veľký úspech, lebo on na tofu moc nie je. Niekedy ho jeme s cestovinami, inokedy so zemiakmi alebo šalátikom - je to mňamka! a ešte nezabudnem poznamenať, že je to všetko vďaka Janke, ktorá ma k tomuto receptu inšpirovala...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Janka M. (pampúšik) ID 89308 (23.11.2009, 19:59) |
Nesklamal..... je to riadna lakocinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (23.11.2009, 20:14) |
Janka, to je skvelé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (10.6.2009, 16:17) |
Ahojte dakujem za recept,zajtra spravim k obedu ,uz sa tesim,ako si pochutim . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (10.6.2009, 13:39) |
Dnes som robila na obed kompletný recept a naozaj - paráda! . Už pri opekaní tofu sa šírila taká vôňa, že som určite zobudila chuťové poháriky niekoľkým susedom. Evka, veľmi dobrá kombinácia pre mňa, všetko moje obľúbené "jedivá"! . Určite budem robiť častejšie. Vďaka za inšpiráciu . Zdravím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (10.6.2009, 15:45) |
Evka, ďakujem a veľmi sa teším... Aj mne to strašne chutí, ja som toto tofu naposledy robila minulú sobotu, zjedla som sama celý jeden balíček No obžerstvo Som rada, že si si pochutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (3.6.2009, 10:44) |
Tak ja som nevydržala, a urobila som si samotnú pohánku podľa teba Evka, a jedno viem určite - nikdy by som sa toho neprejedla. Ani neviem ako mám vyjadriť môj blažený pocit - výborné, výborné, nič iné k tomu nepotrebujem . Inak nám celej rodine chutí pohánka, zať má najradšej zemiakové placky s pohánkou (už som radila aj Klaudike, keď ona tú pohánku veľmi nemusí). Kedysi v práci mi kolegyňa poradila, že ak mi zostane ryža, hodiť ju do zem. placiek a tak sa zúžitkuje. Tak som si vymyslela robiť to s pohánkou. Akurát že tá mi ešte nikdy pri ničom nezostala tak si ju vždy vopred udusím (množstvo podľa chuti). Prajem ešte veľa skvelých nápadov pá-pá |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (3.6.2009, 16:12) |
Super Evi, teším sa veľmi, že si si pochutila ja sa tým tiež zvyknem dláviť jedna radosť dám si k tomu kyslé mliečko a viac mi netreba u mňa má teda pohánka čestné miesto! mňam to s tými zemiakovými plackami s pohánkou je fajn užitočný nápadík Mala by si sem pridať receptík Evka, lebo vidím, že máš kopec dobrých tipov...prajem krásny zvyšok dňa...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (1.6.2009, 23:27) |
Tak na tento recept pozerám už pekne dlho a robím si chute. Zaujal ma už na stránke Janík G., ale toto na tom tanieri pôsobí tak sugestívne, že cítim všetky chute a tá pohanka ma zaujala najviac. Ja si tiež často robievam so zemiakmi, ale nepopučenými. Ani by ma nenapadlo, že ich môžem aj popučiť - super! Ja ešte všade k pohanke pridávam trochu strúhaného ďumbiera, ide to chuťovo k sebe. Môže byť aj sušený zázvor. Evinka, pozrela som si fotečky tvojej Fanynky, bola zlatunká. Viem dobre ako ti je, nám tento rok v marci zomrel Nerko - mali sme ho 17 rokov! A stále chýba. Máme ešte mačičky. Keď budem vedieť vložiť fotky, tak pridám. Srdečne zdravím!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena G. (popoluska340) ID 56630 (10.6.2009, 16:13) |
ahoj citala som tvoj prispevok a rada by som nejake receptiky na pohanku,ak by si mala,budem rada,keby si mi preposlala nejake vopred dakujem adresa popoluska340@azet.sk. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (2.6.2009, 17:52) |
Ahoj Evíček , to ma teší, že sa ti receptík pozdáva a čo sa týka aj tej pohánky - no vidím, že s tebou by som si rozumela s tým zázvorom to je dobrý nápadík, nabudúce vyskúšam. Ak budeš tento receptík robiť, tak budem rada, keď mi napíšeš, ako šmakovalo... No čo sa týka mojej Fanynky, je to stále veľmi ťažké, lebo nám tak zapadla do rodiny a prirástla k srdiečku, že už aj rôzne vtipy a situácie sme spájali s ňou...Určite je to podobne aj u teba, a hlavne keď tvoj psíček sa dožil až takého úžasného veku Bohužiaľ všetko na svete je pominuteľné... Teším sa na tvoje fotečky...neboj, to vkladanie je jednoduché! Prajem krásny dník  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:42) |
no Evik, dnes som si toto chcela spravit, len som nemala sampinony a porik...tak ked dokupim, urobim...super, ze je tu tolko Tofu-milov, lebo ja som tiez, len pri tom mojom muzovi som to akosi opomunala v posl.dobe-ale taketo rychlovky z tofu milujem na veceru -ale ja bez ten pohanky...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 20:45) |
no veru, tofu je vďačné papaníčko... Klaudi ale veď nemusíš mať pórik ani šampiňóny, dá sa aj bez toho...lebo veď to tofu musíš robiť aj tak zvlášť - bez tej zeleninky, lebo by sa ti nespravila tá skvelá kôročka - tá je na ňom najsupiš no nájsť si cestu k pohánke nie je ľahké...ale ako prevencia kŕčových žíl vo vyššom veku sa mi ju oplatí papať a tiež mi aj chutí, ale nejdem nikoho presviedčať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:53) |
ved ja sa na tu pohanku mozno casom naucim a mne sa paci tato tvoja verzia so sampinonmi...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 20:56) |
som rada,že sa ti receptuš ľúbi dúfam, že bude aj chutiť my sme mali bruchá na prasknutie potom napíš,ako si si pošmákla...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 21:02) |
urcite napisem, aj nafotim....len asi az koncom tyzdna, zajtra ideme do Ciech pekny vecer!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 21:07) |
okis, aj tebe prajem príjemný večer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.5.2009, 20:52) |
Evik prosim ta,co je to za prilohu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (13.5.2009, 21:02) |
dobrá poznámka Ľubka. Som sa to tu aj bála poznamenať je to taká moja "planota" (tak volá môj priateľ moje zdravé gebuzinky- akože sú plané) Sú to uvarené zemiačky popučené s uvarenou pohánkou plus olivový olej, ešte do toho zvyknem dávať opraženú cibuľku a niekedy aj trochu masielka... no čo už, keď ja som taká "pohánková"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.5.2009, 8:36) |
pohanku som tipovala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.5.2009, 19:35) |
Eviku, mooooze byt vyzera to velmi dobre! mnam, sampinony s tofu sa osvedcili aj mne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (13.5.2009, 19:39) |
ďakujem Evulík presne tak - šampiňóny a tofu sa majú veľmo radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.5.2009, 19:43) |
a pooooor beru do trojky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.5.2009, 19:13) |
no paradzina,evicka. tofu to je surovina neobmedzenych moznosti. niekedy staci zmenit alebo pridat tak malo a je z toho nieco nove a furt lepsie a lepsie. super, krasne si to vymyslela. ja tu uz ani ine obmeny nedavam, vsetko sa to nazbiera "samo"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (13.5.2009, 19:17) |
svatá pravda Jani, ale ja som toto začala robiť iba vďaka tvojmu receptu, dovtedy som tofu len na chlebe jedla Takže inšpirácia je veľmo dôležitá!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.5.2009, 19:20) |
ahaaa,tak potom som este radsej. ja tak totiz upravujem tofu asi do vsetkeho,kde ho davam. teda,korenie pridavam podla toho,co mi pride pod ruku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |